123 456 7890

Viime viikonloppuna Suomen Cupin finaalissa HJK:n yllättänyt FC Inter saapuu SJK:n vieraaksi perjantain iltaotteluun. SJK – FC Inter alkaa poikkeuksellisesti klo 20:00 ja tunnelmaa nostetaan klo 18:00 alkaen Carlsberg Sports Barissa. Stadionbussit kuljettavat ihmiset paikalle ja pois, ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa. Lippuja on myynnissä myös torstaina klo 16-18 Hyllykallion Prisman SJK-pisteellä. Lisää tietoa ottelutapahtumasta ja sen järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

Altavastaajana Suomen Cupin finaalin lähtenyt Inter onnistui taktiikassaan, jossa se puolusti tiukasti ja kurinalaisesti HJK:n pitäessä palloa. Lopulta Inter sai vastahyökkäyksen 83. minuutilla ja Mikko Kuningas pääsi viimeistelemään irtopallosta, kun joukkueen kapteeni Timo Furuholm epäonnistui omassa yrityksessään. Ottelun lopun voitonjuhlinta ei jättänyt neutraaliakaan katsojaa kylmäksi.

Ennen Cupin voittoa Interin kausi on ollut kuitenkin pettymys ja joukkue on sarjassa karsijan paikalla toiseksi viimeisenä. Interistä povattiin SJK:n tapaan haastajaa tämän vuoden mestaruustaisteluun. Pettymys on ollut myös SJK:n alkukausi ja perjantai-illan kamppailussa kohtaakin kaksi joukkuetta, joista molemmat haluavat nousta kohti asetettuja tavoitteita, eli kärkipäähän. Missään tapauksessa mitään ei ole vielä kummankaan kohdalla pelattu, sillä kausi on edelleen vasta alkupuolella. Erot ovat myös melko pieniä ja jokainen joukkue on kärsinyt yllättäviäkin pistemenetyksiä.

Olemme käyneet meidän hyökkäämistämme paljon läpi. Olemme hakeneet siihen elementtejä, mitä siihen tarvitsemme, ja mitä siitä on puuttunut. Me tarvitsemme nopeutta, nopeampia hyökkäyksiä ja pystyjuoksuja lisää sekä Myös hieman nopeampaa pallon eteenpäin pelaamista. Nämä ovat olleet aihioina harjoittelussa. Tavoitteena on, että pystymme näitä harjoiteltuja asioita siirtämään pelissä tapahtuvaksi, sanoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Vaikka alkukausi ei ole ollut meille, sitä mitä me kaikki olemme tavoitelleet ja odottaneet, pitää meidän kuitenkin pitää päät kylmänä ja keskittyä tekemisessämme olennaisiin asioihin. Eli pelin sisällä yksityiskohtien parantamiseen, laadukkaampaan tekemiseen ja jos me siinä onnistutaan, niin se tuo niitä odotettuja tuloksia, Kautonen jatkaa.

SJK:n ongelma on maalipaikkojen ja sen myötä myös maalien puuttumisessa. Puolustus sen sijaan on toiminut riittävän hyvin. Puolustaminen ja hyökkääminen eivät ole kuitenkaan irrallisia asioita, vaan ne tukevat toisiaan.

Suoraan voidaan sanoa, että meidän viimeinen kolmannes ja rakenteluvaihe kaipaa nopeampaa syöttelyä ja nopeampia ratkaisuja. Mutta ennen kaikkea tarvitaan juoksuja vastustajan puolustuslinjan selustaan. Jos me ei liikuta sinne, niin me ei voida päästä sinne, päättää Kautonen, korostaen sanomaansa.

