123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi Kuopion Palloseuraa ensi lauantaina Seinäjoen Keskuskentällä pelattavassa Veikkausliigan kärkipään ottelussa.

SJK on sarjassa komeasti toisena ja KuPS vain neljän pisteen päässä takana neljäntenä.

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä kovassa vireessä ja SJK pelasi ensin koko kesäkuun napsimalla pelkkiä voittoja ja jatkoi vielä seitsemän ottelun voittoputkeaan tasapelillä kolmantena olevan FC Lahden vieraana viime maanantaina.

Seinäjoella on ollut jo pitkään kova jalkapallobuumi. Tottakai jalkapalloon kuuluu ylä- ja alamäet, mutta sen kaksi vuotta mitä minä olen ollut täällä nyt mukana, ollaan kokoajan menty eteenpäin. Hienoa on myös miten täällä koko kaupunki on meidän takana. Pikkuhiljaa muukin Suomi on alkanut ihmettelemään että mitä siellä Seinäjoella tapahtuu, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Tietenkin meillä on sarjanousijana vielä paljon kehitettävää. Opittavaa valmentajina, organisaationa ja pelaajina. Mutta se mitä meillä on täällä, on halu mennä koko ajan eteenpäin. Urheilussa asiat ei tapahdu sormia napsauttamalla, mutta kaikki me tehdään täällä kovasti töitä sen eteen. Ja voittoputki on suoraa jatkumoa sille. Kun asiat tehdään niin hyvin kuin mahdollista, todennäköisyys että voitat enemmän pelejä kasvaa kokoajan, jatkaa Valakari.

Me ollaan pelattu jo tammikuusta alkaen hyvin, mutta emme saaneet alkukaudesta tuloksia. Nyt olemme onnistuneet myös tuloksellisesti. Koko joukkueen puolustuspelaaminen on ollut todella kovalla tasolla ja olemme samalla pystyneet luomaan sen verran maalipaikkoja, että pystymme pelejä myös voittamaan. Ja vaikka emme Lahdessa kolmea pistettä saaneetkaan, oli se mielestäni kauden parasta peliä meiltä, kertoo kuusi maalia ja samalla Veikkausliigan maalipörssiä johtava Toni Lehtinen.

KuPS on myös kovassa vireessä tällä hetkellä ja varmasti kova kamppailu on tulossa, mutta jos puolustetaan taas kuten tähänkin asti ja saadaan Lahti-pelin pallollinen pelaaminen mukaan, niin uskon että meillä on taas hyvät mahdollisuudet hyvään tulokseen lauantaina, päättää Lehtinen.

SJK – KuPS Tangolauantaina 12.7. klo 16.00 Seinäjoen Keskuskentällä. Portit ja palvelut aukeavat klo 14.30. Tervetuloa!

Toni Lehtinen on iskenyt jo kuusi maalia SJK:lle.

KuPS täysin eri joukkue

KuPS on totaalisesti ihan eri jengi mitä ne oli alkukaudesta, kun vierailivat viimeksi täällä. Marko Rajamäki on tehnyt siellä hienoa työtä ja näkee että pojilla on ilo pelata. Ovat saaneet hyviä tuloksia ja ovat myös kovassa buumissa tällä hetkellä, analysoi SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Materiaalin perusteella heitä veikattiin jo ennen kauden alkua kärkikamppailuun ja KuPS on saanut vielä muutaman pelaajan sinne lisää. Kovaa vauhtia ovat nyt mukaan myös tulossa. Tulee huikea kamppailu, kärkitaisto, arvioi Valakari tulevaa vastustajaa.

KuPS vieraili Seinäjoella kauden alussa, silloin Esa Pekosen valmennuksessa. SJK voitti tuon ottelun 2-0 luvuin ja ottelun jälkeen Pekosen valmennuspesti KuPS:ssa myös päättyi. Myöhemmin peräsimeen kiinnitettiin Marko Rajamäki, joka oli jättänyt TPS:n vain hieman aiemmin.

Rajamäki onkin tuonut positiiviset tuulet KuPS:n toimintaan ja joukkue on ollut valmentajavaihdoksen jälkeen hirmuvireessä. Seinäjoelle joukkue tulee kolmen ottelun tappiottomassa putkessa ja viime viikonloppuna KuPS piti kotikentälllään sarjajohtaja HJK:ta pinteessä lähes koko ottelun ajan. HJK onnistui kuitenkin menemän johtoon, mutta KuPS puristi tasapelin kahdella Ats Purjeen maalilla.

