123 456 7890

V KOMIA-turnauksen avausottelu oli tasaista vääntöä Suomen nuorten lupausten ja Catalonia XI nimellä pelaavan, espanjalaispelaajista kootun ryhmän välillä. Ottelun parhaina loisti HJK:n Nikolai Alho, joka teki töitä laajalla säteellä ja oli mukana luomassa melkein jokaista Suomen hyökkäystä, sekä hyökkääjänä pelannut Å;tvidabergs FF:n paitaan juuri Jarosta siirtynyt Simon Skrabb.

Ottelun alussa muistettiin kansainväliseen tapaan taputuksin, poismennyttä entistä Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaa Richard Mller Nielseniä. Suomi myös pelasi ottelun mustat surunauhat hioissaan.

Simon Skrabb oli ottelun parhaimmistoa Suomen U21 maajoukkueesta.

Suomi U21 – Catalonia XI 1-0 (0-0)
1-0 57 min Janne Saksela

Ottelu alkoi Suomen painostaessa hienokseltaan, mutta muuten mentiin melkoi tasaisissa merkeissä. Noin 20 minuutin kohdilla Suomen hyökkääjä Simon Skrabb kaadetaan alueella läpiajossa, mutta erotuomari Mikko Mörö ei näe tilanteessa rikettä ja peli jatkuu tasaisena. Puoliajan puolessa välissä Catalonia XI otti kuitenkin pelin haltuun syöttelyllään, mutta ei saanut pallohallintaa muutettua vaarallisiksi hyökkäyksiksi. Tässä vaiheessa katalaanien parhaimmistoa oli ehdottomasti kokenut laitapelaaja Carlos Lopez, joka myös fyysisenä pelaajana pystyi suojaamaan hyvin palloa.

Catalonia XI:n etsikkoaika meni kuitenkin nopeasti ohi ja Suomi pääsi jälleen niskan päälle puoliajan loppua kohden.

Puoliajalle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Suomi otti entistä enemmän pelin haltuunsa ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä Nikolai Alhon johdolla kohti Alberto Taviran johtamaa puolustusta. Katalaanien puolustus kuitenkin kestää ja välillä nähdään muutama vaarallinen vastaisku myös espanjalaisvierailta.

Kentälle vaihdettu Kevin Peth nousee oikealta laidalta noin tunnin pelin jälkeen ja vaihtaa puolta hienosti boksin kulmalle, missä Janne Saksela nousee ja ampuu suoraan ristipalloon maalin takakulmaan. Komea maali, eikä Catalonian maalille vaihdettu Marc Rey Miguel voi kuin ihailla.

Ottelu myös päättyi noihin numeroihin. Kaikenkaikkiaan varsin tasainen ottelu, jossa tempo ei kuitenkaan noussut kovin kovaksi. Catalonia XI:n riveistä erottui pari kolme pelaaja edukseen, mutta yhden pelin perusteella on vielä vaikea lähteä arvioimaan sen suuremmin. Lisää on luvassa lauantaina.

Suomen päävalmentaja Tommi Kautonen oli kuitenkin tyytyväinen otteluun ja voittoon.

Vastustajalla ei juurikaan laadukkaita paikkoja ollut, kommentoi Kautonen ottelun jälkeen.

Pelissä näkyi niitä elementtejä, joita ollaan harjoiteltukin; miten prässätään, mihin ohjataan vastustaja ja missä yritetään riistää. Toki parannettavaakin jäi. Hyökkäyspelissä oli hyviä elementtejä; oli hyviä pystyjuoksuja. Ensimmäisellä puoliajalla meidän murtavat pallot puolustuslinjan selustaan eivät menneet riittävän syvälle tyhjään tilaan, jäivät vähän vajaiksi. Toisella puoliajalla ne oli parempia, mutta edelleen voisi parantaa.

Vastustaja oli odotetunlainen. Siellä on taitavia yksilöitä ja he ovat taitavia pallon kanssa. Joukkuepelaaminen oli ymmärrettävästi haastavaa. Toisella puoliajalla vastustaja hyytyi. Heillä ei varmaankaan ole paljoa pelejä alla ja se näkyi.

Simon Skrabb oli todella hyvä. Tämä oli pelipaikkakokeilu hänelle. Pelasi erittäin hyvin keskushyökkääjänä. Isoja pettymyksiä ei joukkueessa ollut. Maajoukkueessa haastavaa, kun on vain muutama harjoitus ja sitten pelataan. Skrabbin näyttö oli kuitenkin vahva San Marino –peliä ajatellen, sillä meillä ei liikaa näitä hyökkääjiä ole, päätti Kautonen

Suomi U21 kohtaa lauantaina 15.2. V KOMIA-turnauksen finaalissa isäntäjoukkue SJK:n ja ottelu alkaa klo 17.00 Wallsport Areenalla.

Catalonia XI kohtaa myös lauantaina pelattavassa pronssiottelussa Viron Mestari FC Levadian ja tuo ottelu potkaistaan käyntiin klo 14.30.

Kokoonpanot:

Suomi U21: Walter Viitala MV, Lassi Nurmos (46′ Kevin Peth), Dani Hatakka, Sauli Väisänen, Simon Skrabb (82′ Nnaemeka Anyamele), Nikolai Alho, Santeri Ahola (63′ Felipe Aspegren), Marcus Heimonen, Matti Klinga, Loorents Hertsi ja Janne Saksela.
Vaihdossa: Dniel Kollr MV, Ville Viljala MV ja Atte Hoivala.

Catalonia XI: Alberto Montero MV (46′ Marc Rey Miguel), Sergio Galera, Alberto Tavira, Cesr Soriano, ngel Lari (80′ Pau Segura), Hctor Garcia, Miki Martinez, Carlos Lpez, Miguel Luque, Ivn Gonzalez (70′ Alejandro Piacentile) ja Marcos San Jose (57′ Julio Lasaosa).
Ottelukooste: