123 456 7890

Seinäjoen Kaupunki, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen johdolla, kutsui SJK:n juhlaillalliselle Törnävän kartanoon torstaina 10.12. Paikalle oli kutsuttu koko SJK:n Suomen mestaruuden voittanut joukkue, seuran johto ja toimiston väki.

Seinäjoen kaupungilla on tapana kutsua illalliselle Törnävän kartanoon menestyneitä kaupunkilaisia. SJK:lle kutsu on jo kolmas perättäinen, kun ensimmäistä kertaa kutsu tuli Veikkausliiganousun jälkeen. Viime vuonna juhlitiin SM-hopeaa ja nyt kultaa. Illan aikana kuultiin puheita Seinäjoen kaupungin edustajilta, sekä SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärveltä.

Törnävän eli Östermyran kartano sijaitsee Seinäjoen Törnävän kaupunginosassa, muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kartanolla on pitkä historia ja se alkaa jo 1700-luvulta. Kartanon alue on toiminut alunperin rautaruukkina ja ruutitehtaana. Myöhemmin 1800-luvulla kartanosta muodostui Etelä-Pohjanmaan maatalouden keskus, ja se oli maanviljelyn ja karjanhoidon mallitila.

Vuonna 1903 Östermyran kartano siirtyi Konstantin Törnuddin omistukseen, joka nimesi kartanon Törnäväksi. Törnudd testamenttasi kartanon maineen Seinäjoen kunnalle vuonna 1925. Seinäjoen omistuksessa kartanon on palvellut mitä moninaisimmassa tehtävissä: se on muun muassa toiminut luontaisparantolana, talouskouluna, sotasairaalana, jossa myös Mannerheim-ristin ritari Lauri Törni vietti aikaansa haavoituttuaan vuonna 1942. Vuodesta 1984 asti kartano on toiminut Seinäjoen kaupungin juhlahuoneistona ja edustustilana.

Törnävän kartanon pihapiirissä toimii nykyään myös Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.