123 456 7890

SJK hävisi norjalaiselle Mjöndalenille ensimmäisen puoliajan vaparimaalilla. SJK dominoi ottelua varsinkin toisella puoliajalla, joten tappio jäi harmittamaan pelaajia. Ensimmäinen puoliaika oli tasaisempi ja kuten koko ottelussa, maalipaikat jäivät vähiin. Mjöndalen sai kuitenkin vapaapotkusta ottelun ainokaisen, eikä SJK:n toisen jakson jyräys tuonut lisämaaleja. Tappio oli ensimmäinen Tommi Kautosen valmennuksessa. Vastustaja oli hyvä ja osasi puolustaa erinomaisesti. Toisen puoliajan esitykseen kun lisää vielä maalin tai kaksi, niin peli olisi ollut SJK:lta varsin mainio. Espanjan harjoitusleiri päättyy tähän otteluun ja SJK matkustaa koko sunnuntain takaisin Seinäjoelle. Kotona joukkue on vasta maanantaina. Leirin jälkeen joukkue saa pari vapaapäivää ja harjoituksiin palataan jälleen torstaina. Suomen Cupin puolivälierä pelataan torstaina 29.3. mutta SJK pelannee vielä ennen sitä harjoitusottelun Ruotsissa, pääsarjajoukkuetta vastaan.

SJK – Mjöndalen IF 0-1 (0-1)
0-1 30 min Quint Janssen

Ensimmäinen puoliaika alkoi kovassa rankkasateessa ja tuulessa, mutta ottelun edetessä vesisade väistyi ja aurinko paistoi jo toisella jaksolla lämpimästi. Tuo kuvaa hyvin myös ottelun kulkua, sillä ensimmäisellä puoliajalla kovaa ja ylhäältä prässännyt Mjöndalen, onnistui aiheuttamaan harmia SJK:n puolustukselle. Toisella jaksolla SJK oli se joka aiheutti harmin vastapuolelle. Toki myös ensimmäisellä jaksolla SJK:lla oli paikkansa, eikä Mjöndalen missään vaiheessa saanut todella vaarallisia tekopaikkoja.

Ottelun ainoa maali nähtiin kuitenkin norjalaisten toimesta, kun puolen tunnin pelin jälkeen Mjöndalen sai vapaapotkun keskisektorilta, noin 20 metristä ja Quint Janssen upotti pallon suoraan vapaapotkusta SJK:n maaliin. Pallo meni yli muurin ja muurissa olleet Mjöndalen pelaajat blokkasivat taitavasti sekä SJK:n pelaajat, että maalissa pelanneen Mihkel Aksalun näkyvyyden.

Tauon jälkeen kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue, vaikka Mjöndalen jatkoikin kovaa prässiään ja vaikeutti siten SJK:n pelin rakentelua. SJK kuitenkin pääsi purkamaan prässin ja loi useamman tekopaikan.

Ensimmäinen hyvä tilanne tuli Aristote Mbomalle jo 52 minuutilla, kun Mboma pääsi karkumatkalle kuudentoista kulmaa kohden. Mjöndalenin maalivahti tuli kuitenkin rajusti vastaan ja rikkoi Mbomaa alueen ulkopuolella. SJK-pelaajien hämmästellessä, erotuomari näytti vain sivurajaheittoa SJK:lle.

Tunnin kohdilla SJK sai hyvän keskityksen kohti Mboman päätä, mutta jälleen hyvää ottelua pelannut Mjöndalen maalivahti on rajusti vastassa ja hän nyrkkeili pallon pilkun kohdilta väljemmille vesille.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän SJK loi painetta vastustajan maalille. 75 minuutin kohdalla haettiin jälleen Mboman päätä hyvällä keskityksellä ja nyt hän voittaa maalivahdin keskityspallossa, mutta pallo noin 10 senttiä yli riman.

Kolme minuuttia ennen loppua, SJK sai keskeltä noin 25 metristä vapaapotkun. Emile Paul Tendengin veto onkin menossa hyvin kohti alakulmaa, mutta Mjöndalen maalivahti ehtii välin. Karkupalloon ehtii ensimmäisenä Mboma, mutta jälleen maalivahti pelastaa. Myös Klinga pääsi kokeilemaan tilanteessa, mutta kuparinen pysyy.

Jo ottelun yliajalla Reuben Ayarna koittaa komealla kaukolaukauksella maalivahdin refleksejä ja ne osoittautuu jälleen hyväksi, eikä SJK onnistu ottelussa maalinteossa.

Tulos tietysti harmittaa, sillä tuloksestahan sitä aina pelataan, vaikka tämä olikin harjoituspeli. 0-1 tappio ja se tietysti harmittaa vielä enemmän, kun toinen puoliaika oli täysin meidän kontrollissa ja meillä oli hyvä pallonhallinta. Pikkuisen tällä hallinnalla meidän pitäisi pystyä luomaan useampi selkeä maalintekopaikka. Tänään meillä oli murtautumisvaiheessa vähän haastavaa. Siinä ei ollut meidän elementtejä, eikä me ihan päästy heidän linjan edestä, hyviltä paikoilta, murtautumaan. Tai jos päästiin, niin meidän laatu ja valinnat oli vähän heikkoja. Myös meidän murtavat juoksut, niin niitäkään ei ollut tänään tarpeeksi. Toki meillä oli sitten toisella puoliajalla muutama paikka kyllä, josta meidän olisi pitänyt tasoittaa tämä peli, mutta tänään ei saatu peliä tasoihin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen ottelun jälkeen.

Summa summarum, ensimmäinen puoliaika oli vielä vähän tasaisempaa peliä, mutta ei meillä siinäkään varsinaisesti mitään hätää ollut. Toinen puoliaika sitten oli meidän täyttä hallintaa. Jatkossa tämmöisen hallinnan lopputulema pitää olla se, että me tehdään maaleja, sanoo Kautonen lopuksi.

Ei ole tietenkään koskaan mukava hävitä yhtään ottelua. Mutta teimme me ottelussa jotain ainakin oikein, kun dominoimme sitä. Emme luoneet tarpeeksi paikkoja, vaikka kyllä me ainakin sen verran loimme, että niistä olisi pitänyt onnistua. Me hallitsimme ottelua ja silti me hävisimme, mikä on ärsyttävää. Emme halua koskaan hävitä, kommentoi SJK:n keskikentällä koko ottelun pelannut Anders Bååth.

Kokonaisuutena leiri on ollut oikein mukava, vaikka onkin hieman sadellut. Mutta se on oikein hyvä jalkapallosää. Olosuhteet ovat olleet mahtavat ja hotelli on ollut hyvä, joten tämä oli hyvä viikko, päättää Bååth Marbella Football Centerissä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka, Anders Bååth, Reuben Ayarna, Vahid Hambo (46’ Aristote Mboma), Matti Klinga, Joonas Sundman (46’ Jordan Mustoe), Ville Tikkanen (67′ Joel Mero), Jarkko Hurme (46’ Marc Vales), Emile Paul Tendeng ja Jesse Sarajärvi (16′ Johannes Laaksonen)

Ottelun pidempi videokooste tulossa tähän alkuviikosta. Samoin keskiviikkona pelattu, 3-2 voittoon päättyneen SJK – Levanger ottelun pidempi kooste.