123 456 7890

SJK U19 otti voitolta maistuvan tasapelin JJK:sta A-nuorten SM-sarjassa. Prunttimäessä pelatusta ottelusta ei tapahtumia puuttunut ja myös punakortit nousi molemmille joukkueille kertaalleen. Ottelun lopputulos syntyi aivan viime hetkillä, kun SJK maalivahti Paavo Valakari nousi mukaan vapaapotkutilanteeseen. Pallo löytikin tiensä hänen jalkoihin ja Valakari runnoi pallon väkisin parin puolustajan kautta sisään. Pöytäkirjaan maali merkittiin kuitenkin omaksi maaliksi.

SJK U19 – JJK U19 1-1 (0-0)

0-1 59 min Toni Järvinen

1-1 90+3 min oma maali

Ottelun kuudennella minuutilla Joonas Lepistö pääsi laukoman lähietäisyydeltä, mutta JJK-puolustus onnistui blokkaamaan yrityksen. SJK oli erittäin lähellä maalintekoa vartin kohdalla. Matias Kangas laukoi kulman jälkitilanteessa ja pallo jäi pyörimään ruuhkaan maalinedustalle. Antti Palomäki sai lauottua pallon kohti maalia, mutta JJK:n puolustus pelasti maaliviivalta. Hetkeä myöhemmin Matias Kangas keskitti vasemmalta laidalta takatolpalle Joonas Lepistölle, mutta JJK:n Severi Ikäheimo torjui.

Parinkymmenen minuutin kohdalla JJK:n Valtteri Lohi pääsi tälläämään vastapalloon rankkarialueen rajalta, mutta veto suuntautui yli maalin. JJK:sta parhaiten edukseen erottuivat Toni Järvinen ja sarjan maalipörssiä johtava Oskari Peltonen. Puolen tunnin kohdalla Peltonen keskitti oikealta laidalta Järviselle, mutta Järvisen laukaus epäonnistui ja Paavo Valakarilla oli helppo työ napata pallo hyppysiinsä. Toisessa päässä Joonas Lepistö taisteli pallon itselleen boksin sisällä, mutta ei onnistunut ohittamaan Ikäheimoa. JJK:n Järvinen-Peltonen-kaksikko pääsi jälleen yrittämään maalintekoa. Tällä kerralla Järvinen syötti ja Peltonen laukoi, mutta tulosta ei kotijoukkueen onneksi syntynyt.

Vajaan tunnin kohdalla Oskari Peltonen nousi hyvin vasemmalta laidalta ja JJK:n maali oli erittäin lähellä. Kettupaitojen oma pelaaja blokkasi laukauksen epäonnekseen ja tilanne säilyi maalittomana. Hetkeä myöhemmin JJK pääsi hyökkäämään kahdella Valakaria vastaan ja Toni Järvinen pääsi iskemään tyhjään maaliin. Viimeisen puolen tunnin aikana tunteet kuumenivat. SJK:n Matti Lähde ja JJK:n Fabian Hanslian lensivät suihkuun ja välillä jalkapallo jäi sivurooliin. Paikkojakin kuitenkin syntyi. Joonas Lepistö pääsi yrittämään Ikäheimon yllättämistä lähietäisyydeltä, mutta JJK-vahti torjui.

Ottelu sai elokuvamaisen lopun. SJK sai lisäajalla erikoistilanteen ja maalivahti Paavo Valakari nousi mukaan tilanteeseen. Pallo jäi pyörimään aikamoiseen ruuhkaan ja kukapa muukaan kuin Valakari survoi sen väkisin sisään.

Kaveri kävi yllättävän kuumana. Siinä tuli vähän myöhästyneitä taklauksia, toki mekään emme olleet syyttömiä. Suurin osa meidän jätkistä piti kuitenkin pään kylmänä. Ansaittiin tasoitus, kun katsotaan kokonaisuutta. Ulosajonkin jälkeen säilyi usko tasoitukseen. Toinen jakso oli vähän heikompi meiltä. Ei oikein ollut kontrolloitua pelaamista. Ensimmäiseen jaksoon olen tyytyväinen. Lopun tasoitus oli tärkeä myös henkisesti, sanoi SJK U19 –joukkueen päävalmentaja Max Peltonen.

SJK U19:Paavo Valakari MV, Jaakko Vihanta, Aleksi Leppänen, Nicolas Kotamäki, Matias Kangas (58′ Samuli Hussa), Tuomas Rintamäki, Janne Tuohisaari, William Tuisku (70′ Matti Lähde), Antti Palomäki ja Joonas Lepistö.

Varoitukset:
Antti Palomäki (SJK) 61 min.

Aatu Manninen (JJK) 63 min.

Fabian Hanslian (JJK) 66 min. + 90 min ja punainen

Matti Lähde (SJK) 78 min. + 81 min. ja punainen

Arttu Hokkanen (JJK) 85 min.