123 456 7890

Suomi vei voiton YK:sta
SJK – FC OPA 2-1 (0-1)

17 min 0-1 Volodymyr Kilikievich
51 min 1-1 Mikko Kärki
79 min 2-1 Tiitus Lehtinen (rp)

Seinäjoen Jalkapallokerho otti todella erittäin maukkaan voiton FC OPA:sta Kakkosen Lohko C:n tärkeässä kamppailussa kotikentällään. Voitto Yhdistyneitä Kansakuntia muistuttavasta oululaisjoukkueesta ei tullut helpolla, vaan kotijoukkue sai punnertaa tosissaan heikon avausjakson jälkeen.

“Käytiin perjantaina ottelupalaverissa FC OPA:n kokoonpanoa läpi, mutta sivuutettiin se aika nopeasti kun oli niin paljon liian vaikeita nimiä. Mentiin maaotteluhengessä Suomi vastaan YK ja nyt pärjättiin”, virnuili Kerhon päävalmentaja Jari Kujala ottelun jälkeen huojentuneena.

Ensimmäinen reilu varttitunti ei kuitenkaan näyttänyt kovinkaan ruusuiselta kotijoukkueelle. Peli oli kuin vallitseva säätila, yhtä synkeää. Vieraat sen sijaan tulivat taifuunin tavoin. Jo pelin kolmannella minuutilla taitava Papa Niang kajautti pallon tolppaan ja vain pari minuuttia edellisestä pääsi Volodymyr Kilikievich laukomaan vaarallisesti. Sen kotijoukkue vielä kesti, mutta sama kaksikko oli asialla 17. minuutilla Niangin tehtyä esityön. Kilikievich pääsi purjehtimaan keskeltä tekopaikkaan aivan liian vapaasti. Vaikka loistavan ottelun pelannut Jyri Nieminen tuli hyvin vastaan, livahti vierastyöläisen laukaus takakulmaan.

“En kyllä oikein tiedä mitä siinä maalissa tapahtui. Ihan liian vapaasti se maali syntyi, vaikka olihan siinä varmistuksia. Ne vain olivat nyt väärissä paikoissa”, analysoi Kujala ottelun avausmaalia.

Tuon osuman jälkeen peli alkoi kuitenkin tasoittua. Vieraat sen sijaan aloittivat aivan oman sirkuksensa, josta tuli esimaku 25. minuutilla. Ukrainalainen Sergei Shahov heittäytyi tuskissaan kentän pintaan Ville Pajulan oltua toki lähellä. Pajula ei kuitenkaan edes koskenut pellehypyn esittäneeseen taituriin ja erotuomari Jouni Aapajärvi nosti ottelun ensimmäisen varoituksen tarkistettuaan asian avustavana toimineelta Ari Mäkelältä.

Ville Pajula pääsi ensimmäisellä puoliajalla tarjoamaan muutaman maukkaan krossin vasemmalta, mutta niistä ei kuitenkaan saatu palloa maaliin. Kotijoukkueen selkeästi paras paikka tuli 34. minuutilla Tommi Haanpään ajettua röyhkeästi alueelle. FC OPA:n kippari, Kim Kaijalainen sai revittyä Haanpäätä kuitenkin sen verran paidasta, että vieraiden maalivahti, Denys Pervov pystyi torjumaan vaikeasta asennosta lähteneen vedon kulmaksi.

Juuri ennen taukoa kotijoukkueen Marko Huttu katseli keltaista, mutta seuraava kortti tuli jälleen vieraille. Tällä kertaa todella törkeästi Jani Asuintuvan jaloille ajanut Sami Hyvärinen selvisi keltaisella, vaikka punainenkaan ei moisesta tempusta olisi ihan vääryys ollut. Tämä kaikki oli kuitenkin vasta alkusoittoa sille serenadille, jota nähtiin toisella puoliajalla.

“Kyllä pelin jälkeen tuntui mukavalta, mutta tauolla ei. En millään haluaisi herätellä joukkuetta samalla tavalla niin usein kuin taas piti tehdä. Tauolla ei oikein hyvältä vielä tuntunut”, huokaili valmentaja Jari Kujala.

Ei taatusti tuntunut, sillä kahden puoliajan välinen tasoero kotijoukkueen suorituksessa oli valtava. Miksi näin on ottelusta toiseen, on mystinen kysymys, johon ei vastauksia tunnu löytyvän edes kristallipallosta saati sitten muualtakaan.

Joka tapauksessa toisella puoliajalla miehet mustissaan tulivat kentälle aivan toisenlaisella asenteella ja se näkyi kaikessa.

Jo ensimmäisellä puoliajalla Kerho sai omalta hyökkäyskolmannekseltaan peräti seitsemän vapaapotkua. Ne kuitenkin tuhrittiin luokattomasti. Kun se ensimmäinen tuli toisella puoliajalla, iski kotijoukkue. Mikko Kärki laukoi pallon upeasti yli rangaistusalueella olleen ruuhkan aivan FC OPA:n maalin taka-alanurkkaan tasoittaen ottelun kauden kolmannella maalillaan.

