123 456 7890

SJK kaatoi Suomen cupin puolivälierässä PK-35 Vantaan Myyrmäen stadionilla ja eteni välieriin. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun SJK on edennyt neljän parhaan joukkoon Suomen cupissa. Historiallisen voiton avausmaalin SJK:lle iski laitapuolustaja Teemu Penninkangas, joka pelaa parhaillaan erinomaista kautta. Voittomaali kirjattiin Roope Riskille ja loppuluvut viimeisteli Ariel Tuco Ngueukam, kun pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa. SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja olisi voinut johtaa tauolla jo enemmänkin. Toisella puoliajalla PK-35 Vantaa haki tasoitusta kovalla riskillä ja SJK pääsi vastahyökkäyksiin. Suomen cupin välieräparit arvotaan torstaina 16.6. SJK:n lisäksi mukana on HJK, FC Lahti ja FC Haka. Suomen cupin välierä pelataan 23.6.

SJK kohtaa Veikkausliigassa HJK:n OmaSp Stadionin loppuunmyydyssä avajaisottelussa ensi lauantaina. PK-35 Vantaa saapuu Seinäjoelle vieraaksi Tangolauntaina, heinäkuun 9. päivä Tuon ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

PK-35 Vantaa – SJK 1-3 (1-2)
0-1 17 min Teemu Penninkangas
1-1 21 min Njazi Kuqi
1-2 24 min Roope Riski
1-3 90+2 min Ariel Tuco Ngueukam

SJK teki aivan ottelun alla yhden muutoksen kokoonpanoon, kun Simo Valakari vaihtoi siihen alunperin merkityn Johannes Laaksosen Matti Klingaan. Ensimmäinen puoliaika alkoi heti SJK:n komennossa ja peli ei ehtinytkään vanhentua kuin kaksi minuuttia, kun mentiin jo kulmalipulle kotijoukkueen päädyssä. Tulosta ei syntynyt, mutta hetkeä myöhemmin Timo Tahvanainen laukoi kovaa noin 30 metristä ja pallo meni vain hiukan ohi.

Reilun vartin pelin jälkeen SJK sai jälleen kulman, joka kuitenkin purettiin. SJK löi heti paineen takaisin ja Henri Aalto löysi hyvällä keskityksellä takatolpalle nousseen Teemu Penninkankaan. Penninkangas laittoi pallon maaliin komealla syöksypuskulla.

Kotijoukkue tuli tasoihin ensimmäisestä paikastaan, kun SJK menetti keskialueella pallon ja Lucas Kaufmann syötti Njazi Kuqin avopaikkaan. Kuqi laittoi pallon pompun kautta ohi maalissa pelanneen Jere Koposen.

SJK kuitenkin meni lähes välittömästi uudelleen johtoon ja maalintekijänä oli Roope Riski, joka käytti hyväkseen kotijoukkueen puolustuksen virheen.

Tauolle mentiin SJK:n johdossa ja toisen puoliajan alussa PK-35 Vantaa teki kaksi vaihtoa.

Vaihdot toivat kotijoukkueelle lisää hyökkäysvoimaa, mutta SJK onnistui pitämään isännät pois maalipaikoilta. Loppua kohden PK-35 Vantaa kuitenkin hyökkäsi koko joukkueen voimalla ja kovalla riskillä, hakien tasoitusta. Sitä ei tullut ja loppuluvut viimeisteli Ariel Tuco Ngueukam erotuomarin antamalla lisäajalla. Maalin syöttäjänä toimi Roope Riski, joka pääsi Tucon kanssa kahdella yhtä vastaan vastahyökkäykseen.

Iso peli molemmille joukkueille. Cup on hieno kilpailu, oli aikamoinen cup-peli. Eka jakso oli hyvin kontrollissa, tehtiin pari hienoa maalia. Toisella jaksolla PK laittoi meidät jyrän alle. Meidän pelaajille iso hatunnosto siitä, että puolustettiin boksia erinomaisesti ja tehtiin hieno vastahyökkäysmaali loppuun. PK on hyvä joukkue ja niillä on tosi hyvä fiilis. Oli tosi hankala peli. Välierissä olisi kiva saada kotipeli, sitä varmasti jokainen toivoo. Johannes Laaksosella vihlaisi pakarassa alkulämmittelyissä, se on vaivannut pitkään, huomenna selviää tarkemmin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Erittäin iso pettymys, tämä oli molemmille iso peli. Oltiin lähellä finaalia, cupissa haluaa päästä finaaliin. Pari viimeistä peliä ollaan aloitettu erittäin hyvin ja eka jakso on ollut tosi vahva, tänään oli vähän toisinpäin. Ekassa maalissa oli hieno keskitys ja hieno pusku, mutta kyllä Nossen (Nosh A Lodyn) pitäisi pystyä paremmin puolustamaan omaa vitosen boksia. Toisessa maalissa oli huono purku ja pallo jäi pomppimaan, oli vähän helppoja maaleja. Toinen puoliaika oli sellaista, miten ollaan pelattu pari viimeistä peliä jo alussa. Oli paljon väsyneitä jalkoja, mutta pelaajat jaksoivat hyvin. Ollaan oltu viime aikoina vahvoja viimeisten minuuttien aikana, siihen olen tyytyväinen, sanoi PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi.

SJK:Jere Koponen MV, Abonima, Henri Aalto, Matej Hradecky, Timo Tahvanainen (80› Jussi Vasara), Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Matti Klinga (74› Richie Dorman), Teemu Penninkangas, Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj (82› Youness Rahimi).