123 456 7890

Kerho 07 Akatemia otti selvän 4-0-voiton virolaista SK Tääksiä vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja syntynyt Kerhon hallinnasta huolimatta. Toisella puoliajalla Tääksi tippui kyydistä täysin ja joutui antautumaan neljästi. Viime kaudella Oulun Luistinseuraa edustanut Rasmus Karjalainen on testissä Kerhossa ja antoi näytöksi hattutempun.

Kerho 07 Akatemia – SK Tääksi 4-0 (0-0)
1-0 50 min Rasmus Karjalainen
2-0 57 min Rasmus Karjalainen
3-0 69 min Rasmus Karjalainen
4-0 77 min Sami Viljanen

Sami Viljanen pääsi vastakkain Tääksin maalivahdin kanssa viidennellä minuutilla, mutta nosto meni yli maalin. 19. minuutilla kulmapotku pelattiin lyhyenä Nikko Ruokankaalle, joka keskitti maalille Adams Diabatelle, mutta hänen puskunsa meni yli maalin. Vajaan puolen tunnin kohdalla Viljanen syötti Serge Pacome Segballe boksin sisään, mutta Tääksin puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen kulmapotkuksi. Segba antoi kulman Diabatelle, jonka puskun jälkeen pallo jäi vielä pyörimään maalin eteen ja Sami Viljanen pääsi kokeilemaan, mutta tulosta ei syntynyt.

38. minuutilla Segba sai pallon boksissa ja pääsi laukomaan, mutta Tääksin maalivahti oli tilanteessa hyvin mukana ja onnistui torjumaan. Ensimmäisen puoliajan lopulla Kerhon johtomaali oli erittäin lähellä, mutta Samuli Hussan yritys kolahti tolppaan ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Kerho hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi, eikä Viljami Orava joutunut maalillaan torjuntatöihin.

Kerho aloitti toisen puoliajan erinomaisesti. Viiden minuutin pelin jälkeen Rasmus Karjalainen leikkasi keskelle ja laukoi pallon maaliin paristakymmenestä metristä. 57. minuutilla Karjalainen pelattiin läpiajoon eikä viime kaudella Oulun Luistinseuraa edustanut nuorukainen epäonnistunut. Viisi minuuttia myöhemmin Jaakko Vihanta oli lähellä lisätä Kerhon johtoa, mutta laukaus osui ylärimaan. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Serge Pacome Sergba syötti Karjalaiselle ja �Rasse� iski pallon jo kolmannen kerran Tääksin verkkoon.

– Rasse on ollut maanantaista asti mukana ja hänen tekeminen on näyttänyt hyvältä koko viikon. Näyttää lupaavalta, katsotaan vielä ensi viikko, sanoi Kerhon 07 Akatemian päävalmentaja Max Peltonen.

Karjalainen ei halunnut tyytyä hattutemppuun. Pari minuuttia kolmannen maalin jälkeen Karjalaisen laukaus osui ylärimaan. Matias Kangas haastoi hyvin Tääksin puolustajaa, joka joutui rikkomaan pilkun arvoisesti. Tääksin maalivahti kuitenkin torjui Karjalaisen rankkarin. Hetkeä myöhemmin Sami Viljanen laukoi pallon maaliin ja iski loppulukemiksi 4-0. Aatu Kujanpää laukoi viimeisellä minuutilla ristikkoon ja Segba pääsi vielä jatkamaan, mutta viidettä maalia ei siis syntynyt.

Vastustaja puolusti tiiviisti ja hyvin. Päästiin maalipaikkoihin, mutta ei saatu palloa ensimmäisellä jaksolla sisään. Toisella jaksolla vastustajalla alkoi jalka painaa ja saatiin enemmän tilaa ja aikaa. Olen tyytyväinen siihen, että pojat pitivät pään kylmänä, liikuttivat palloa ja liikkuivat. Meillä on ollut kovia pelejä, oli tärkeä saada onnistumisia, sanoi Peltonen.

Kerho 07 Akatemia: Viljami Orava MV, Niko Hietaharju (60› Nicolas Kotamäki), Joona Lautamaja (72› Patrik Pihamaa), Adams Diabate, Nikko Ruokangas, Arttu Aromaa (72› Matias Kangas), Rasmus Karjalainen, Jordi Lahnalakso (60› Jaakko Vihanta), Samuli Hussa (45› Aatu Kujanpää), Serge Pacome Segba, Sami Viljanen