Erotuomari Jouni Aapajärven käsi kävi jatkossakin tiheään taskulla, sillä jatkossa Augustine Jibrin ja Juha-Matti Huovinen ottivat kortin mieheen. Yksi ottelun kulminaatiopisteistä nähtiin 70. minuutilla miltei mielikuvituksellisen taitavan Papa Niangin liityttyä Suomen pohjoisosia kiertävään sirkusryhmään. Mies filmasi, vaikkei Kerhon pelaajia ollut kosketusetäisyydellä ja Aapajärvi ojensi pallojonglööriä keltaisella kortilla. Se ei suinkaan miellyttänyt kivuliaasti tuskissaan kieriskellyttä senegalilaista, vaan tämä huitoi vielä pallon pois rikospaikalta. Aapajärvi ei tilannetta katsellut suopeasti, vaan kaivoi taskustaan keltaisen uudelleen ja siinä sivussa punaisen kortin. Näin vieraiden terävin raateluhammas tylsyi ja lähti tutustumaan Keskuskentän pukuhuonetiloihin.

Episodi antoi uutta puhtia isännille ja muutamaa minuuttia myöhemmin vieraiden alakerta rikkoi Mikko Kärkeä rangaistusalueella loistavasti puolustuksen selustaan pelatun pallon jälkeen. Pallo kiikutettiin pilkulle ja mainion ottelun topparina pelannut Tiitus Lehtinen kävi tulittamassa pallon verkkoon ottelun 79. minuutilla. Osuma jäi ottelun voittomaaliksi, vaikka FC OPA pistikin vielä kotijoukkueen ahtaalle.

Aivan pelin lopulla, lisäajalla, vieraat pystyivät luomaan muutaman vaarallisen tilanteen Jyri Niemisen vartioimalla maalille, mutta alakerta kesti mallikkaasti, eikä syyllistynyt tällä kertaa aiemmin nähtyihin kirveleviin virheisiin.

Aivan kuten keväällä Oulussa, tälläkin kertaa Kerho pääsi pelaamaan ylivoimalla FC OPA:n lennettyä suihkuun kesken kamppailun. On melko merkillistä, miten FC OPA pelaa siihen nähden, että joukkueessa on niin huikea määrä taitoa. Rottamaisuudet näkyivät jatkuvasti, eikä moisella touhulla kerää kenenkään sympatioita taitavasta pelaamisesta huolimatta. Aivan oma lukunsa oli vielä päätösvihellyksen jälkeen itselleen varoituksen hankkinut Ville Lindgren, joka veti pallon kiukuissaan taivaantuuliin. Sen lisäksi ämmämäinen häviäjä jätti kättelemättä vastustajat toisin kuin muu FC OPA:n joukkue.

Ottelussa palkittiin Veikkausraadin pisteillä kolme sakaraista kuitannut Mikko Kärki ja yhden nimiinsä saanut Jani Asuintupa kotijoukkueesta, sekä Augustine Jibrin vieraista. Mikään vääryys ei olisi ollut palkita Jyri Nieminen, sillä nuori mies pelasi kauden parhaan ottelunsa Kerhossa. Ilahduttavaa oli myös Henri Saranpään erinomainen esitys pussinpohjalla miehen tultua vaihdosta kehiin. Vastaavaa kaipaa paljon lisää, sillä taitoa “Hönöllä” on vaikka muille jakaa.

Jo ottelun alla saatiin väriä kamppailuun. Innokas kannattajaryhmä, Klopit, oli järjestänyt kultaista tifotykitystä ja jaksoi jälleen pitää ääntä suuren maailman malliin.

Kerhon pelit ovat tällä kaudella olleet todella kokemisen arvoisia elämyksiä. Jos joku väittää, ettei peleissä ole sattunut ja tapahtunut, silloin voi vilkaista peiliin. Toki aivan liian usein on sattunut tai tapahtunut väärässä päässä maalia, mutta kokonaisuutena Kerho on tarjonnut kokemisen arvoisia juttuja ja yksi suuri kakun palanen siitä huvista kuuluu Klopeille.

Voitto FC OPA:sta nosti Kerhoa sarjataulukossa ohi JBK:n, mutta tilanne on edelleen kriittinen, sillä alapuolella olevista Kings otti pisteen tasapelillä ja PK-37 kylvetti VPS-juniorit. Vielä kun Kerho on pelannut ottelun enemmän kuin Kingsiä lukuun ottamatta muut alapuolellaan olevat joukkueet, ei henkeä voi vetää liian pitkään.

SJK: Jyri Nieminen, Mikko Väänänen, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Jani Asuintupa, Ville Pajula (87. Jukka Yli-Renko (v)), Mikko Kärki, Toni Kujala (56. Henri Saranpää), Marko Huttu (v, 67. Jussi Kankaanpää (v)), Tommi Haanpää, Juha Etelä-Aho

Kuvagalleria op”