123 456 7890

SJK katkaisi pitkän tappioputkensa Sonera Stadiumilla, ottamalla tasapelipisteen HIFK:n vieraana. Tyytyväisiä ei pisteeseen olla, sillä enemmänkin olisi ollut tarjolla. Kotijoukkue kuitenkin taisteli uuden valmentajansa johdolla kovaa ja lisämaalit jäi näkemättä. SJK meni ottelussa nopeasti johtoon Tucon maalilla ja näytti että pelissä nähdään kunnon murskajaiset, mutta isäntäjoukkue oli asiasta eri mieltä. Ville Salmikivi tasoitti ottelun pikaisesti. SJK vei ottelua loppuun asti, kotijoukkueen kytätessä vastaiskumahdollisuuksia, mutta kumpikaan ei onnistunut lisämaaleja tekemään. Ennen tätä ottelua SJK ei ole onnistunut Veikkausliigassa saamaan pistettäkään Sonera Stadiumilta, vaikka otteluita siellä on pelattu useita. Siksi piste maistuu varmasti myöhemmin, vaikka se nyt ei suuresti lämmittäisikään. SJK:n seuraava ottelu on OmaSp Stadionilla ja vastaan tulee silloin Kuopion Palloseura. SJK – KuPS pelataan 6.8. klo 16.00. Tervetuloa!

SJK – HIFK 1-1 (1-1)
0-1 11 min Ariel Tuco Ngueukam
1-1 18 min Ville Salmikivi

SJK aloitti ottelun vahvasti ja meni johtoon jo 11. minuutilla. Mehmet Hetemaj nosti pallon boksiin Youness Rahimille, joka ei aivan päässyt laukomaan. HIFK pääsi purkamaan, mutta Tuco pääsi palloon ja laukoi sen komeasti maaliin vasurillaan.

Maalinkin jälkeen SJK jatkoi hyvin, mutta HIFK tasoitti vastaiskusta vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Pekka Sihvola ja Fredrik Lassas tekivät esityön ja Ville Salmikivi viimeisteli 1-1:een.

Maalin jälkeen HIFK pääsi vahvemmin peliin mukaan ja oli lähellä siirtyä johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa. Fredrik Lassas syötti linjan taakse Joni Korhoselle, jonka laukaus meni vain hieman ohi maalin. Seuraavalla minuutilla tapahtui toisessa päässä, kun Tuco rynnisti HIFK-pelaajien keskeltä boksiin ja pääsi laukomaankin, mutta Carljohan Erikssonin vastaantulon ansiosta seurauksena oli vain kulmapotku.

SJK aloitti myös toisen puoliajan vahvasti. Tuco pääsi laukomaan boksissa heti avausminuutilla, mutta laukaus epäonnistui ja meni ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Roope Riski pääsi laukomaan, mutta Eriksson torjui kulmapotkuksi.

HIFK sai 65. minuutilla vapaapotkun aivan boksin rajalta. Joni Korhonen laukoi ja pallo otti vaarallisen kimmokkeen SJK:n muurista, mutta meni onneksi yli maalin.

SJK sai useasti pelattua pallon boksiin maata pitkin, mutta maaliin asti sitä ei saatu millään, vaikka muutaman kerran pallo jäi pyörimään aivan maalin edustalle. Toisaalta myös HIFK pääsi muutamiin erittäin vaarallisiin vastaiskuihin.

SJK: Jere Koponen MV, Henri Aalto, Matej Hradecky (81› Matti Klinga), Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Youness Rahimi (60› Toni Lehtinen), Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj.