123 456 7890

SJK viettää parhaillaan minileiriä Tallinnassa ja kohtasi Lilekulan jalkapallohallissa Viron tuplamestari FC Levadian. Peli osoittautuikin kovavauhtiseksi ja erittäin hyvin kauteen valmistautumisessa palvelevaksi kamppailuksi. Levadia oli ensimmäinen joukkue joka on pistänyt SJK:n kunnolla koville tänä talvena. Ja syytä onkin, sillä Levadian sarjakausi alkaa jo kahden viikon sisään. SJK kuitenkin näytti että sitä ei voiteta helpolla eikä se koskaan luovuta, vaan taisteli hienosti tasapelipisteen ja oli iskeä vielä lopussa voitto-osumankin. Päivän ehdotonta eliittiä SJK:sta oli tänään kapteeni Pavle Milosavljevic, sekä keskikentällä Wayne Brown ja Johannes Laaksonen. Pavle pääsi painimaan Levadian isoja hyökkääjiä vastaan ja mies suorastaan nautti pelaamisesta.

FC Levadia – SJK
1-0 44 min Maksim Lipin
1-1 71 min Wayne Brown

Lilekulan jalkapallohalli sijaitsee Tallinnassa.

Levadia aloitti ottelun vahvasti ja tyylilleen uskollisesti varsin suoraviivaisesti, viljellen pitkää palloa SJK:n puolustuslinjaan. Heidän isot ja vahvat hyökkääjät olivat tässä vaarallisia, mutta mitä pidemmälle mentiin, pääsi Pavle Milosavljevic ja Cedric Gogoua painimisen makuun ja piti hyökkääjät melko hyvin pihdeissään.

Myös SJK:lla oli paikkansa, kun Tuco pelattiin linjaan pallon kanssa ja mies pääsi etenemään rangaistusalueelle asti. Levadien puolustus kuitenkin karvasti pallon kamerunilaiselta.

Peli oli pitkään melko tasaista kamppailua keskialueella, joskin ehkä hienokseltaan Levadian hallussa. SJK:lla tuntui olevan vaikeuksia löytää tiloja puolustuksen väleistä ja toisaalta se jakeli myös harhasyöttöjä.

Pelissä pelattiin myös kovaa ja ensimmäisen varoituksen sai Levadian suomalaispuolustaja Juuso Laitinen, ajeltuaan melko rumasti Akseli Pelvasta jaloille sivurajan tuntumassa.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK:kin alkoi samaan paremmin paikkoja ja näistä useimpia oli järjestämässä Akseli Pelvas. Välillä miehen keskityksistä pääsi yrittämään Wayne Brown tai hanakasti puolustajan paikalta noussut Richie Dorman. Tulosta näistä ei kuitenkaan saatu ja Levadia pääsi samaan aikaan hankkimaan useita erikoistilanteita SJK:n päädyssä. Mutta yhtä tuloksetonta oli Levadian osalta ja puolustukset loisti molemmissa päissä.

Lopulta kuparinen särkyi, mutta SJK:n harmiksi omassa päässä. Pallo pelattiin SJK:n boksiin, missä hyökkääjä pääsi suojaamaan ja tiputtamaan pallon taaksepäin SJK:n testissä tänä talvena käyneelle Maksim Lipinille, joka laukoi vihaisesti vasempaan alakulmaan. Aksalu ei maalille voinut maalissa pahemmin mitään. Taukotilanne oli 1-0 isäntäjoukkueelle.

Toiselle puoliajalle SJK tuli entistä sisuuntuneempana, mutta Levadian puolustus pysyi tiivinä. Ja se pystyi pitämään SJK:n parhailta paikoilta pois.

Tunnin pelin jälkeen SJK:n painostus alkoi tuottaa tulosta tilanteiden muodossa, kun SJK sai useamman kulman peräjälkeen ja välillä palloa torjuttiin lähes maaliviivalta. Hyvä painostus päättyi kuitenkin kun jälleen ajeltiin myöhässä sukille ja nyt kohteena oli Richie Dorman. Dorman myös ontui jalkaansa hiukan ja tuli vaihtoon vähän myöhemmin. Vaihto oli kuitenkin jo aiemmin sovittu ja pelin jälkeen selvisi ettei mies ollut saanut mitään mustelmaa pahempaa jalkaansa.

Lopulta 71 minuutilla SJK onnistuu maalinteossa. Akseli Pelvas pelasi laidalta hyvin pallon rangaistusalueen rajalla olleelle Wayne Brownille, joka kiertää hiukan sivulle ja tykittää pallon kovaa yläkulmaan.

SJK jatkoi painostustaan pelin loppuun asti ja FC Levadia selvästi väsyi SJK:n kyydissä. Silti palloa ei enä maaliin asti saatu, ja talvikauden kovin ottelu päättyi tasapeliin.

Tosi kova peli. Täytyy sanoa että Levadia omalla tavallaan mitä ne pelasi, pelasi se tosi hyvin. He pelasivat todella suoraviivaisesti ja tehokkaasti, mutta samalla järkevästi. Tämä oli meille tosi hyvä peli pelata vähän erilaista joukkuetta vastaan. Ja kun alusta selvittiin, niin päästiin peliin mukaan, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari pelin jälkeen.

Meidän jätkät hienosti taisteli pelin tasoihin ja tehtiin vierasmaali ja voin olla siihen tyytyväinen. Sen takia me haluttiinkin tulla tänne pelaamaan. Sen takia tehdään näitä reissuja, että on vähän matkustamista, erilaiset olosuhteet ja vähän kovempaa vastustaja tulee ehkä kiinni. Joutuu vähän enemmän paineen alla syöttämään. Nää pelit opettaa tässä meidän prosessissa, Valakari jatkaa.

Hieno nousu, oltaisiin voitu tehdä ehkä lisääkin maaleja, mutta vastustajallakin oli paikkoja, joten 1-1 on varmaan aika oikeutettu tulos, päättää Valakari.

Mielestäni meidän kuntotaso näkyi tänään pelissä. He aloittivat vahvasti, mutta me pääsimme mukaan. Heillä oli myös täysin erilainen pelisysteemi kuin yhdelläkään aiemmin kohtaamallamme joukkeella. Joten meillä meni hetki tottua siihen, mutta kun pääsimme siihen sisään, aloimme saada pelimme kulkemaan. Ehkä olisimme voineet jopa iskeä voittomaalin lopussa. Kaikenkaikkiaan hyvä ja opettavainen reissu, analysoi SJK:n maalintekijä Wayne Brown.

SJK matkustaa Virosta Suomeen sunnuntaina ja seuraavan kerran ollaan pelihommissa lauantaina 28.2. Liigacupin alkulohkon päätöspelissä Pietarsaaressa. SJK on jo voittanut lohkon ja Jaro jäi lohkon viimeiseksi, hävittyään VPS:lle tänään 2-1 luvuin. Silti SJK lähtee voittamaan ottelua ja peliin järjestetään näillä näkymin myös kannattajabussi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Richie Dorman (65′ Marco Matrone), Timo Tahvanainen, Mehmet Hetemaj (65′ Bahrudin Atajic) Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (45′ Jesse Sarajärvi), Wayne Brown, Akseli Pelvas ja Tuco (60′ Toni Lehtinen).

Videokooste: