123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa keskiviikkona 23.4. klo 18.30, Jouppilanvuoren Tekonurmella, historiallisen ensimmäisen Veikkausliigan kotiottelunsa. Vastaan tuossa ottelussa tulee Kuopion Palloseura.

Otteluun odotetaan tietenkin hurjaa yleisöryntäystä, sillä onhan kyseessä 16 vuoteen ensimmäinen kerta, kun Seinäjoella on mahdollista nähdä Veikkausliigaa.

– Hieno tapahtuma on tulossa ja tätä kohti olemme koko ajan menneet. Mutta tämä on kuitenkin vasta alku ja meidän matka jatkuu tästä vielä pitkään, sanoo päävalmentaja Simo Valakari.

– Olen ehkä hiukan pettynyt, kun en itse pääse olemaan siellä – kävelemässä kapteeninnauha hiassa ja johtamassa joukkuetta kentälle ensimmäisessä liigapelissä. Mutta kyllä Pavle sen hoitaa hienosti, kertoo entinen joukkueen kapteeni ja nykyinen valmentaja Chris Cleaver leveä hymy huulillaan.

Tätä me olemme odottaneet, tämän takia minä itse tulin tänne takaisin ja olen ollut nyt mukana kolme vuotta. Halusimme tätä hetkeä että SJK pelaa Veikkausliigassa ja tulen taatusti nauttimaan siitä, jatkaa Cleaver.

SJK kaipaa tietenkin kotiavauksessaan kotiyleisönsä loistavaa tukea, joten ottakaa kaikki peliin tulevat SJK huivit mukaan, tunnustakaa väriä ylpeinä ja kannustetaan rohkeasti yhdessä ääneen omiamme. Tätä päivää on odotettu.

SJK – KuPS keskiviikkona 23.4. klo 18.30. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00. Tervetuloa viihtymään Jouppilanvuoren tekonurmelle!

Keskiviikkona on aika nostaa huivit ylpeästi ilmaan, kun SJK aloittaa Veikkausliigan viimein myös kotikentällään.
Molemmissa vieraspeleissä on ollut mahtava tunnelma ja SJK kannattajia on ollut paikalla niissä suuret määrät omiaan tukemassa.

KuPS vastatuulessa

Kuopion Palloseura saapuu Seinäjoelle pienessä kriisissä, sillä joukkue on aloittanut kauden kahdella tappiolla ja hätäisimmät vaativat jo äänekkäästi päävalmentajalle potkuja.

Veikkausliigan avausottelun KuPS hävisi Helsingissä isäntäjoukkue HJK:lle 3-1 luvuin ja viime viikonloppuna se hävisi myös oman kotiavauksensa FF Jarolle tylysti 1-4 luvuin. Lisää jobinpostia tuli kun kapteeni Miikka Ilo katseli suoraa punaista korttia tuon ottelun lopussa.

Heikosta alusta huolimatta seurassa uskotaan parempaan.

– Keskiviikkona meillä on seuraava tilaisuus näyttää, että parempaan pystytään. Ilon ulosajon jälkeen peli meni aika synkäksi. Keskiviikkona on uusi peli, KuPS päävalmentaja Esa Pekonen kertoi ottleun jälkeen seuran nettisivuilla.

– Tämä on joukkuepeliä. Keskiviikkona on edessä uusi koitos ja tästä me lähdetään parantamaan. Mitään poppakonsteja ei ole olemassa, nyt vietetään tälle kaudelle harvinaislaatuisesti yksi vapaapäivä. Maanantaina palataan sorvin ääreen ja homma kasataan uudestaan. Sillä tavalla me saadaan käännettyä tämä, sanoi talven aikana joukkueeseen liittynyt maalivahti Tomi Maanoja Jaro ottelun jälkeen.

KuPS on viimeisen neljän vuoden aikana napannut yhden hopean Veikkausliigassa ja kolme finaalipaikkaa Suomen cupissa. Jokainen finaali on kuitenkin päättynyt Esa Pekosen ryhmän yhden maalin tappioon. Ilja Venäläinen oli viime kaudella huippuiskussa tehden 12 liigamaalia ja sijoittuen maalipörssin neljänneksi, vaikka pelasi välillä topparinakin. Seuralegenda lopetti uransa viime kauden päätteksi, joten muiden on nyt onnistuttava.

KuPS teki viime kaudella yhteensä 43 maalia. Lähteneet pelaajat tekivät noista maaleista peräti 28, joten uusia vastuunkantajia todella tarvitaan. Onko sellainen joukkueeseen juuri kauden alla liittynyt bosnialais-ruotsalainen Admir Catovic?

Tähän mennessä kaikista KuPS:n Veikkausliigamaaleista on vastannut Miikka Ilo, joka ei siis SJK:ta vastaan tule pelikiellon vuoksi.

Loukkaantumisten tai muiden syiden takia KuPS kokoonpanosta puuttuu tällä tietoa maalivahti Joonas Pöntinen, puolustaja Juuso Korhonen, keskikenttäpelaajat Jussi Kujala ja Ilmari Niskanen sekä hyökkääjä Saku Savolainen.

Joukkueet ovat kohdanneet talven aikana toisensa kahdesti, ensin harjoitusottelussa Seinäjoella, jonka SJK voitti tylyin 4-0 (1-0) luvuin ja sitten Liigacupin puolivälierässä Kuopiossa, missä SJK vei voiton 1-0 (0-0) luvuin.

KuPS vieraili jo talvella Seinäjoella harjoituspelin merkeissä.

SJK metsästää ensimmäistä voittoa

SJK on pelannut Veikkausliigaa nyt kaksi vierasottelua ja noista saaliina on vain yksi tasapelipiste Rovaniemeltä. Esitykset kuitenkin niin RoPS:n kuin Turun FC Interinkin vieraana ovat olleet hyviä ja paremmalla onnella sekä viimeistelyllä, olisi molemmat ottelut olleet jopa voitettavissa. Molemmissa otteluissa SJK on ollut jopa hallitsevampana osapuolena ja viime lauantaina pelatussa ottelussa kentällä nähtiin useita kauniita hyökkäys- ja syöttökuvioita. Kummassakin ottelussa on onnistuttu myös maalinteossa, mutta kunhan maalihanat saadaan kunnolla aukeamaan, alkaa pisteitäkin näillä esityksillä tippumaan tilile. Toivottavasti voittotili saadaan auki kotiyleisön tuella jo keskiviikkona.

– Selvittiin ekasta viikosta kolhuitta ja kaikki on terveinä. KuPS tulee tänne sisuuntuneena ja haluaa varmasti parantaa viime viikonlopusta, arvioi päävalmentaja Simo Valakari.

– Meidän peli on menossa oikeaan suuntaan tällä hetkellä. Vähän tarkkennetaan viimeistelyä vielä, mutta luottavaisin tunnelmin tässä kuitenkin ollaan, jatkaa Valakari.

– Se on hieno homma Seinäjoelle, joukkueelle ja tietysti itsellenikin, että päästään aloittamaan kausi myös täälläkin ja hyvä peli on varmasti tulossa. On muutenkin hyvä fiilis kun tosipelit ovat alkaneet ja ihan hyvin on omalta kohdalta lähtenyt myös käyntiin, kommentoi puolustaja Timo Tahvanainen kotiavausta.

Pelejä tällä hetkellä SJK:lla riittää, sillä keskiviikon kamppailu on kolmas alle viikon sisällä ja neljäs 10 päivän sisään. Näillä näkymin kuitenkin kaikki SJK pelaajat ovat jälleen pelikelpoisia ja valmennusjohdolla on varaa tarvittaessa lepuuuttaakin eniten kuormitettuja miehiä.

– Treenit on palauttavia ja valmistavia, eikä voi treenata ihan kunnolla tässä vaiheessa. Enemmän keskitytään siihen että pelaajat ovat valmiit ja palautuneet edellisestä ottelusta. Tottakai meillä on iso pelaajarinki, jossa kaikki on myös kunnossa, joten pystymme tekemään muutoksiakin. Mutta aina paras jengi meillä on kentällä, arvioi valmentaja Chris Cleaver alkukauden otteluruuhkan vaikutuksia.