KuPS on myös terveenä tällä hetkellä, eikä pahempia poissaoloja ole lauantaina luvassa. Joukkueeseen liittyi uutena vahvistuksena, kahden ja puolen vuoden sopimuksella hyökkääjä Juha Hakola, mutta hän ei ole vielä pelikelpoinen ennen elokuun siirtoikkunan aukeamista.

KuPS:n maalilla Tomi Maanoja pelaa sadannen Veikkausliigaottelunsa, jos hän on mukana lauantaina.

Vierasjoukkue saa paikanpäälle myös oman kannattajajoukkonsa, sillä paikalle tulee jopa kaksi bussilastillista kuopiolaisia omiaan tukemaan.

KuPS saa tuekseen suuren kannattajajoukon. Viimeksi isommalla ryhmällä Seinäjoella vieraili kuvassa olevat Jaro-kannattajat.

SJK on rikkonut jo ennätyksiä

SJK on saalistanut tämän kauden Veikkausliigassa jo 31 pistettä ja yhdeksän voittoa. Pistemäärä on jo nyt suurempi kuin koskaan aiemmin seinäjokelaisella miesten pääsarjajoukkueella kokonaisella kaudella. Sepsi-78 pelasi aikoinaan kolmella kaudella silloisessa Mestaruussarjassa 80-luvulla ja jos heidän pisteet muutettaisiin nykysääntöjen mukaan, olisi heidän paras pistesaalinsa ollut 28 pistettä kaudelta 1981. TP-Seinäjoki saalisti ainoalla Veikkausliigakaudellaan 1997 27 pistettä.

SJK:n voittojen määrä on myös suurin mitä seinäjokelainen joukkue on koskaan jalkapallon pääsarjassa saavuttanut.

Kaupungin oma poika Toni Lehtinen johtaa parhaillaan maalintekijätilastoa kuudella osumallaan ja SJK on Veikkausliigassa toisena HJK:n takana, kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Tilanne on siten kutkuttava ja sarjanousijana SJK on osoittanut olevansa aivan omaa luokkaansa Veikkausliigassa. SJK ei lähtenyt Veikkausliigaan säilymään, vaan pärjäämään siellä.

Lauantaina vastaan tuleva KuPS hamuaa myös ylöspäin sarjataulukossa ja Keskuskentällä tullaankin näkemään varmasti huikea kamppailu pisteistä.

Pelasimme heitä vastaan jo kahdesti aiemmin (Liigacupissa ja Veikkausliigassa) ja voitimme molemmat kerrat. Heillä on hyvä joukkue ja koska kotikenttämme on aika pieni, uskon että siitä tulee todellinen taistelupeli ja kentällä nähdään paljon kaksinkamppailuja, sanoo SJK:n puolustuksessa tähän asti jokaisen ottelun alusta loppuun asti pelannut Zeljko Savic.

SJK:n kaikki pelaajat ovat lauantaina terveinä ja pelikelposia, mutta laitapuolustaja Timo Tahvanainen joutuu huilaamaan tämän ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi.

SJK on juhlinut kentällä tällä kaudella

Liput ja muut palvelut:

Liput portilta:

15 (normaali)
10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

SJK:n fanituotekoju löytyy tällä viikolla Seinäjoen torilta, joka toimii Tangomarkkinoiden aikana Tangotorina. Myyntikoju on auki joka päivä perjantaihin asti klo 10.00 – 16.00 ja sieltä voit ostaa ennakkolippuja lauantain SJK – KuPS otteluun, sekä kaikkia SJK:n fanituotteita.

Perjantaina Tangotorin SJK kojulla kaikista ostetuista fanituotteista saa kaupan päälle ilmaisen lipun Seinäjoella lauantaina 19.7. klo 16.00 pelattavaan pesäpallon naisten Itä-Länsi otteluun. Lipun arvo on 25 . Sama tarjous jatkuu myös SJK:n kotiottelussa lauantaina.

Ravintola FC Casa Grande tarjoaa lisäksi kaikille Tangomarkkinoiden Tangorannekkeen omistajille kaksi lippua otteluun yhden hinnalla, kun liput ostetaan heiltä.

Ennakkoliput:
Liput netistä saat osoitteesta www.netticket.fi.
Lippujen muut ennakkomyyntipisteet, sekä tietoa Keskuskentän järjestelyistä löydät TÄÄLTÄ

Ottelu näkyy Veikkaus-TV:ssä

Lauantain ottelu näkyy suorana ja selostettuna monikameralähetyksenä Veikkaus-TV:n kautta.
Lähetys on ilmainen Veikkauksen nettitunnuksilla.

Lähetys Seinäjoelta alkaa noin klo 15.50 ja sitä pääsee katsomaan tästä.