123 456 7890

SJK:n vieraspeli Maarianhaminassa oli suuri pettymys ja IFK Mariehamn piti pisteet 1-0 voitolla. SJK ei saanut peliään missään vaiheessa käyntiin – jatkuvasti tuli harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä, eikä päästy luomaan vaaraa kotijoukkueen maalille. IFK pääsi iskemään avausosuman toisen puoliajan alkupuolella, maalinedustalle tulleesta irtopallosta. SJK sai vielä yrittää tasoitusta rangaistuspotkusta, mutta kotijoukkueen maalvahti torjui. Hetkeä myöhemmin SJK:n pilkun laukonut Obed Malolo sai toisen keltaisensa ja SJK joutui yhden miehen vajaalle. Tappion myötä SJK putosi maalieron vuoksi sarjassa seitsemänneksi ja pois ylemmän loppusarjan paikoilta. Vielä on kuitenkin mahdollisuus nousta sinne takaisin, sillä SJK kohtaa runkosarjan päätösottelussa KuPS:n kotikentällään. Samana päivänä RoPS:lle 3-0 luvuin tänään hävinnyt FC Lahti, isännöi IFK Mariehamnia. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä ja kaikki kamppailevat viimeisestä ylemmän loppusarjan paikasta, yhdessä pelin vähemmän pelaneen ja kaksi pistettä takana olevan HIFK:n kanssa. SJK – KuPS ensi lauantaina 31.8. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta.

IFK Mariehamn – SJK 1-0 (0-0)
1-0 57 min Robin Sid

IFK Mariehamn hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa melko selvästi, eikä SJK saanut omaa pallollista peliään kulkemaan. IFK:lla oli paljon kulmapotkuja, jotka SJK:n puolustus kuitenkin selvitti. IFK Mariehamn joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihdon jo 20 minuutin pelin jälkeen, kun Robbie Crawford jätti kentän päähän tulleen iskun takia. Hänen tilalleen tuli Amos Ekhalie.

IFK:lla oli pelitilanteissa pari hyvää maalipaikkaa. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli kuitenkin vapaapotkusta, kun Rick Ketting pääsi jatkamaan takatolpalta, mutta hänen yrityksensä meni yli maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Dylan Murnane laukoi kovan kudin, joka meni kuitenkin ohi maalin. Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla oli Gustaf Backaliden, jonka laukaus kolahti tolppaan.

Avauspuoliajan loppua kohden SJK:kin alkoi päästä vähän paremmin hyökkäyksiin. Oskari Forsman ei kuitenkaan joutunut kunnolla testatuksi.

IFK joutui suorittamaan tauolla toisenkin pelaajavaihdon loukkaantumisen takia, kun Lassi Järvenpää tuli Aapo Mäenpään tilalle.

Toisen puoliajan alussa IFK:n Amos Ekhalie pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu torjui. SJK sai hyvästä paikasta vapaapotkun, kun Zakaria Beglarishvili ja Jesse Sarajärvi pelasivat hyvin yhteen. Beglarishvilin vapaapotku leijaili kuitenkin kaikkien yli. Hetkeä myöhemmin Sarajärvellä oli vetopaikka, mutta laukaus epäonnistui ja Forsmanilla oli helppo työ poimia pallo.

Kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon 57. minuutilla. Dylan Murnane keskitti vasemmalta boksiin Keaton Isakssonille, joka sai jatkettua pallon Robin Sidille. Sid laukoi irtopallon maaliin ja katkaisi pitkän maalittoman jaksonsa.

SJK:lle tarjoutui paikka tasoitusmaliin 74. minuutilla, kun pallo vietiin pilkulle käsivirheen takia. Oskari Forsman onnistui kuitenkin torjumaan Obed Malolon rangaistuspotkun ja SJK:n karmea tilasto pilkkujen osalta sai jatkoa. Obed Malolon ilta sai pari minuuttia myöhemmin vielä ikävämmän käänteen, kun hänet ajettiin kahden keltaisen kortin myötä ulos kentältä.

SJK:n kannalta positiiviset asiat olivat tänään vähissä. Jarkko Hurmeen paluu liigakentille yli kolmen kuukauden tauon jälkeen on kuitenkin hieno asia.

Tämän tappion jälkeen paikka yläloppusarjassa ei ole enää omissa käsissä, mutta taistelu jatkuu.

Varmasti huonoin peli meiltä tällä kaudella. Menetettiin koko ajan palloja, eikä saatu syöttöjä perille. Tehtiin ihan itse tämä tänään, sanoi pettynyt SJK-puolustaja Dani Hatakka pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Jos hävitään tällä tavalla kaksinkamppailuja ja palloja, niin se ei ole helppoa. Kyllä tässä on paljon tekemistä jos meinataan KuPS:lle pärjätä. Onneksi meillä on hyvä kotiyleisö, joka tukee meitä, mutta kyllä meidän pitää tehdä paljon, että tästä noustaan, päätti Hatakka.