SJK huilasi viime viikonlopun juuri Suomen Cupin vuoksi, kun sunnuntaille kaavailtu HJK – SJK ottelu siirtyi pelattavaksi 29.5., HJK:n oltua mukana cup-finaalissa. SJK:lle tauko tuli oivaan saumaan, sillä alkukauden hurjassa otteluruuhkassa SJK on kärsinyt ikävistä loukkaantumisista ja myös flunssa-aalto koetteli joukkuetta. Viimeisien otteluiden kokoonpanoista on puuttunut pahimmillaan peräti kahdeksan normaalisti mukana olevaa pelaajaa. Tuo määrä ei voi olla näkymättä joukkueen otteissa. Harmillisesti loukkaantuneita on edelleen, mutta tilanne on parempaan päin. Joukkue sai myös viime viikonlopulta pari päivää vapaaksi ja siten ajatuksia hetkeksi pois jalkapallosta.

Heti viime pelin jäkeen tuntui, että olisipa ollut heti seuraava peli perään, että olisi saanut nollattua Lahti-pelin tappion. Mutta nyt muutaman päivän jälkeen kuitenkin tajusi, että tässä on hyvään paikkaan pieni tauko. Moni pelaaja on ollut kipeänä ja pikkukolhuja on ollut vähän kaikilla. Eli ihan hyvään väliin tämä tauko lopulta tuli. Ja olemme saaneet latailla nyt myös akkuja muutaman päivän vapaalla ja saatu ajatuksia hetkeksi muualla. On kyllä huomannut treeneissä, että kaikki on mukana ihan uudella innolla. Kaikki me tiedetään, että olemme alisuorittaneet vähän alkukaudesta, joten nälkä on näkynyt treeneissä taas, kertoo SJK:n laitapelaaja Jesse Sarajärvi.

Suomen cupin mestari vastassa perjantaina. Kova ja hyvä matsi tulossa, sillä Inter on kuten mekin, alisuorittanut alkukaudesta, ja molemmat joukkueet haluavat pisteitä. Heillä on myös hyviä pelaajia ja siitä tulee varmasti kovaa vääntöä, sanoo Sarajärvi vielä lopuksi.

SJK – FC Inter perjantaina 18.5. klo 20:00 OmaSp Stadionilla.
Ottelu näkyy myös Ruutu+ ja ISTV:n maksullisista palveluista.

Cup-mestari FC Inter vieraaksi

FC Inter ei ole ollut viime vuosina siellä, missä sen pitäisi materiaalinsa perusteella olla. Viimeisen viiden vuoden aikana Inter on ollut neljä kertaa sijoilla 9 – 11. Kaudella 2015 Turun sinimustat sijoittuivat neljänneksi, ja joukkue pelasi myös Suomen cupin finaalissa 2014, 2015 ja nyt 2018. Suomen Cupin voitosta huolimatta kokonaiskuva on kuitenkin ollut vaisu, jopa surkea. Materiaali ja budjetti ovat kuitenkin vuodesta toiseen Veikkausliigan kärkipäätä.

Viime kauden viimeisen pelin jälkeen päävalmentaja Fabrizio Piccareta sanoi, että vanhempien pelaajien pitää jatkossa kantaa vastuunsa paremmin. Piccaretan mukaan viime kaudella joukkue menetti itseluottamuksensa, jos se joutui tappiolle pelissä. Interissä on lukuisia seuraikoneja ja pitkään seurassa vaikuttaneita pelaajia. Mika Ojala, Timo Furuholm, Ari Nyman ja Mika Mäkitalo ovat nähneet Interin menestysvuodet ja myös heikommat jaksot.

Mika Ojalan paluukausi oli pelillisesti paha pettymys, mutta edelleen hänen erikoistilanneosaamisensa on pelote. Ojala johtaa tällä hetkellä joukkueensa sisäistä maalipörssiä kolmella maalillaan. Timo Furuholm oli viime kaudellakin Timo Furuholm, eli teki maaleja, huusi, meuhkasi ja sytytti. Suomen Cupin finaalissa juuri kokeneet pelaajat olivat eniten esillä ja johtivat hurjinta juhlintaa voiton ratkettua. Furuholm puhui medialle varsin suorasanaisesti ja rehellisesti juhlinnan keskellä. Mika Ojala, jonka paidanselässä lukee vain taitelijanimi MÓ, menetti heti pelin jälkeen pitkät kutrinsa muun joukkueen toimesta voiton kunniaksi. Veikkausliiga tarvitsee tällaisiä pelaajia, joita omat rakastavat ja vastustajat vihaavat.

Shefki Kuqin alaisuudessa Interin pistekeskiarvo viime kaudella oli 1,26 ja Piccaretan alaisuudessa tasan 1. Toki Shefki Kuqin myötä lähti myös Njazi Kuqi. Mutta sen seurauksena Benjamin Källman sai enemmän peliaikaa. 19-vuotias Källman onkin ollut yksi tämän kauden mielenkiintoisimpia pelaajia. Mahdollisuudet on jopa 15 maaliin, mutta vielä häntä ei ole joko osattu hyödyntää tai ruuti on ollut märkää. Maaleja on koossa kaksi, joista molemmat tulivat kauden toisessa ottelussa PS Kemiä vastaan.

Interin alakerrasta löytyy SJK-taustaa. Teemu Penninkangas ja Tero Mäntylä ovat käytettävissä ollessaan avauskokoonpanon pelaajia. Perjantain ottelusta Mäntylä kuitenkin puuttuu korttitilin täyttymisen vuoksi. Kakkosmaalivahti Jere Koponen on pelannut tällä kaudella yhden liigaottelun.

SJK:n leiristä puolestaan hyökkääjä Vahid Hambo edusti FC Interiä kaudella 2015, ennen lähtöään Englannin Brightoniin ja tuo pesti olikin tehokas. Kaikkiaan Hambo pelasi Interissä 13 ottelua kaikissa kilpailuissa ja teki niissä saman verran maaleja.

Viime kaudella SJK ja Inter kohtasivat neljä kertaa. Veikkausliigassa kahdesti OmaSp Stadionilla ja kerran Turussa. Lisäksi joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa OmaSp Stadionilla. SJK voitti näistä kolme, Inter yhden ja maaliero oli SJK:n hyväksi 9-5. Siitä voi päätellä, että ainakin otteluissa on nähty maaleja.

Pelikiellossa olevan Mäntylän lisäksi Interin riveistä puuttuu varmuudella loukkaantunut laitapuolustaja Niko Markkula.

SJK:lla edelleen miehiä sivussa

Marc Vales on taas kunnossa pikkukolhunsa jälkeen. Samoin Vahid Hambo on täydessä kunnossa ja myös viime ottelun aloittanut, mutta huonon voinnin vuoksi puoliajalla sivuun tullut Emile Paul Tendeng on täydessä kunnossa. Matti Klingan flunssa uusiutui ja hän ei ole pystynyt harjoittelemaan. Edelleen tästä ottelusta on sivussa myös Jarkko Hurme, Billy Ions ja Aristote Mboma sekä vielä pidempään sivussa oleva Obed Malolo. Kolme ensin mainittua on jo mukana harjoituksissa, mutta he eivät ole vielä 100-prosenttisessa pelikunnossa, eikä heidän kuntoutusta riskeerata tässä vaiheessa.

Me odotimme, että saisimme harjoituksiin jo enemmän pelaajia takaisin tähän pidempään ottelutaukoon, mutta valitettavasti poissaolot ovat jatkuneet ja olemme pystyneet treenaamaan sellaisella 12 tai 15 pelaajalla. Se ei tietenkään ole ihanne tässä vaiheessa. Olisi ollut toivottavaa, että olisimme tässä välissä saaneet semmoiset 18 kenttäpelaajaa jo mukaan harjoituksiin, harmittelee SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen poissaoloja.