Seuraavaan otteluun on kuitenkin tämän jälkeen viikko aikaa palautua, joten välttämätöntä tarvetta kierrätykselle ei ole, jos miehet vain ovat palautuneet edellisistä otteluista.

SJK:lla ei ole poissaoloja tai pelikieltoja ja joukkue päästään valitsemaan parhaasta mahdollisesta kokoonpanosta.

Joupiskan kenttä toimi jo SJK – VPS Liigacupin finaalin pelipaikkana aiemmin tänä keväänä. Tuo ottelu keräsi reilut 2000 katsojaa.

Lipunmyynti

Portilta:
15 (normaali)

10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 (lapset 6-16 vuotta)
?Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Kaikki SeAMK:n opiskelijat pääsevät haalareissaan tähän otteluun ilmaiseksi ja heidät sijoitetaan hyppyrimäen ja olutteltan puoleiseen länsipäätyyn. Asiasta lisää infoa oppilaskunnalta.

Verkkomyynti:
Kaikkiin SJK otteluihin liput myy verkossa NetTicket.fi

NetTicketistä ostetetut verkkoliput ovat kaikki euron halvempia.?Jos omistat S-Bonuskortiln saat sillä euron sijasta kahden euron alennuksen. Kaikki toimituskulut kuuluvat nettilippujen hintaan. Verkkokauppa sulkeutuu puolituntia ennen ottelun alkua. Liput saat vaikka kännykkääsi.

Ennakkolippujen muut myyntipisteet:

Seinäjoki:
– Etelä-Pohjanmaan Matkailu, 2 euron alennus S-bonuskortilla?
– Coffee House, 2 euron alennus S-bonuskortilla
– Sport Bar Wilson, 2 euron alennus S-bonuskortilla?
– Hospoda Korbel, 2 euron alennus S-bonuskortilla
– Wallsport Areena, -20% alennus SJK Kannattajakortilla
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä

Vaasa:
– Prisma, 2 euron alennus S-bonuskorteilla
– Studio Ticket, 2 euron alennus S-bonuskorteilla

Pietarsaari:
– Pietarsaaren Kirjakauppa, 2 euron alennus S-bonuskorteilla

Tapahtuman järjestelyt
Jouppilanvuoren Tekonurmelle mahtuu lisäkatsomoilla noin 2000 ihmistä ja seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Katsojat otetaan sisään ainoastaan itäpäädyn kulmauksesta, jonne pääsee kätevästi Wallsportin parkkialueelta kulkevaa polkua pitkin. Parkkialue ja polku kentälle löytyy osoitteesta Alaseinäjoenkatu 9, 60220 Seinäjoki.

Muilta alueen porteilta ei ole yleisökulkua ja lipunmyyntipisteet sijaitsevat ainoastaan itäpäädyn portilla. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyynti palvelut ja sinne tuodaan vielä lisää siirrettäviä lisäkatsomoita sekä WC-koppeja. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan.

Olutteltta palveluineen aukeaa klo 17.00 ja se sijaitsee hyppyrimäen puoleisessa länsi päädyssä.

Kaikki SeAMK:n opiskelijat haalareissaan pääsee tähän otteluun ilmaiseksi ja heidät sijoitetaan hyppyrimäen ja olutteltan puoleiseen länsipäätyyn.

Palvelut ja portit aukeavat puolitoista tuntia ennen ottelun alkua keskiviikkona 23.4. klo 17.00. SJK – KuPS potkaistaan käyntiin klo 18.30.

Otteluisäntänä ottelussa toimii Kotijoukkue.

Televisiointi
Ottelu tullaan lähettämään maksullisella ja erittäin laadukkaalla livestreamillä suorana nettiin. Tästä tulossa lisäinfoa lähempänä ottelua. Ottelu kuvataan useammalla kameralla, mukana on hidastukset ja selostus.