123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasi perjantai-illan harjoitusottelussa Kakkosen Pohjoislohkon ennakkosuosikkeihin kaavaillun Kokkolan GBK:n.
Wallsportissa pelattu ottelu ei suuria hienouksia tarjonnut, mutta syntymäpäiväänsä tänään viettänyt Daniel Caumo iski kaksi komeaa maalia ottelun toisella puoliajalla ja varmisti näin voiton Kerholle.

SJK – GBK 3-0 (1-0)
1-0 18 min oma maali
2-0 51 min Daniel Caumo
3-0 73 min Daniel Caumo

Ottelu alkoi heti SJK komennossa, eikä varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla testissä olleella virolaismaalivahti Mihkel Aksalulla juuri ollut torjuntatöitä.

SJK:n hallinnasta huolimatta, pelin tempo oli aika alhainen ja viimeistely myös tehotonta, SJK:n hukatessa monta hyvää maalipaikkaa.

Ensimmäisenen maali syntyikin GBK avustuksella, kun pirteän pelin pelannut testipelaaja Timo Tahvananainen keskittää kovaa suoraan maalin edustalle vasemmalta laidalta ja pallo menee GBK puolustajan epäonneksi suoraan hänen jalastaan omaan maaliin. Maalinedustalla oli tosin kärkkymässä myös maaliahne Kim Palosaari, joten pallo olisi voinut tulla hänellekin. Pelattu oli tässä vaiheessa 18 minuuttia.

Puolentunnin paikkeilla Timo Rauhala tekee hienon nousun oikean puolustajan paikalta, purjehtien ohi kokkolalaisten puolustuksen mutta kova veto nousun päätteeksi suuntautuu etukulman väärälle puolelle verkkoa.

Vähän tämän jälkeen GBK:n Lawrence Smith kokeilee kovaa alueen ulkopuolelta, mutta Aksalu venyy paraatitorjuntaan yläkulmasta. Seuranneesta kulmasta GBK ei kuitenkaan maalia pääse hätyyttelemään, eikä ensimmäisellä puoliajalla enempää maaleja nähtykään.

Ensimmäisellä puoliajalla pelin juoni oli että SJK piti palloa ja koitti etsiä paikkoja GBK:n puolustusmuurista ja kovin samalla linjalla jatkui toinenkin puoliaika. SJK teki puoliajalla kolme vaihtoa ja kentän jätti kapteeni Cleaver, Kim Palosaari ja Jyri Hietaharju. Tilalle testimiehet Aalto ja Simpanen, sekä synttäreitään viettänyt Daniel Caumo.

Puoliaika ehtii vanhentua vain reilun viisi minuuttia, kun Tahvanainen laittaa Rauhalan laidalta läpi, Rauhala keskittää samantien maalille ja Daniel Caumo puskee pallon ohi GBK veskarin. 2-0 taululle ja 51 minuuttia pelattu.

Muutaman minuutin päästä SJK saa vaparin vasemmalta puolelta, vähän alueen ulkopuolelta ja pallon taakse astuu Johannes Laaksonen. Laaksosen veto onkin yksi päivän kovimmista, mutta se suuntautuu noin metrin yli yläriman.

Hetkeä myöhemmin erotuomari katsoo Rauhalan kaataneen GBK pelaajan SJK päädyssä vaparin arvoisesti mutta Smithin kovan vedon poimii jälleen varmasti Mihkel Aksalu, joka selvitti pelissä muutenkin vähät tilanteet hienosti.

73 minuuttia on pelattu, kun Daniel Caumo lähtee pallon kanssa etenemään keskialueelta, leikkaa keskelle oikeasta laidasta ja iskee päivän komeimman maalin kaukaa maalin etuyläkulmaan.

Synttärisankari Daniel Caumo iski päivän komeimman maalin noin 20 metristä yläkulmaan.

3-0 lukemat jäävät myös loppunumeroiksi, vaikka SJK kokeileekin pelata viimeisen kymmenen minuuttia vajaalla, Valakarin otettua Laaksosen pois eikä ketään laitettu tilalle tarkoituksella.

GBK on varmasti hyvä joukkue Kakkoseen, mutta SJK:lle kokkolaisista ei ollut tänään vastusta. Päivän pirteimmät pelaajat olivat kahden maalin Daniel Caumo sekä testissä ollut Timo Tahvanainen. Myös Mihkel Aksalu osoitti olevansa varma maalivahti, vaikka töitä ei paljoa ollutkaan.

SJK aloittaa ensi viikolla Suomen Cup urakkansa 3.kierroksen ottelulla Vasa IFK:ta vastaan. Ottelu pelataan keskiviikkona 13.3. klo 18.00 Mustasaaren Botniahallissa.
Ottelun voittaja etenee 4. kierrokselle, jolle vastaan on arvottu Vaasan Palloseura. Tuo ottelu pelattaisiin kotona, mikäli VIFK kaatuu keskiviikkona.

SJK: Mihkel Aksalu, Kalle Taimi, Richard Dorman (62′ Teemu Penninkangas), Pavle Milosavljevic, Johannes Laaksonen (82′), Chris Cleaver (45′ Juuso Simpanen), Kim Palosaari (45′ Daniel Caumo), Justin Moose (62′ Aki Sipilä), Timo Rauhala (78′ Sami Viljanen), Jyri Hietaharju (45′ Juuso Aalto) ja Timo Tahvanainen.