123 456 7890

Taitoa Englannista

Perjantaina nähtiin Wallsport Areenassa tuttuja kasvoja Englannista Kit Carsonin palattua piipahtamaan Seinäjoella.

Kitin mukana Seinäjoelle saapui viime joulukuussakin täällä jalkapallokoulua pitämässä ollut nuori huippuvalmentaja, Jamie Shore.

SJK satsaa jatkossakin vahvasti nuorten pelaajien kehittämiseen ja tässä on jälleen yksi osoitus siitä. Koko illan hallissa eri ikäryhmiä luotsaamassa olleen Chris Cleaverin lisäksi Jamie osallistui treenien vetämiseen ja samaa on luvassa seuraavan kuukauden ajan.

Vasta 34-vuotias Shore joutui lopettamaan oman erittäin lupaavan pelaajauransa pahan polvivamman vuoksi kuuluttuaan Englannin lupaavimpiin nuoriin pelaajiin ennen kolhuaan.

Hän on toiminut niin Blackpoolin kuin West Bromowich Albioninkin nuorisovalmennuksessa ja on yksi Kit Carsonin löydöistä, aivan kuten Chriskin.

Shore on osallistunut myös Espanjan La Ligan suurseuroihin kuuluvan Atletico Madridin junioreiden valmentamiseen ja vetää omia jalkapallokouluja Englannissa.

Kitillä puolestaan on pitkä yhteinen historia seinäjokelaisen jalkapalloilun kanssa. Hän toimi vuosikausia Norwich Cityn ja Peterborough Unitedin, sekä sittemmin Chelsean ja monen muun seuran nuorisotoiminnassa.

Hän oli myös edesauttamassa Norwich Cityn kiertuetta Suomeen, jonka TP-Seinäjoki organisoi kesällä 1992. Tuolloin Englannin ylimmällä sarjatasolla pelannut Norwich kohtasi vierailullaan Kokkolan Pallo-Veikot, Euran Pallon, JyPK/VaPa-yhdistelmän ja tietenkin myös Keskuskentällä TP-Seinäjoen.

Vastaavasti seinäjokelaisejuniorit kävivät vuosikausia Jukka Saarijärven johdolla ensin Canary Cupissa ja myöhemmin Skegnessissä järjestetyissä junioriturnauksissa, sekä harjoitusleireillä Cambridgessa.