123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon vahvat otteet talvikaudella saivat jatkoa, kun se onnistui jälleen nousemaan tappioasemasta tasapeliin Veikkausliigajoukkueen vieraana. Viime kauden pronssimitalisti Turun Palloseura meni ottelun ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta SJK:n Matti Lähitie tasoitti rangaistuspotkulla vain kymmenen minuuttia ennen ottelun loppuvihellystä.

TPS – SJK 1-1 (1-0)
1-0 24 min Mikko Hyyrynen
1-1 80 min Matti Lähitie rp.

SJK aloitti ottelun vauhdikkaasti ja sai muutaman hyvän maalipaikankin ensimmäisen viiden minuutin sisällä. TPS kuitenkin osoitti että miksi se on selvinnyt kaikki talven harjoitusottelut, sekä Liigacupin ottelut ilman tappioita varsinaisella peliajalla ja kesti helposti SJK:n vahvan alun. Peli myös tasoittui huomattavasti seuraavan 15 minuutin aikana ja TPS pääsi vuorostaan hätyyttelemään SJK maalia.

SJK onnistui pitämään pelin painopisteen kuitenkin keskiviivan toiselle puolella, omalle hyökkäysalueellaan, mutta sen pidemmälle ei kovalla vääntämisellekään päästy. TPS prässäsi kovaa ja sai näin häirittyä pelinrakentelua, joten vetopaikat tulivat lähinnä kaukolaukauksilla, eikä niistä ollut suurempaa vaaraa TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaaralle.

Prässi tuotti TPS:lle myös tulosta, sillä SJK:lle tuli monia pallonmenetyksiä ja varsinkin vaarallinen Mika Ääritalo sai näistä useammankin nopean läpiajotilanteen SJK maalille.

Avausmaali nähtiin 24 minuutilla, kun TPS:n Mikko Hyyrynen pääsi läpiajoon juuri hyvän prässäyksen tuloksena, voittaen itse ensin pallon SJK:n Pavle Milosavljevicilta keskialuleella. Hyyrynen juoksee oikealta läpi ja iskee tarkasti etualakulmaan, eikä Mihkel Aksalu maalissaan voi mitään laukaukselle.

Puoliajalle mentiin TPS:n johtaessa 1-0.

SJK tekee puoliajalla yhden vaihdon, kun Juuso Aalto vaihtuu Kim Palosaareen ja Palosaari tuokin peliin uutta virtaa. Hetkeä myöhemmin kentän jättää myös Johannes Laaksonen ja Aki Sipilä tuo vielä entistä enemmän juoksuvoimaa mustapaidoille.

Toinen puoliaika onkin enemmän SJK:n hallintaa ja vaihdosta tullut kokkolalaiskaksikko aiheuttaa paljon harmia TPS puolustukselle. TPS selvästi hyytyi, peli meni heidän puoleltaan kävelyksi ja SJK pitää pallon lähes koko ajan hyökkäyspuoliskollaan. Vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan saada, kun TPS puolustaa vahvasti.

Lopulta yritys palkitaan, kun vaihdosta kentälle tullut Kennedy Eriba pysäyttää pallon rangaistusalueella kädellään ja tuomari viheltää selvän rikkeen seurauksena pallon pilkulle.

Pilkkua menee antamaan puolustaja Matti Lähitie ja hän myös iskee tasoitusosuman vastustamattomasti TPS maalin verkkoon.

Enempää maaleja ei ottelussa nähdä ja näin kova sekä tasainen keskialueen vääntö loppuu tasatulokseen 1-1.

TPS:lle ottelu oli viimeinen ennen Veikkausliigan alkua, joka käynnistyy 13.4.
SJK kohtaa vielä FC Hakan ja Ykkönen starttaa paria viikkoa myöhemmin 28.4.

Tänään vahvan esityksen esittänyt Aki Sipilä näyttää mihin suuntaan SJK on pyrkimässä.

– Peli oli tasaista vääntöä, joskin toinen puoliaika oli kyllä meidän hallussa, kommentoi tuoreeltaan SJK päävalmentaja Simo Valakari.

– Ensimmäiselläkin puoliajalla TPS:n maali syntyi meidän hyvän jakson jälkeen harmittavasti, mutta toisella puoliskolla he selvästi hyytyivät ja tasoitus oli melestäni täysin ansaittu. Tänään vaihdot toivat meille sitä uutta virtaa mitä pitääkin ja Aki Sipilä sekä Kim Palosaari olivat molemmat tänään hyvällä pelipäällä. Vahva esitys heiltä ja varsinkin toinen puoliaika oli vahva esitys koko joukkueelta, kiittelee Valakari.

SJK kohtaa ensi viikon perjantaina 12.4. klo 14.00 Ykkösen kärkijengeihin lukeutuvan FC Hakan. Viimeinen harjoituspeli pelataan myös ulkona tekonurmella, Valkeakosken Saharan kentällä.

SJK: Mihkel Aksalu, Matti Lähitie, Timo Tahvanainen, Pavle Milosavljevic, Gert Kams, Jyri Hietaharju, Richard Dorman, Chris Cleaver, Juuso Aalto (45′ Kim Palosaari), Johannes Laaksonen (55′ Aki Sipilä) ja Toni Lehtinen (75′ Sami Viljanen).