123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusjoukkue ja reservijoukkue Kerho 07 pelasivat molemmat harjoitusottelut tänään Jouppilanvuoren tekonurmella, kun ensin SJK kohtasi JBK:n ja heti perään Kerho 07 kohtasi FC YPA:n. Molemmille joukkueille harjoituspeli oli talvikauden viimeinen, ennen varsinaisten sarjojen alkua ja lähinnä kaikille pelaajille haettiin pelituntumaa. Kaiken kaikkiaan päivän kahdessa ottelussa kentällä nähtiin jopa 31 SJK pelaajaa ja kaksi testimiestä.

SJK – JBK 3-1 (0-1)
0-1 23 min JBK
1-1 62 min Johannes Laaksonen
2-1 73 min Kim Palosaari
3-1 78 min Jyri Hietaharju

SJK testasi pelissä kahta uutta pelimiestä, kun harjoitusvahvuudessa tällä viikolla olleet espanjalainen Josu� Currais Prieto ja Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Felipe Aspegren pukivat päälleen mustapaidan. Molemmat pelasivat täydet 90 minuuttia ja mahdollisista sopimuksista neuvotellaan aikaisintaan ensi viikolla.

Itse pelistä näkyi että kyseessä oli lähinnä viikon päättävä harjoitus ja molemmat joukkueet varoivat loukkaantumisia.

Maalinteon ottelussa aloitti yllättäen Pietarsaaren JBK, kun vastahyökkäyksestä heidän oikea laiturinsa vetää unelmalaukauksen lähes puolesta kentästä ja yllättää ylhäälle nousseen Mihkel Aksalun. Tämän komean vedon lisäksi SJK maalivahdeilla ei suuremmin ottelussa töitä ollut.

Puoliajalle mentiin kuitenkin JBK:n johtaessa ja toisella puoliajalla SJK meni sitten menojaan. Päivän sankarina oli Jyri Hietaharju, joka itse viimeisteli yhden maalin Josun syötöstä ja syötti komeasti sekä Johannes Laaksosen, että Kim Palosaaren maalit. Enempäänkin olisi ollut paikkoja, mutta peli teki tehtävänsä ja peliaikaa saatiin 16 pelaajalle.

SJK: Mihkel Aksalu (45′ Tomas Karike), Felipe Aspegren, Pavle Milosavljevic, Kalle Taimi, Gert Kams (45′ Timo Rauhala), Aki Sipilä (71′ Stanislav Goldberg), Chris Cleaver, Josu� Currais Prieto, Justin Moose (45′ Johannes Laaksonen), Jyri Hietaharju ja Toni Lehtinen (45′ Kim Palosaari).

Kerho 07 – FC YPA 2-2 (1-0)
1-0 20 min Sami Viljanen
2-0 54 min oma maali
2-1 58 min Dragan Pejic
2-2 60 min FC YPA

Kerho 07:n mukana nähtiin jälleen useampi edustuksen riveissä treenaava pelimies, kuten tullaan näkemaan koko tulevan kauden ajan. Samalla pelissä haettiin tuntumaa ensi kauden Kakkoseen, sillä FC YPA kuuluu varmasti Pohjoislohkon ennakkosuosikkeihin vahvistuneella ryhmällään.

Maalinteko alkoi Kerhon osalta kulmapotkusta, jonka antaa Juuso Aalto ja Sami Viljanen puskee sisään.

Toisessa maalissa FC YPA:n maalivahti Juuso Kevari koittaa ottaa vastaan oman puolustajan antaman löysän syötön ja saa sen jotenkin tuhrittua omaan verkkoon. Kerhon pelaajia ei ollut tilanteessa lähelläkään. Tulos on kuitenkin armoton ja Kerho 07 siirtyy 2-0 johtoon.

FC YPA maalit olivat molemmat komeita ja ensimmäisessä kokenut Dragan Pejic näyttää miksi on maalikuninkuuksia urallaan voittanut ja iskee matalan keskityksen aivan maalivahdin nenän edestä verkkoon. Toisessa maalissa arkkitehtinä on YPA:n Radik Akhmethkhanov, kun hän syöttää hyökkääjän upeasti Kerho puolustuksen välistä läpiajoon ja hyökkääjällä on helppo työ siirtää pallo verkkoon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli selvästi Kerhon heiniä, kun taas toisella puoliskolla FC YPA oli niskan päällä. Kerho 07:lle tasapeli yhtä Kakkosen ennakkosuosikkia vastaan, oli kuitenkin erinomainen tulos ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla PS Kemin vieraana alkavaan sarjaan. Edustusjoukkue joutuu vielä odottelemaan omaa sarja-avaustaan viikon pidempään.

Kerho 07: Tuomas Karjanlahti (45′ Joakim Jans), Teemu Penninkangas, Joona Lautamaja, Teemu Lukkari, Jesse Jääskeläinen (63′ Tomi Vainionpää), Ville Ylinen (63′ Aleksi Ahde), Juuso Simpanen, Juuso Aalto (77′ Samir Bouroussi), Veli-Pekka Pajula (77′ Akseli Metsä-Ketelä), Sami Viljanen (82′ Eetu Takala) ja Daniel Caumo.