123 456 7890

SJK taisteli, mutta HIFK oli vahvempi Helsingin Sonera Stadiumilla pelatussa ottelussa. HIFK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa onnistuen maalinteossa. SJK:kin sai kertaalleen pallon maaliin, mutta avustavan lippui oli pystyssä paitsion merkiksi. Toisella puoliskolla SJK painoi vimmatusti koko jakson, mutta ei onnistunut murtamaan HIFK:n puolustusta. SJK ei kuitenkaan luovuta koskaan ja mestaruustaistelu jatkuu kakkossijalta, kahden pisteen päässä Rovaniemen Palloseurasta. Ensi sunnuntaina SJK isännöi Seinäjoen Keskuskentällä Tampereen Ilvestä. Tuo ottelu alkaa klo 15.00.

HIFK – SJK 1-0 (1-0)

1-0 38 min Joni Korhonen

HIFK aloitti ottelun erinomaisesti. Kolmannella minuutilla Joni Korhonen syötti oikealta laidalta ja Eero Peltonen pääsi laukomaan vapaasti, mutta Mihkel Aksalu torjui. Seuraavalla minuutilla Joni Korhonen pääsi laukomaan vapaasti, mutta veto kolahti ylärimaan. 38. Minuutilla Korhonen pääsi tälläämään vastapalloon boksissa, eikä erehtynyt, vaan vei HIFK:n 1-0-johtoon.

Toisella puoliajalle SJK:n peli parani, mutta maalipaikkojen luominen oli edelleen vaikeaa. Tasoitusmaali oli erittäin lähellä 52. Minuutilla, kun Johannes Laaksonen syötti linjan taakse Roope Riskille. Riski harhautti Mika Johanssonin ulos tilanteesta, mutta laukaus heilutti vain sivuverkkoa. Useat SJK:n hyökkäykset kuivuivat kasaan paitsioiden takia.

Reilu vartti ennen loppua Henri Aalto keskitti oikealta laidalta Tucolle, joka ei kuitenkaan saanut puskuunsa riittävästi voimaa ja Johanssonilla helppo työ torjua. SJK hallitsi palloa, mutta hallinta jäi näennäiseksi, eikä maalipaikkoja, tai maaleja syntynyt.

HIFK ansaitsi voiton. HIFK tuli kovaa kiinni, kaikki kunnia heille. He todella halusivat voittaa. Meidän pitää pystyä parempaan, jos haluamme voittaa mestaruuden. Meillä ei ole mitään hävittävää, sanoi Mehmet Hetemaj ISTV:n haastattelussa.

Tänään meni kaikki vikaan. Totta kai kentällä oli myös kova vastustaja, joka oli paremmalla tunnetasolla kuin me olimme. Ihan rehellisesti sanottuna tänään emme ansainneet mitään. Olen sanonut HJK-pelin jälkeen ja sanon tämänkin pelin jälkeen, että mikään ei silti muutu. Meillä on meidän oma tapamme tehdä asioita, meillä on vielä kolme peliä jäljellä ja menemme peli kerrallaan. Tämähän on futaajan parasta aikaa. Pelataan isoista asioista ja tunnetta oli paljon pelissä tänäänkin. Nyt palaudutaan ja analysoidaan, niin kuin olemme tehneet joka pelin jälkeen, ja käännämme katseet sunnuntaihin, sanoi Simo Valakari Yleisradiolle.

Ottelun parhaana palkittiin voittomaalin tehnyt Joni Korhonen. Kaksi tähteä meni kotijoukkueen maalivahti Mika Johansson. SJK:n puolustaja Zeljko Savic sai mukaansa yhden tähden.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Wayne Brown (36› Johannes Laaksonen), Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Akseli Pelvas (63› Bahrudin Atajic), Roope Riski (84› Toni Lehtinen), Henri Aalto, Cedric Gogoua, Allan Souza ja Mehmet Hetemaj

Sarjaa on jäljellä kolme ottelua ja seuraavaksi SJK pelaa kotikentällään. Sunnuntaina 4.10. klo 15.00 SJK – Ilves Keskuskentällä. Ottelun liput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa: www.seamchip.fi/sjk. Tervetuloa kaikki kannustamaan SJK:ta voittoon! Mitali- ja mestaruustaistelu jatkuu!

Maanantaista huolimatta, paikalle oli matkustanut uskolliset kannattajat omiaan tukemaan.