123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon synkkä heinäkuu sai jatkoa Oulussa, kun vajaamiehinen SJK hävisi Oulun Palloseuralle Raatin stadionilla. SJK:n hallinnasta huolimatta OPS iski ensimmäisestä paikastaan ja toinen osuma syntyi rangaistuspotkusta. Samalla Matti Lähitie katseli punakorttia ja huilaa näin varmuudella myös ensi sunnuntain ottelun FC KooTeePeeta vastaan Keskuskentällä.

OPS – SJK 2-0 (1-0)
1-0 17 min Augustine Jibrin
2-0 55 min Ramirez rp.

Peli alkoi todella vauhdilla SJK:n komennossa, kun se ensimmäisen viiden minuutin aikana pääsi muutamaan otteeseen vetopaikkoihinkin. Akseli Pelvaksen ensimmäinen paikka SJK paidassa päätyi vetoon yli maalin kolmannella minuutilla.

Vähän tuon jälkeen kärkipari Toni Lehtinen karvasi itse pallon läpiajoon ja pääsi nokikkain veskarin kanssa. OPS maalivahti Juhani Koponen kuitenkin vei pidemmän korren ja torjui jalalla tilanteen kulmaksi. Kulmasta OPS hoiti pallon turvalliselle etäisyydelle maalistaan.

Alkurynnistyksen jälkeen peli hiukan rauhoittui, mutta SJK hallitsi edelleen kenttätapahtumia.

Vartin kohdalla SJK sai vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä, mutta Koponen torjuu Josun vedon helposti ja lähettää hyökkääjän nopeaan vastaiskuun vasemmalta laidalta.
SJK puolustaja joutuu kaatamaan karkumatkalaisen sääntöjen vastaisesti ja seurauksena vapaapotku rangaistusalueen ulkopuolelta. Matias Juntunen asettui pallon taakse ja kierteinen pallo pomppi onnekkaasti maalinedusruuhkassa takatolpalla olleelle Augustine Jibrinille, joka siirsi pallon helposti sisään. Isäntäjoukkue 1-0 johtoon, vaikka SJK oli hallinnut ottelua lähes täysin.

Puolen tunnin pelin kohdalla SJK saa parikin hyvää maalipaikkaa, kun ensin Pavle Milosavljevic pääsee puskemaan Richie Dormanin keskityksestä, mutta pallo suuntautuu yli. Jälkimmäisessä tilanteessa taas Akseli Pelvas kompuroi hieman juuri ratkaisevalla hetkellä ja menettää pallon hyvässä paikassa.

Vaikka SJK hallitsikin käytännössä koko puoliajan ja sai tukun hyviä tilanteita, teki OPS ensimmäisen puoliajan ainoan osuman, oikeastaan ainoasta paikastaan.

SJK aloitti toisen puoliajan yhtä sähäkästi kuin ensimmäisenkin ja sai vapaapotkun heti parin minuutin pelin jälkeen. Maalivahti Koponen kuitenkin jälleen ehtii näppeineen Josun vedon väliin ja SJK saa tilanteen jälkeen useamman kulman peräkkäin. Kulman jälkitilanteessa kuitenkin avustavan lippu on jo ylhäällä ja tilanne kuivuu kasaan.

53 minuutilla SJK saa pallon jo maaliinkin kun Milosavljevic puskee sisään Josun antamasta vaparista. Avustavan lippu on kuitenkin ylhäällä, eikä maalia näin ollen hyväksytä.

SJK:n osalta peli synkkeni tämän jälkeen entisestään, kun erotuomari Atte Jussila näkee Lähitien rikkoneen vasemmalta boksiin rynnistänyttä OPS hyökkääjää pallon purkutilanteessa ja hän osoittaa pilkkua vierasjoukkueen rajusta protestoinnista huolimatta. Ramirez asettuu ampumaan pilkkua, eikä hän erehdy, vaan sijoittaa 2-0 maalin SJK verkkoon. Matti Lähitie joutuu myös katselemaan tilanteessa punakorttia ja näin SJK joutuu yrittämään nousua vajaamiehisenä.

Kohta SJK pääseekin hyvään tilanteeseen, mutta Josun veto tärähtää vain maalin yläputkeen. 67 minuutilla SJK vaihtaa Timo Rauhalan Teemu Penninkankaaseen, ja Penninkangas onkin heti järjestelemässä tilannetta OPS maalille. Milosavljevic kuitenkin puskee keskityksestä hieman ohi maalin. Eikä mene kauaa, kun jälleen SJK saa hyvän hyökkäyksen ja sekä Josu että Penninkangas pääsevät kokeilemaan, mutta Koponen kestää OPS maalissa edelleen.

Ottelun loppuminuuteilla OPS hidastelee ja pelaa aikaa, ja SJK pelaajat alkavat turhautua. Aivan viime minuuteilla SJK saa vielä muutaman tilanteen, kun Gert Kams nousee maalille, mutta jälleen on Koponen edessä. Yliajalla Pelvas pääsee kokeilemaan ja vielä aivan viime hetkillä on vapaapotkukin, mutta ei vain murru oululaisten kuparinen ja tuomari Atte Jussila viheltää ottelun päättyneeksi.

Pettymys on valtaisa, kun ottaa huomioon SJK:n hallinnan ottelussa. Mutta jalkapallo ei aina ole oikeudenmukaista ja pisteet jää Ouluun.

Ottelun raati katsoo myös paremmaksi jättää veikkaustähdetkin kotijoukkueelle ja näistä yksi menee ensimmäisen maalin tehneelle Augustine Jibrinille, kaksi nollan taistelleelle maalivahti Juhani Koposelle ja kolme tähteä 2-0 maalin pilkulta ampuneelle Alberto Ramirezille.

SJK kohtaa seuraavaksi kotikentällään FC KooTeePeen ja tuo ottelu pelataan ensi sunnuntaina, 21.7. klo 18.30. Nyt jos koskaan SJK tarvitsee kotiyleisön tukea ja kannustusta, jotta kurssi saataisiin viimein käännetyksi takaisin voittoisaksi.

SJK: Mihkel Aksalu, Gert Kams, Timo Rauhala (67′ Teemu Penninkangas), Matti Lähitie, Pavle Milosavljevic, Chris Cleaver, Richie Dorman, Justin Moose, Josu, Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen (74′ Daniel Caumo)

Keltaiset: Lähitie 36′ ja Rauhala 45′
Punainen: Lähitie 55′
Penkillä: Jans, Taimi, Laaksonen, Palosaari ja Viljanen