Joukkueen päävalmentajana toisen pelinsä johtanut Brian Page oli pelin jälkeen pettynyt mies.

Olen pettynyt esitykseen ja tulokseen. Viikon harjoituksissa me kävimme läpi niitä heikkoja kohtia, mitä voimme hyödyntää vastustajan pelaamisessa. Tiesimme, että he prässäävät aggressiivisesti. Mutta tänään meillä ei selvästi ollut sitä vaadittavaa tasoa toteuttaa teknisesti pelisuunnitelmaa, eikä taktista ymmärrystä hyödyntää pelin sisältä niitä tiloja mitä kentälle sitä kautta avautui. Siihen olen pettynyt. Siksi emme luoneet tarpeeksi maalitilanteita, joita olisimme tarvinneet saadaksemme pelistä jotain, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Jälleen kerran me emme saaneet palloa maaliin rangaistuspotkusta ja tuhrimme molemmat hyvä maalipaikkamme. Se alkaa maksaa meille paljon pisteitä. Niin kävi myös RoPS:a vastaan. Me emme käyttäneet tilaisuuksiamme RoPS pelissä ja emme käyttäneet tilaisuuttamme täällä ottaa edes pistettä mukaan. Tämä meidän pitää pystyä kääntämään ja muuttamaan. Ja sen me voimme tehdä ainoastaan jos pysymme positiivisina ja jaksamme edelleen uskoa, jatkoi Page.

RoPS-pelin jälkeen meillä oli sellainen tunne, että olimme menossa oikeaan suuntaan. Mutta tänään otimme taas askeleen taaksepäin. Joskus sinun pitää ottaa ensin askel taakse, että tajuat mitä pitää tehdä ja niin me nyt teemme. Aiomme korjata asiat missä emme tänään onnistuneet. Samalla alamme valmistautua tulevaan KuPS-peliin, jotta saamme siitä ne pisteet mitä tarvitsemme saavuttaaksemme tavoitteet mitkä asetimme kun minä aloitin, Page sanoi.

Päivän ottelusta SJK:lta puuttui kaksi tärkeää keskikenttäpelaajaa kapteeni Mehmet Hetemaj ja Moshtagh Yaghoubi.

Mosa (Yaghoubi) oli kipeänä pari päivää ja missasi sen vuoksi kahdet harjoitukset juuri ennen ottelua. Siksi päätimme, että hän ei lähde mukaan, eikä hän siten ollut meille käytettävissä. Pelikiellossa ollut Hetemaj oli meille tänään todella iso menetys. Me kaipasimme hänen kokemusta, tasoa ja johtajuutta, kertoi Page.

Nuoret Obed Malolo ja Jude Arthur, tekivät kaiken mitä he pystyivät. He tekivät kentällä kovasti töitä joukkueen eteen. Ikävä kyllä tänään ei ollut Obedin päivä. Olen kuitenkin varma, että hän nousee tästä, vakuuttaa Page.

Ei ole kyse siitä, kuinka monta kertaa sinut lyödään maahan, vaan on kyse siitä, että kuinka monta kertaa sinä nouset sieltä ja pysyt liikkeessä. Se on se viesti mitä sanon pelaajilleni. Heidän täytyy nousta tästä ja mennä kohti seuraavaa ottelua, päätti Brian Page.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka, Joonas Sundman (86’ Matheus Batista), Joel Mero, Ville Tikkanen, Obed Malolo (76’ ulosajo), Jude Arthur, Zakaria Beglarishvili (58’ Maximo Tolonen), Jesse Sarajärvi (80’ Jarkko Hurme), Denys Oliinyk ja Jeremiah Streng.

Veikkausliigan runkosarjaa on yksi ottelu jäljellä ja tilanne on sellainen, että SJK:n pitää voittaa siinä KuPS kotikentällä. Samana päivänä kohtaavat myös SJK:n kanssa tasapisteissä olevat FC Lahti ja IFK Mariehamn toisensa, joten jompikumpi tai molemmat menettävät pisteitä varmuudella. SJK:lla on parempi maaliero kuin FC Lahdella, mutta huonompi kuin IFK Mariehamnilla. Mukana paikasta kisaamassa on myös HIFK, joka pelaa oman rästiottelunsa tiistaina Ilveksen vieraana. Yllätysvoitolla HIFK voisi nousta pisteellä kolmikon edelle ennen viimeistä kierrosta. Viimeisellä kierroksella HIFK kohtaa tippumista vastaan kamppailevan VPS:n vieraissa. SJK tarvitsee kaiken mahdollisen kotiyleisön tuen ensi lauantain, jotta KuPS kaatuu. SJK – KuPS lauantaina 31.8. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopista.