123 456 7890

Jo kolmena vuonna Seinäjoella asuvat ulkomaalaiset – pääosin afrikkalaiset – ja suomalaiset jalkapallon harrastajat ovat pelanneet kerran kesässä keskinäisen ottelun. Nyt pelaajat ovat haastaneet Seinäjoen seurakunnan järjestelyihin mukaan, ja ennen tyhjän katsomon edessä pelattuun otteluun kutsutaan tänä vuonna myös yleisöä kannustamaan kumpaakin joukkuetta.
Peli pelataan perjantaina 23.8. Jouppilanvuoren tekonurmella kello 18.30.

Peliin ei ole pääsymaksua, mutta yleisön toivotaan maksavan vapaaehtoisesti sisäänpääsystä. Pelin väliajalla myydään makkaraa ja mehua, ja afrikkalaista musiikkiakin on luvassa. Paikkana on Jouppilanvuoren tekonurmi, ja Seinäjoen kaupunki osallistuu antamalla kentän käyttöön vuokratta.

Myös SJK päävalmentaja Simo Valakari mukana

Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo Valakari vetää tuossa ottelussa pelikengät naftaliinista ja liittyy mukaan Suomen joukkueeseen.

Ulkomailla useita vuosia ammattilaisena- sekä Suomen A-Maajoukkueessa 32 ottelua pelannut Valakari, pelasi virallisen ottelunsa kaudella 2009 TPS:n paidassa. Valakari on kuitenkin innolla mukana perjantain hyväntekeväisyys ottelussa.

Olen mielelläni tälläisessä tapahtumassa mukana ja tukemassa tärkeää asiaa. Jalkapallo ei tunne rajoja ja kentällä me puhumme kaikki samaa kieltä.

Suomen joukkue myös esiintyy pelissä SJK:n viime kauden vierasasuissa.

Simo Valakari vetää neljän vuoden tauon jälkeen pelikengät jalkaan.

Yhteisellä tekemisellä rasismia vastaan

Idean takana ovat jalkapalloharrastuksen parissa tutustuneet seinäjokelaiset Jussi Oksanen, joka on myös SJK Kannattajien aktiiveja ja Keniasta kotoisin oleva John Chege Kiguru. Yhteyshenkilönä toimii opiskelijapastori Aila Orsila.

John Chege Kiguru on opiskellut Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja sanoo opinnäytetyössään, miten yhteisen tekemisen piirissä tutustuneilta ennakkoluulot karisevat ja rasismi vähenee. Hän toteaa työssään, että vaikka puhuttua yhteistä kieltä ei välttämättä ole, liikkeen ja liikunnan kieli on yhteinen.

Simo Valakarin ja Jussi Oksasen lisäksi suomalaisten joukkueessa pelaavat ainakin kirkkoherra Jukka Salo, seinäjokelaislähtöinen kirkkohallituksen ja kirkolliskokouksen jäsen, Nurmijärven seurakunnan hallintojohtaja Sami Ojala, lehtori Jaakko Mäkinen, lähetystyöstä Tansaniasta juuri palannut opettaja Mika Tikkanen, Seinäjoen kaupunginlakimies Jari Jokinen ja hiippakuntasihteeri Reijo Takamaa. Pelaajaluettelo täsmentyy lähempänä peliä.

Afrikkalaisten joukkueessa on pelaajia ainakin Keniasta, Sudanista, Tansaniasta, Nigeriasta – ja Aasian puolelta Nepalista sekä vahvistuksena suomalainen maalivahti. Kolmena vuonna Suomi-Afrikka-ottelu on päättynyt suomalaisten voittoon, mutta John uhkuu revanssihenkeä ja toteaa Afrikan joukkueen voittavan tänä vuonna.

Pelaajien toivomuksesta pääsymaksujen ja väliaikamyynnin tuotto ohjataan Suomen Lähetysseuran ja Kirkon ulkomaanavun kautta Afrikkaan, missä apua eniten juuri nyt tarvitaan.

Lisätietoja:
kirkkoherra Jukka Salo, puh. 050 548 9458
opiskelijapastori Aila Orsila, puh. 044 580 6651