123 456 7890

Suursuosikki vieraaksi
Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa talvikauden viidennen harjoitusottelunsa perjantai-iltana Wallsport Areenassa Christoffer Kloon valmentamaa Vasa IFK:ta vastaan. Vastustaja on paitansa logon veroinen, eli tähtiä on tarjolla enemmän kuin lääketieteen lisensiaatti määrää.

Perinteikäs VIFK on talvikauden esityksillään jo pelaamissaan seitsemässä harjoitusottelussa ilmoittanut olevansa erittäin varteenotettava nousijakandidaatti Kakkosen Lohko C:stä tulevana suvena.

Viime kaudesta VIFK on vahvistunut tyhjäämällä totaalisesti sarjasta pudonneen Norrvalla FF:n kaluston riveihinsä. Vöyrin suunnasta joukkueeseen liittyivät Andrei Shirobokov, Jesper Engström, Matias Kullbäck, Tomislav Krstevski ja Darian Krstevski. Lisäksi Jan Ahlvik tuli Vaasan Palloseurasta ja maalivahti Olli Nylund GBK:sta.

Kun vielä huomioi, että Kloolla on käytössään koko joukko nuoria taitureita, ei ole millään lailla yllätys, että VIFK on murjonut mennen tullen vastustajiaan talvikauden otteluissa. Vain 2-2 -tasapeli liigajoukkue VPS:n kanssa ja niukka 2-1 -vierastappio JBK:lle tahraavat voittoputkea.

FC OPA:n nimellä esiintynyt ruotsalainen akatemiajoukkue ei Pietarsaaressa pärjännyt, vaan VIFK voitti ottelun 2-1 varmistaen seuraavana päivänä turnausvoiton kaatamalla viime kaudella Veikkausliigakarsinnassa olleen Kokkolan Pallo-Veikot 2-0. Kolmosen Närpes Kraft sai kyytiä 4-1 ja saman sarjan Sporting Kristina 4-0. Siinä välissä ehti puolestaan paikallisvastustaja FC Kiisto nöyrtymään 5-0, eli melko hurjasta joukosta on todellakin kysymys.

Samaan aikaan Kerhon tahti on ollut hiukan maltillisempi niin ottelumäärän kuin tulostenkin suhteen. Liigajoukkueet VPS ja HJK olivat selvästi liian vahvoja Kerholle ottaen voitot 5-0 ja 5-2. Sen sijaan saman sarjan JBK kaatui kotihallissaan 2-0 ja FC Kiisto viime lauantaina Wallsport Areenassa 1-0.

Viime kaudella Kerho ja VIFK kohtasivat peräti neljä kertaa. Talvikaudella pelattiin Wallsport Areenassa maalittomasti kauden avauspeli ja huhtikuussa Mikael Muurimäen osuma riitti Mustasaaren tekonurmella 1-0 -voittoon. Sen sijaan sarjapeleissä VIFK voitti ensin Jouppilanvuoren tekonurmella 2-1 ja myöhemmin elokuussa Kaarlen kentällä nyt Kerhon väreissä pelaavan Mikko Ylihärsilän rankkarimaalilla 1-0.

VIFK on tuttu vastustaja paitsi valmentaja Tomi Kärkkäiselle, joka oli nostamassa tähtirintoja Ykköseen, myös seuraa edustaneille Ville Yliselle, Petri Tuomelalle, Miika Tuovilalle ja Mikko Ylihärsilälle, joista jokainen on pelannut vaasalaisten asussa.

Vaikka vieraisille saapuvan VIFK:n verkkosivuilla kerrotaankin, että ottelu pelattaisiin lauantaina, pelataan se todellisuudessa kyllä jo perjantai-iltana klo 18.00 Wallsport Areenassa. Matsin jälkeen Kerho jää pienimuotoiselle hiihtelylomalle ja pelaa seuraavan kerran vasta reilun parin viikon kuluttua, jolloin vastaan saapuu Janne Sallin ja Valeri Popovitshin luotsaama tupsukorvajengi, Ilves, Suomen Tampesterista.