123 456 7890

Syyskierros käyntiin kotimatsilla
Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa syyskierroksen kotiottelulla kokkolalaista Gamlakarleby Bollklubbia, eli GBK:ta, vastaan Keskuskentän hyväkuntoisella viheriöllä lauantaina. Ottelu on samalla kauden seitsemäs kotimatsi ja tästä pitäisi nyt pystyä starttaamaan kotisaldon kohentamisoperaatio.

Tähän mennessä sarjassa neljäntenä oleva Kerho on pelannut kotonaan tuloksellisesti selvästi huonommin kuin vieraissa. Kuusi kotiottelua on tuottanut vain kuusi pistettä. Vieraissa on pelattu seitsemän kertaa ja niistä matseista on ollut tuliaisina peräti 18 pistettä.

GBK puolestaan löytyy sarjataulukosta odotettua alempaa, sillä kokkolalaiset ovat vasta kahdeksantena saalistettuaan 15 pistettä pelaamistaan otteluista. Vastuuvalmentaja Reijo Timosen luotsaamaa nippua onkin viime aikoina muokattu kovalla kädellä. Hyökkääjäkolossi Marko Laitalaa ei enää joukkueessa nähdä, mutta hänen sijaansa kevään jälkeen kuvioihin ovat tulleet brasilialaiset Alemao, Marcelo ja Sepsi-78:ssakin pelannut Vitao. On siis varmaa, että joukkue on vahvistunut.

Tuon faktan vahvistavat myös viime aikojen tulokset, sillä viikolla Gebis pöllytti kunnolla sarjanousija FC Santa Clausia voittaen kotonaan 5-1. Myös Sarjassa kolmantena oleva FC YPA sai Kokkolassa kyytiä hävittyään peräti 3-0.

Kerho sai katkaistua kolmen ottelun tappioputken Oulussa. Castrnin kentällä nähtiin diplomaatisestikin ilmaiset varsin värikäs koitos, sillä maaleja tehtiin enemmän kuin yleensä kolmessa matsissa yhteensä. Kerho nousi tappioasemasta kahden maalin voittoon Ville Pajulan toimittua knallitempullaan kapellimestarina 6-4 -ilotulituksessa. Ilahduttavaa oli toki myös Timo Rauhalan ensimmäinen maali Kakkosessa ja nuoren Juho Pajulan debyytti sarjapeleissä hänen korvattuaan toisella puoliajalla polvivaivoista kärsineen Jaakko Lammen.

Huolestuttavaa ottelussa oli se, että omissa kolisi jälleen kohtuuttoman paljon, eli neljä kertaa. Neljässä viimeisessä ottelussa Kerho on päästänyt peräti 13 maalia ja se on saanut hälytyskellot kolisemaan kunnolla. Puolustuspelaaminen on kerta kaikkiaan saatava tiiviimmäksi.

Neljässä viimeisessä ottelussa vastuuvalmentaja Esa Haanpää on myös joka kerta vaihtanut maalivahtia, eli tolppien välissä ovat vuorotelleet Aki Lyyski ja Oulussa torjuntavuorossa ollut Petri Välimäki. Nähtäväksi jää kumpi kaksikosta on puikoissa lauantaina. Lyyskillä luonnollisestikin on huomattava määrä lisälatausta ottelussa, sillä vastassa on hänelle kovin tuttu rakas vihollinen, GBK.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet sarjan avauskierroksella. Ottelu pelattiin Kokkolan Kipparihallissa, missä alusta on varsin haasteellinen, eli kulunut tekonurmi tuskin palvelee siellä kumpaakaan pelaavista joukkueista.

Tuon ottelun Kerho vei nimiinsä yllättävänkin selvästi numerollisesti, sillä pinnat lähtivät noin sadan seinäjokelaiskatsojan riemuksi mukaan lukemin 4-1 (2-0) Ville Pajulan, Tommi Haanpään ja kahdesti entistä seuraansa vastaan iskeneen Mikael Muurimäen maaleilla.

Viime kaudella joukkueet ottivat toisistaan mittaa yhteensä neljä kertaa harjoitusottelut mukaan luettuna. Talvella Kerho voitti Kipparilhallissa 3-0 (0-0) Marko Hutun, Henri Saranpään ja Tommi Haanpään maaleilla. Sarjan alla Jouppilanvuoren tekonurmella pelatussa kenraalissa jäätiin ilman osumia, mutta Kokkolan Keskuskentällä Kerho yllätti tuolloin kovassa kunnossa olleen GBK:n 2-1 Mikko Kärjen ja KPV:sta farmisopparilla kehissä olleen Petteri Forsellin maaleilla. Vastaavasti GBK kuitenkin haki kauden päätöskierroksella voiton Joupiskalta 1-0.

Vierailijoiden joukkueesta eniten Veikkausraatien jakamia tähtiä on saalistanut Janne Suutari, jolla niitä on tilillään kymmenen kappaletta. Ville Jylhällä sakaraisia on neljä. Kolme tähteä mieheen ovat saaneet Vitao, Mika Granholm, Kristoffer Ainasoja ja taannoin TP-Seinäjoen joukkueessa ollut maalivahti Teemu Parpala. Patrik Byskata ja Kim Å;gren ovat kumpikin saaneet kaksi tähteä ja yhden tähden per mies ovat kuitanneet Marko Laitala, Petri Piispanen ja Joel Sunabacka. Yhteensä GBK:n pelaajille on ojennettu 33 sakaraista.

Kerhon tähdellisin pelimies on ollut 11 taivaankappaletta pokannut Ville Pajula. FF Jaroon lainalle siirtynyt Tommi Haanpää ehti saada kahdeksan tähteä. Mikael Muurimäellä sakaraisia on kuusi ja Petri Hutulla neljä. Juha Etelä-Aho ja Mikko Väänänen ovat kumpikin saaneet kolme tähteä otteistaan palkkioksi. Tiitus Lehtinen, Aki Lyyski ja Petri Välimäki ovat kukin käyneet kumartamassa yhden tähden. Yhteensä Kerhon pelaajistoa on palkittu 38 tähdellä.

Maalitykkiosastolla vieraista ahnain on ollut neljä osumaa viimeistellyt Kristoffer Ainasoja. Vitao on onnistunut maalinteossa kolme kertaa ja Mika Granholm Jesse Iivosen ja Joel Sunabackan tavoin kahdesti. Yhden maalin miehiä ovat puolestaan Miika Hohenthal, Ville Jylhä, Marko Laitala, Janne Suutari ja Kim Å;gren.

Kerhon maaliahneimmat ovat olleet kuudesti osuneet Ville Pajula ja Mikael Muurimäki. Tommi Haanpää ja Oulussa kahdesti osunut Marko Huttu ovat tehneet neljä maalia mieheen. Petri Huttu ja Juha Etelä-Aho puolestaan ovat kumpikin maalanneet kahdesti Tiitus Lehtisen, Timo Rauhalan ja Toni Kujalan kunkin osuttua kertaalleen.

Lauantain otteluun Kerho näyttäisi saavan jalkeille varsin hyvän ryhmän. Toki sivussa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Henri Saranpää ja Miika Asunmaa, sekä Petri Huttu ja Jukka Ahola. Sen sijaan nyt vaikuttaisi siltä, että Mikko Väänänen, Jaakko Lampi ja Jukka-Pekka Salminen ovat käytettävissä ottelussa.

Ottelu alkaa lauantaina klo 16.00 Keskuskentällä. Tervetuloa.