123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa historiassaan ensimmäistä kertaa Suomen Cupin puolivälierässä ja kohtaa Veikkausliigan mestaruustaistoon povatun FC Lahden. Ottelu pelataan Seinäjoella, Jouppilanvuoren tekonurmella Vappuaattona ke 30.4. klo 18.00 alkaen. Portit, olutteltta ja muut palvelut kenttäalueella aukeavat klo 16.30.

Ottelu on samalla näillä näkymin SJK edustuksen osalta viimeinen Jouppilanvuoren tekonurmella, sillä tämän jälkeen pelit pelataan Keskuskentällä ja suunnitelmien mukaan ensi kaudella samalla paikalla pitäisi olla jo uusi jalkapallostadion.

SJK ja FC Lahti eivät ole myöskään vielä koskaan aiemmin kohdanneet toisiaan edustusjoukkuetasolla ja pientä lisäkiinnostusta peliin tuo myös FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas, joka pelasi suurimman osan urastaan juuri Seinäjoella TP-Seinäjoen paidassa.

Kiinnostusta peliin siis riittää ja Suomen Cup merkitsee paljon SJK:lle sekä todennäköisesti myös FC Lahdelle.

Hienoa pelata edelleen kahdessa kilpailussa mukana. Suomen Cup on se lyhin tie Eurooppaan ja meille molemmille joukkueille tällä pelillä on varmasti iso merkitys, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari

Jos ottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan heti perään 2 x 15 minuutin pituinen jatko-ottelu. Ja jos vielä senkin jälkeen ollaan tasaluvuissa, ratkotaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla. Voittaja etenee Suomen Cupin semifinaaliin joka pelataan elokuussa.

Lähde mukaan kannustamaan SJK kohti europelejä ja Suomen Cupin Finaalia!

SJK:n edellinen kotiottelu Joupiskalla keräsi noin 1800 katsojaa

Toni Korkeakunnaksen FC Lahti

Seinäjoella 8 kautta ja yli 150 ottelua TP-Seinäjoen paidassa peliurallaan pelannut Toni Korkeakunnas, siirtyi FC Lahden valmentajaksi tälle kaudelle. Sitä aiemmin hän toimi päävalmentajana MYPA:ssa, missä hänet valittiin Vuoden Valmentajaksi kaudella 2012.

FC Lahdessa hän saa valmennettavakseen materiaaliltaan astetta kovemman joukkueen ja Lahtea onkin ennen kautta povattu yhdeksi HJK:n haastajaksi mestaruustaistoon.

Viime kaudella FC Lahden monivuotinen maalitykki, brasilialainen Rafael iski viimeisessä 17 ottelussa huikeat 16 maalia ja nousi taistelemaan jopa koko liigan maalipörssin voitosta. Samaan tahtiin nousi myös FC Lahti, kun putoamiskamppailu vaihtui mitalitaisteluun. Rafael oli lopulta maalipörssin toinen ja hävisi Hongan Tim Väyryselle vain yhdellä maalilla. FC Lahti puolestaan sijoittui sarjassa lopulta viidenneksi.

Rafaelin tapaan joukkueen maalitykkinä toiminut Ariel Tuco Ngueukam jatkaa Lahdessa myös tällä kaudella. MYPA:sta siirtyi Korkeakunnaksen mukana myös joukkueen ehdottomaan eliittiin kuulunut Hassan Sesay, joka kuitenkin tällä hetkellä on loukkaantuneena.

Kauden alla FC Lahti nappasi mukaan vielä kaksi huippuvahvistusta TPS:stä, maalivahti Henrik Moisanderin ja puolustaja Jani Tanskan liittyttyä joukkueeseen. Lisäksi Drilon Shala palasi entiseen seuraansa ja Shala onkin ollut tällä kaudella huikeassa vireessä, iskien Veikkausliigassa kolme maalia neljässä ottelussa.

Tällä hetkellä FC Lahti on Veikkausliigassa neljäntenä ja Suomen Cupin se aloitti viidenneltä kierrokselta, kaatamalla ensin NJS:n vieraskentällä selkein 6-0 luvuin ja 6.kierroksella VPS:n vieraissa jatko-ottelussa 1-0 luvuin.

FC Lahti kaatoi viime sunnuntaina Kuopion Palloseuran vieraskentällä 2-0 ja tuossa ottelussa maalit iski keskikenttämies Matti Klinga ja Rafael.

Tällä tietoa FC Lahdelta puuttuu keskiviikon ottelusta varmuudella ainakin Hasan Sesay ja Eero Korte sekä KuPS ottelussa hieman selkäänsä loukannut Rafael ovat vielä kysymysmerkillä.

