123 456 7890

SJK hävisi Suomen cupin karsintaottelun Kuopiossa tylyin 5-2 luvuin, vaikka johti välillä ottelua. KuPS meni ottelussa ensin johtoon, mutta SJK tuli tasoihin ja ohi Cristhian Valencian ja Joonas Lepistön maaleilla. Valencialle maali oli ensimmäinen SJK-paidassa ja samalla peli hänen debyyttinsä. KuPS kuitenkin tasoitti ottelun ja iski heti perään johto-osuman. Toisella puoliajalla SJK ei päässyt enää peliin mukaan, ja KuPS kaunisteli luvut ensin 4-2:een ja vielä ottelun lisäajalla 5-2:een. Tappio oli tyly, mutta se ei vienyt vielä mahdollisuuksia jatkoon Suomen cupissa. Seuraava ottelu pelataan ensi viikon lauantaina kotikentällä Wallsport Areenassa ja silloin vastaan tulee Tampereen Ilves. Tuon ottelun voittamalla SJK olisi todennäköisesti jatkossa Suomen cupissa. KuPS puolestaan ratkaisi tämän päivän voitolla jo jatkopaikan, kun AC Oulu kaatoi samaan aikaan Ilveksen. Toisesta paikasta kamppailee siten vielä kaikki muut lohkon joukkueet. SJK – Ilves pelataan ilman yleisöä koronarajoituksista johtuen, mutta peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

5-2 90+1 min Santeri Haarala

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin reilun vartin pelin jälkeen, kun KuPS sai sivurajaheiton, ja sen jälkeen pallo pelattiin keskelle Anton Popovitchille. Popovitsch syötti sen pystyyn SJK:n boksin reunalla odotelleelle Arttu Heinoselle ja Heinonen laittoi pallon taka-alakulmaan.

SJK kuitenkin kuittasi vain pari minuuttia myöhemmin. Ensin Denys Oliinyk kaadettiin laidalla ja SJK sai vapaapotkun. Kapteeninnauhaa kantanut Emmanuel Ledesma laittoi erinomaisen vapaapotkun aivan maalin eteen, mistä kolumbialainen Cristhian Valencia puski sen sisään. Keskuspuolustaja Valencia pelasi ensimmäistä otteluaan ja siten myös maali oli hänen SJK-uran ensimmäinen. Kahdeksan minuutin päästä SJK meni jo johtoon, kun argentiinalainen Rodrigo Arciero antoi pitkän syötön KuPS:n puolustajien välissä odotelleelle Joonas Lepistölle. Lepistö oli kylki maalia kohti ja KuPS-maalivahti lähti tulemaan kohti vauhdilla. Lepistö osoitti hyvää pelisilmäänsä ja tsippasi pallon yli Johan Kreidlin.

KuPS kuitenkin tasoitti vain viiden minuutin päästä. Tilanne lähti keskikentältä, kun pallo pelattiin SJK:n boksiin. SJK-puolustus pääsi tilanteessa väliin, ja katkaisi syötön. Pallo jäi kuitenkin elämään omalle rangaistusalueelle ja Matias Vainionpää koitti törkätä sen jalalla kauemmas. Se meni kuitenkin suoraan Saku Savolaiselle, joka teki KuPS:n 2-2 maalin. Sama mies oli asialla heti kolmen minuutin päästä. Ja jälleen tilanne lähti KuPS:n sivurajaheitosta. Heitto tuli Urho Nissilälle, joka laittoi upean keskityksen takatolpalle, ja Savolainen liukui sen sieltä lähietäisyydelta sisään.

Toisella puoliajalla KuPS onnistui lisäämään johtoa hieman kyseenalaisessa tilanteessa, joka lähti sivuvapaapotkusta. Pallo keskitettiin takatolpalle korkeana ja Walter Viitala näytti ehtivän siihen käsineen ensimmäisenä. Samalla kuitenkin KuPS:n Diogo Tomas tuli voimalla häntä kylkeen ja pallo irtosi pelattavaksi. Parin purkuyrityksen jälkeen se saatiin takaisin takatolpalla odottaneelle Tomasille, joka jatkoi pallon tyhjiin. Syöttäjänä oli Savolainen.

Ottelun loppunumerot 5-2 syntyivät, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Savolainen ja Santeri Haarala pääsi siinä kahdestaan SJK:n linjan taakse ja Haarala sai kaunistella luvut Savolaisen syötöstä. Samalla ensimmäinen kahden entisen mestarivalmentajan kohtaaminen päätyi KuPS:a valmentavan Simo Valakarin nimiin.

Kokonaisuudessaan huono peli. Ei vaan voi hävitä näillä lukemilla. Ekalla puoliajalla oltiin johdossakin siinä, joten siinä vaiheessa näytti hyvältä, mutta sitten ei vaan pystytty pitämään loppuun asti, ja tulos on nyt sitten tälläinen, sanoi pettynyt SJK-hyökkääjä Joonas Lepistö ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Oma maalini lähti harjoitellusta tilanteesta, kun Arciero pisti mulle pystyyn linjan taakse. Sivusilmällä näin, että veskari lähtee vastaan, joten nostin sitten yli, kertasi Lepistö maaliaan.

Ilvestä vastaan lähdetään voittamaan. Ei oikein mikään muu tulos kelpaa, jos jatkoon halutaan. Eli voittoa lähdetään tavoittelemaan, Lepistö päätti haastttelun.

SJK: Walter Viitala, Matias Vainionpää, Hope Akpan (57’ Jude Arthur), Gustaf Backaliden, Emmanuel Ledesma, Denys Oliinyk (57’ Serge Atakayi), Cristhian Valencia, Niko Markkula (46’ Daniel Håkans), Joonas Lepistö (57’ Jake Jervis), Rodrigo Arciero ja Murilo.