123 456 7890

Naapuriseura VPS oli vahvempi ensimmäisellä puoliajalla ja iski murskaavan 3-0 johdon jo ensimmäisen 40 minuutin aikana. SJK oli selvästi paremmin mukana toisella jaksolla, mutta maaleja ei täyden Wallsport Areenan harmiksi enää nähty. Ensimmäisellä jaksolla SJK:lta puuttui liike ja prässi lähes täysin ja VPS pääsi hieman onnekkaastikin selvään johtoon. Toisella puoliskolla SJK painoi vimmatusti peliä toiseen päätyyn ja liike oli nyt täsyin erilaista kuin ensimmäisellä jaksolla. Mutta vierailijalle riitti oman maalin varjeleminen. Siten VPS otti itselleen elintärkeän voiton ja kiinnityksen Suomen Cupin puolivälieräkarsintojen jatkopaikaan. Tappiosta huolimatta myös SJK omaa hyvät saumat jatkokarsintaan lohkojen parhaan kolmosena. Jaro puolestaan voi voitolla nousta koko lohkon voittoon, ohi sekä SJK:n että VPS:n.

SJK – VPS 0-3 (0-3)
0-1 16 min Joonas Vahtera rp.
0-2 22 min Steven Morrissey
0-3 38 min Steven Morrissey

Seitsemännellä minuutilla VPS:n puolustus oli ongelmissa SJK:n prässin kanssa ja kotijoukkue saikin riistettyä pallon. Ville Koskimaa pystyi kuitenkin lopulta pelastamaan tilanteen. Pari minuuttia myöhemmin Matti Klinga sai pallon erinomaiseen paikkaan maalin eteen, mutta haltuunotto epäonnistui ja VPS-vahti Marko Meerits pääsi väliin. Pian tämän jälkeen Tomas Hradecky syötti linjan taakse Mbomalle, mutta Veli Lampi pystyi häiritsemään ja lopulta nappasi pallon itselleen.

VPS sai rangaistuspotkun vartin kohdalla ja Joonas Vahtera laukoi pallon maaliin, vaikka Paavo Valakari olikin vedossa hyvin mukana. Lisää kylmää vettä SJK:n niskaan satoi viitisen minuuttia myöhemmin, kun Joonas Vahtera keskitti oikealta ja Steven Morrissey vei VPS:n jo kahden maalin karkumatkalle.

SJK pääsi usein VPS:n avauksiin väliin ja pääsi siten etenemään boksiin asti, mutta boksissa eväät hieman loppuivat. Aristote Mboma oli jälleen kerran yritteliäs ja teki useita pallonriistoja kovalla prässillään.

Viitisen minuuttia ennen taukoa VPS meni turhan helposti jo 0-3-johtoon. SJK-puolustuksen kommunikointi petti, Paavo Valakari ei onnistunut vastaantulossaan, Steven Morrissey kiitti ja laukoi taukolukemiksi 0-3.

Ennen taukoa Denis Kramar pääsi yrittämään maalintekoa kulman jälkitilanteesta, mutta Meeritsin nolla kesti.

Toisella puoliajalla SJK hallitsi kenttätapahtumia, eikä VPS päässyt puolen kentän yli kuin pari kertaa, eipä toisaalta ollut tarvettakaan.

SJK taisteli ja yritti, mutta helpot syöttövirheet vaikeuttivat tilanteiden luomista. Tunnin kohdalla Aristote Mboma pelasi jälleen kerran tilanteen loppuun asti ja sai pelattua vetopaikan Johannes Laaksoselle. Laaksonen täräytti hurjan pommin kohti etuyläkulmaa, mutta Marko Meerits torjui vedon kulmapotkuksi.

Pian tämän jälkeen SJK:n kavennusmaali oli lähellä erikoisessa tilanteessa, kun Meerits oli sählätä pallon omaan maaliin. Virolaismaalivahti sai kuin saikin pidettyä pallon VPS:n kannalta maaliviivan paremmalla puolella.

Pari minuuttia myöhemmin Mboma nousi vasemmalta laidalta ja laukoi, mutta veto painui hieman ohi takakulmasta. Mbomalla oli kohta toinenkin paikka, mutta Meerits piti maalinsa puhtaana.

Lähimmäksi kavennusmaalia SJK pääsi kulmapotkusta, mutta Marko Meeritsin upea reaktiotorjunta piti SJK:n maalisarakkeen nollassa. Vartti ennen loppua Elias Ahde tuli kentälle Denis Kramarin tilalle. Ahde näyttikin vaarallisuuttaan ja purjehti komeasti VPS-pelaajiston keskeltä boksin rajalle ja syötti hyvään paikkaan Billy Ionsille, jonka laukaus suuntautui päin Meeritsiä.

Ensimmäinen puoliaika oli meille aivan turhan vaikea. Aika nopeasti jouduimme sivuraiteille, eikä meillä löytynyt ratkaisuja hyökkäys tai puolustuspelaamisen suhteen. Ruvettiin tekemään oma-aloitteisesti asioita ja ratkaisemaan peliä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström ottelun jälkeen.

Otan omaan piikkiini sen, että olin nähnyt Vepsulta vain yhden pelin ennen tätä. Se ei riittänyt. Eikä minulla ollut tässä kohtaa tarpeeksi informaatiota. Me teimme sitten jo ensimmäisellä puoliajalla peliimme muutoksia ja se alkoikin menemään vähän sinne päin. Mutta tauolla kävimme asioita kunnolla läpi ja saimme muokattua sekä hyökkäys että puolustuspelaamistamme. Se johti sitten siihen että toisella puoliajalla olimme parempia, selkeästikin parempia. Mutta maalit jäi kuitenkin uupumaan, Boström jatkaa.

Tietenkään ei ole koskaan kiva hävitä ja vielä vähemmän on kiva hävitä Vepsulle. Se ottaa meitä kaikkia ihan yhtä kovaa tällä hetkellä päähän. Ehkä ensimmäisellä puoliajalla olin vähän näkevinäni semmoista että kun tuli vaikeuksia, niin tuntui että hiukan annettiin periksi. Emme olleet tarpeeksi kovia kaksinkamppailuissa.

Mutta sitten positiivisena asiana, tauon jälkeen meillä oli ihan eri meininki. Ja toinen puoliaika oli sen osalta semmoista mitä me otetaan tästä pelistä matkaan mukaan. Ja henkilökohtaisesti itselläni on nyt selvempi kuva meidän pelaajista. Näin heidät nyt kunnon pelissä ja se antoi vastauksia. Näkee heidän luonteitaan, miten he reagoivat asioihin. Se on tässä kohtaa erittäin tärkeä asia, kun olemme olleet kimpassa vasta yhdeksän päivää, sanoo Boström lopuksi.

SJK: Paavo Valakari MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Denis Kramar (74’ Elias Ahde), Marc Vales, Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj.

SJK lähtee harjoitusleirille Espanjaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, missä se pelaa kaksi kansainvälistä harjoitusottelua, 7.3. ja 11.3. Kotiin joukkue pelaa 12.3. ja pelaa mahdollisen Suomen Cupin puolivälieräkarsinnan välittömästi tuolloin alkavalla viikolla.

Ottelun kuvauksesta vastasi Veikkaus-TV. Selostus Toni Lönroos.
Videokooste katsottavissa tästä linkistä.