Kuvassa KuPS puolustajan kaatamaksi joutunut Matti Lähitie, on pelannut FC Lahdessa kaudella 2005

SJK himoitsee jatkopaikkaa

SJK lähtenee otteluun lähes parhaalla miehistöllään, sillä ainoastaan espanjalaistähti Josun pelaaminen on epävarmaa ja pelaaminen varmistuu vasta myöhemmin valmistavissa harjoituksissa. Myös kapteeni Pavle Milosavljevic on toipunut täyteen pelikuntoon, missattuaan KuPS ottelun pikkuvamman vuoksi.

Josu oli koko talven sivussa rasitusvamman vuoksi ja hyvin sujunut kuntoutuminen on nyt ottanut hieman takapakkia. Mies kuitenkin pystyi jo pelaamaan lähes koko ottelun viime sunnuntaina Kerho 07:n paidassa Ilves-Kissoja vastaan ja siellä syntyikin hänen toimestaan yksi maali ja maaliin johtanut syöttö, joten todennäköisesti Josu nähdään pikapuoliin myös edustuksen mukana. Myös Gert Kams haki pelituntumaa loukkaantumisensa jälkeen Kerhon mukana ja hän on jälleen täydessä iskussa.

SJK leirissä Suomen Cupia pidetään yhtenä kauden päätavoitteista ja keskiviikon otteluun lähdetään jatkopaikkaa hakemaan tosimiellellä.

Suomen Cup kärsii pienoisesta arvostuksen puutteesta, enkä ymmärrä miksi, sillä siinä pelataan kuitenkin europaikoista ja jokainen ottelu on eräänlainen “game seven”, oma pieni finaalinsa, kommentoi SJK keskikenttäpelaaja Juho Lähde.

SJK pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä toisin kuin vastustaja FC Lahti, SJK ei pelannut viime viikonloppuna. SJK:n edellinen ottelu oli KuPS:a vastaan pelattu kotiottelu viikko sitten keskiviikkona. Pelaajat saivat voittoon päättyneen ottelun jälkeen myös pari päivää vapaata ja akut ovat nyt hyvin ladattuina.

SJK pelasi viime ottelun poikkeuksellisesti valkoisessa vierasasussaan, mutta keskiviikkona kotijoukkue esiintyy jälleen tutuissa mustissa pelipaidoissa ja shortseissa.

Kuvassa Juho Lähde pallotavoittelussa KuPS:n Omar Colleyn kanssa.

Lipunmyynti

Portilta:
15 (normaali)

10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Ennakkoliput:
Kaikkiin SJK otteluihin liput myy verkossa NetTicket.fi
NetTicketistä ostetetut verkkoliput ovat kaikki euron halvempia. Jos omistat S-Bonuskortiln saat sillä euron sijasta kahden euron alennuksen. Kaikki toimituskulut kuuluvat nettilippujen hintaan. Verkkokauppa sulkeutuu puolituntia ennen ottelun alkua. Liput saat vaikka kännykkääsi.

Ennakkolippujen muut myyntipisteet ja hinnat löydät täältä.

Tapahtuman järjestelyt
Jouppilanvuoren Tekonurmelle mahtuu lisäkatsomoilla noin 1700 ihmistä ja seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Katsojat otetaan sisään ainoastaan itäpäädyn kulmauksesta, jonne pääsee kätevästi Wallsportin parkkialueelta kulkevaa polkua pitkin. Parkkialue ja polku kentälle löytyy osoitteesta Alaseinäjoenkatu 9, 60220 Seinäjoki.

Muilta alueen porteilta ei ole yleisökulkua ja lipunmyyntipisteet sijaitsevat ainoastaan itäpäädyn portilla. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyynti palvelut ja sinne tuodaan vielä lisää siirrettäviä lisäkatsomoita sekä WC-koppeja. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan.

Olutteltta palveluineen aukeaa klo 16.30 ja se sijaitsee hyppyrimäen puoleisessa länsipäädyssä.
SJK Kannattajat ja Klopit siirtyvät tässä ottelussa uuteen katsomopaikkaansa, olutteltan viereen länsipäätyyn.

SJK kannattajat vaihtavat paikkansa pääkatsomosta hyppyrimäenpuoleiseen länsipäätyyn. Sinne on kaikki kannattamisesta kiinnostuneet tervetulleita mukaan!

Ottelu näkyy suorana netissä

SJK ja Urheilusanomat ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa kaikkien SJK:n kotiotteluiden televisioimisen netissä Urheilusanomien Sisäpiiri-palvelun kautta. Myös tämä ottelu lähetetään suorana. Lähetyksen toteuttaa yhteistyössä Siltaloppi oy ja Great Play

Sisäpiiri-verkkopalvelu on avoinna kaikille Urheilusanomien tilaajille. Jos et ole Urheilusanomien tilaaja, voit kokeilla palvelua kuukauden ajan yhdellä eurolla.
Urheilusanomiin pääset tästä linkistä.

Lähetys Suomen Cupin SJK – FC Lahti puolivälierästä alkaa keskiviikkona 30.4. klo 18.00.