123 456 7890

Suomen U21-maajoukkueen keskikenttäpelaaja ja ikäluokkansa suurimpiin lupauksiin kuuluva Matti Klinga, on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen SJK:n kanssa. 21-vuotias Klinga siirtyy Seinäjoelle HJK:sta. Pelipaikka löytyy keskikentältä keskeltä tai oikealta laidalta.

Liityn hyvillä fiiliksillä SJK:hon. SJK on loistava joukkue ja seura, joten tämä on minulle hieno mahdollisuus. Tavoitteenani on pelata hyvin, auttaa joukkuetta mestaruuteen ja edetä kohti omaa tavoitettani; pelata ulkomailla futista ammatikseni. Odotan innolla alkavaa kautta ja hieno päästä muun muassa pelaamaan uudella stadionilla kesällä, kommentoi Matti Klinga.

Klinga on monikäyttöinen keskikenttäpelaaja. Hän on taktisesti kypsä ja peruspelaaminen on hyvällä tasolla, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Klinga teki debyyttinsä FC Lahdessa jo 16-vuotiaana kaudella 2011. Hän nousi myöhemmin seuransa avainpelaajaksi ja Veikkausliigan tähtipelaajien joukkoon. Kaudelle 2015 hän siirtyi HJK-paitaan. Pelejä HJK:ssa tuli viime kaudella kasaan kaikissa kilpailuissa 29 ja niissä maaleja syntyi yksi. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2016.

Matti Klinga HJK paidassa keskellä. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

Matti Klinga

Helsingissä 10. joulukuuta vuonna 1994 syntynyt Matti Klinga, on 173-senttinen pelintekijä. Pelipaikka on vaihdellut keskikentällä monessa eri roolissa, pohjapelaajan paikalta oikean laidan hyökkääjäksi. Veikkausliigassa pelejä on uralla kertynyt 90 ja niissä maaleja on syntynyt viisi.

Juniorikasvatuksensa Klinga sai Lahden Reippaassa, mutta hän on edustanut juniorina myös Helsingin IFK:ta ja PK-35:ttä. FC Lahdessa hän teki debyyttinsä jo 16-vuotiaana kaudella 2011 ja oli mukana auttamassa joukkuetta nousussa Veikkausliigaan.

Kaudella 2012 syntyi Veikkausliigadebyytti ja Klingasta kasvoi yksi lahtelaisen jalkapalloilun suurimmista lupauksista. Liigaotteluita tuli kasaan 71 ja hänelle povattiin valoisaa tulevaisuutta ulkomailla. Kausi 2014 päättyi pronssijuhliin FC Lahden paidassa. HJK sai houkuteltua Klingan riveihinsä kaudelle 2015 ja pelejä HJK paidassa kertyi kaikkiaan 29. Hän oli mukana voittamassa HJK:ssa pronssimitalia ja mukana Mestareiden Liigan karsinnoissa.

Maaliskuussa 2016 hän purki sopimuksensa HJK:n kanssa ja siirtyy nyt SJK:n riveihin. Sopimusta HJK:n kanssa olisi ollut jäljellä vielä tämä kausi. Nyt solmittu sopimus kattaa SJK:ssa kauden 2016 loppuun.