123 456 7890

Taivas varjele…
Kungliga Wasa CF – SJK Reservit 0-9 (0-2)
30 min 0-1 Jussi Kankaanpää
43 min 0-2 Saku Koskinen
50 min 0-3 Juho Pajula
55 min 0-4 Ville Pakkala
60 min 0-5 Joonas Kuivalainen
68 min 0-6 Sami Metsäranta
75 min 0-7 Mikko Hakanen
80 min 0-8 Petri Huttu
85 min 0-9 oma maali

SJK Reservit on tällä hetkellä Suomen viiden ylimmän sarjatason ylivoimaisin joukkue. Pelattuja otteluita on keskiviikon jälkeen takana 13 ja voittoja yhtä monta. Maaliero on tyrmäävä 61-10. Paha siitä on paremmaksikaan pistää.

Sen sai todeta kotikentällään, Ehnvallenilla, pelissä mukana noin puoli tuntia roikkunut Kungliga Wasa CF, joka romahti lopulta aivan samalla tavalla kuin moni muukin joukkue ressujen kyydissä.

– Ensimmäinen puoliaika oli aika kamalaa tekonurmella. Syötöt menivät minne sattuu ja peli oli tahmeaa. Toisella jaksolla taas pelattiin tosi hyvin. Jos me pelaisimme koko ajan niin, numerot olisivat ihan mielettömiä, sanaili joukkueen valmentaja, Jari Kujala, tyytyväisenä lopputulokseen.

Vaikka peli olikin kamalaa Kujalan mukaan ensimmäisellä puoliajalla, onnistuivat ressut kuitenkin iskemään pari huojentavaa osumaa ja katkaisemaan kotijoukkueen selkärangan.

– Ensimmäinen maali oli todella hieno ja tärkeä, sillä kyllä kotijoukkue yritti sen puoli tuntia roikkua mukana, Kujala tilitti.

Avausmaalin arkkitehtina hääräsi Saku Koskinen, joka ajoi päätyyn saakka tarjoilen kantapäällä tekopaikan Jussi Kankaanpäälle, joka tulitti kauden toisaen maalinsa vieden vieraat johtoon.

Pari minuuttia ennen taukoa Saku Koskinen tuplasi vierasjohdon pelaamalla seinillä Samuli Mäenpään kanssa itsensä tekopaikkaan ja viimeistellen Kankaanpään tavoin kauden toisen osumansa.

Toisen puoliajan alussa ressujen jo ennestäänkin mittavaan maalintekijäluetteloon kirjattiin uusi nimi Juho Pajulan viimeisteltyä Joonas Kuivalaisen syötöstä.

Viitisen minuuttia myöhemmin Ville Pakkala puski kauden yhdeksännen maalinsa Samuli Mäenpään keskityksestä siirtäen ressut neljän maalin johtoon.

Seuraavan vartin aikana Joonas Kuivalainen, Sami Metsäranta ja vaparin komeasti paristakympistä sisään upottanut Mikko Hakanen veivät vieraat jo seitsemän maalin johtoon. “Jormalle” maali oli kauden 12. osuma. Sen sijaan “Sämpy” ja Mikko tekivät kauden ensimmäiset maalinsa.

Vielä viimeisen kympin aikana vieraat kyykyttivät isäntiä parilla maalilla. Ensin Petri Huttu sooloili kauden neljännen maalinsa ja lopulta Petri Niemen ja Samuli Mäenpään ahdistelema pakki pisti pallon omiin.

Ainoa joukkue, joka Kerhon reservien lisäksi on tappioitta ja pistementyksittä viidellä ylimmällä sarjatasolla on Joensuun Palloseura/2, joka on pelannut kahdeksan matsia ja voittanut ne kaikki.

Siitä on kuitenkin vielä matkaa 13 peräkkäiseen voittoon, eli siinä valossa Jari Kujalan suojatit ovat melko lailla omassa kastissaan.

Käytännössä voisi väittää, että ressujen nousu Kolmoseen on jo selvä juttu, vaikkei sitä matemaattisesti olekaan taputeltu.

– Aika uskomattomalta ajatukselta tuntuu, että joku voittaisi kaikki loput ottelunsa ja ajaisi meidät kiinni. Minä nostan kädet pystyyn kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun on matemaattisestikin idioottivarmaa, että nousu on pisteiden valossa selvä, Kujala sanoi ja muistutti, että jokainen peli on pelattava.

– En minä uskonut, että me näin ylivoimaisia olisimme. En todellakaan. Tiesin kyllä, että joukkueessa on paljon potentiaalia ja parhaana päivänä olemme hyviä. Pelimme on kehittynyt koko ajan. Ennen kautta ajattelin kyllä pelien olevan tiukempia, enkä uskonut tällaiseen saldoon, pyöritteli Kujala.

Pelihän kuitenkin ratkesi käytännössä jälleen kerran maalillaan nollapelin pelanneen Tomi Peltokankaan yhteen ja ainoaan torjuntaan ottelun alkupuolella. Muutenhan matsista olisi saattanut tulla vaikka miten tiukka!

Kerhon maalintekijälista alkaa jo nyt olla pidempi kuin monen seuran pleaajalista. Yhteensä 21 eri pelaajaa on viimeistellyt vähintään yhden maalin ressujen sarjapeleissä tällä kaudella. Eniten osumia on Joonas Kuivalaisella, täysi tusina. Ville Pakkalalla maaleja on tililään yhdeksän.

SJK Reservit: Tomi Peltokangas (60. Atte Tervasmäki), Herman Mäenalanen (55. Juuso Koskela), Vesa Kivimäki (60. Mikko Hakanen), Petri Niemi, Juho Pajula, Joonas Kuivalainen, Petri Huttu, Saku Koskinen, Samuli Mäenpää, Ville Pakkala, Jussi Kankaanpää (46. Sami Metsäranta)