SJK on pelannut kolme edellistä ottelua ilman voittoa ja koska pelejä on ollut hurjalla tahdilla, jopa kolmea ottelua viikossa, on pelaajien flunssa-aalto ja loukkaantumissuma tullut todella huonoon paikkaan. Pelaajia SJK:lla kyllä riittää, mutta kuormitus on nyt noussut ehjinä olevilla otteluissa ihan liian kovaksi ja se on näkynyt myös esityksissä. Pelaajat ovat olleet väsyneitä ja loukkaantumisriski on noussut suureksi.

Ennen perjantain ottelua joukkue on saanut kuitenkin viettää nyt 10 päivää ilman ottelua ja mukaan mahtui pari vapaapäivää viikonloppuna, mikä on taatusti tehnyt hyvää kaikkien pääkopalle.

Jos SJK jotain kaipaa, niin ainakin maalihanojen aukeamista, sillä ainoa enemmän kuin yhden maalin tehnyt pelaaja on Matti Klinga. Klingankin maalit tulivat yhdessä ottelussa. SJK on tehnyt vähiten maaleja tämän kauden Veikkausliigassa. Puolustus on pitänyt paremmin, sillä omiin on mennyt kolmanneksi vähiten maaleja. Pelejä voittaakseen pitäisi kuitenkin onnistua tekemäänkin niitä.

Myös tämän perjantain ottelun jälkeen SJK saa palautella ja kuntouttaa pelaajia rauhassa viikon ajan, kun seuraava ottelu on lauantaina 26.5. pelattava SJK – IFK Mariehamn -peli. Rauhallisempi tahti antaa mahdollisuuden pelin parantamiseen ja taktisiin harjoitteisiin.

Perjantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ottelu potkaistaan OmaSp Stadionilla käyntiin perjantaina 18.5. klo 20:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Lippuja on myynnissä myös torstaina 17.5. klo 16-18 Hyllykallion Primassa, jossa on paikalla SJK:n pelaajia ja SJK:n maskotti. Tervetuloa moikkaamaan.

Stadionin portit ja palvelut aukeavat perjantaina klo 18:00 ja heti klo 18:00 – 19:00 on Carlsberg Sports Barissa happy hour. Happy hour on myös ottelun jälkeen noin klo 22:30 – 23:30. Carlsberg Sports Barissa on pelaajahaastatteluja ennen ja jälkeen ottelun. Juhlat jatkuvat siellä myös myöhään yöhön ja tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

Perjantain ottelussa otetaan käyttöön OmaSp Stadionin osalta ilmainen ResQ Club -sovellus. OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Jatkossa kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play tai AppStore -sovelluskaupoista.

Kaikkein näppärimmin paikalle pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Vain ennakkolipulla ja kausikorteilla, saat varattua etukäteen paikkasi OmaSp Stadionilta. Ennakkolippu on myös aina merkittävästi edullisempi. Porttiliput ovat kaikki numeroimattomia ja kun ostat esimerkiksi pääkatsomoon lipun, voit mennä porttilipulla istumaan vain vapaille paikoille. Kannattajapäädyn kausikortit ja liput ovat numeroimattomia. Löydät lippujen hinnaston tästä linkistä. SJK:n peleihin pääsee kaikki alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, mutta heille tulee hommata verkkokaupasta tai portilta ilmaislippu, jos haluaa varata hänelle oman paikan. TÄSSÄ OTTELUSSA EI OLE VALVOTTUA LAPSIPARKKIA myöhäisen alkamisajan vuoksi. SJK:n maskotti on kuitenkin tapahtumassa mukana.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Paikalle mahdollisesti tulevien vieraskannattajien paikat löytyy Itäpäädystä skriinin puoleiselta laidalta. Jos heitä on ennakkoilmoituksella tulossa riittävästi, avataan sinne heille myös omat palvelut ja mahdollisesti oma lippulinkki jaettavaksi omiin kanaviin.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!