123 456 7890

SJK isännöi Suomen Cupin puolivälierässä FC Honkaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla torstaina 29.3. klo 18:30. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:30 ja meno jatkuu OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa vielä pitkälle yöhön ottelun jälkeen DJ:n tahdissa. Pelissä on käytössä ainoastaan pääkatsomo ja Kannattajapääty, joten vaikka kausikortit käyvätkin otteluun, ei paikkanumerointi päde.

SJK – FC Honka ottelu pelataan ratkaisuun saakka, joten jos ottelu on 90 minuutin jälkeen tasan, pelataan ensin 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja tarvittaessa ratkaisu haetaan rangaistuspotkukilpailussa. Ottelun voittaja kohtaa jo ensi maanantaina 2.4. pelattavassa Suomen Cupin välierässä voittajan ottelusta HJK – KuPS. Tuon ottelun voittaja saa välierään myös kotiedun.

Nyt on kerrasta poikki, kuten cupin luonteeseen kuuluu. Odotan siitä hienoa tapahtumaa. Meillä on OmaSp Stadion loistavassa kunnossa ja olemme päässeet siellä harjoittelemaan, mikä on erinomainen asia. Säätiedotus lupaa hyvää ilmaa ja toivottavasti myös yleisö löytää sankoin joukoin paikalle, sillä varmasti on hieno tapahtuma tulossa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Joukkueen kanssa tämä on jatkuva prosessi. Eli päivittäin harjoitellaan ja analysoidaan tekemistä pelaajien kanssa. Tavoitteena on jatkuva kehittyminen. Sinänsä minulle valmentajana, eikä varmasti yhdellekään pelaajalle, joukkue ole siten koskaan varsinaisesti valmis, vaan se on jatkuva kehittymisen prosessi mikä pitää olla päällä. Mutta kyllä minä sanoisin, että meillä on ihan hyvä tilanne kohti torstaita, vastaa Kautonen kyselyihin joukkueen valmiudesta.

Olemme tottakai skoutanneet Honkaa. Olemme katsoneet heidän aikaisempia pelejä ja mietitty lähestymiskulmaa siihen. Mutta me lähdetään siitä, että meidän oma pelaaminen on sillä tasolla, että tietyllä tavalla vastustaja huomioiden, torstaina pystytään voitto ottamaan, Kautonen päättää.

SJK ja nyt Veikkausliigaan takaisin noussut FC Honka, kohtasivat viime kaudella Suomen Cupin välierässä Espoossa. Tuolloin SJK sai lopulta voiton vasta rangaistuspotkukilpailussa ja ottelu pelattiin räntäsateessa, muutaman asteen pakkasessa ja kovassa tuulessa.

Viime vuoden ottelusta ensimmäisenä tulee mieleen se, että silloin oli pirun kylmä. Ja aika tasainen ja vaikea matsi oli silloin. Sehän ratkesi vasta pilkuilla. Mutta päällimmäisenä on kuitenkin jäänyt vain mieleen, että silloin oli todella kylmä, muistelee SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen, joka pelasi viime kohtaamisessa koko ottelun.

Tänä vuonna tilannetta helpottaa katettu stadion, jonka seinät suojaavat tuulelta. Myös säätiedotuksen torstaiksi lupaama aurinko lämmittää mukavasti, ja tietenkin taputtaminen ja kannustaminen auttavat pitämään lämpimänä.

Honka on varmasti vaikea vastustaja. Se haluaa pelata vähän samalla tavalla kuin mekin, eli pallonhallintapeliä. Odotettavissa on varmasti tiukka matsi. He voittivat oman lohkonsa ja kaatoivat siinä HJK:n. Joten ei voi aliarvioida heitä ainakaan yhtään, muistuttaa Laaksonen.

Nyt on kuitenkin aika paljon paremmat olosuhteet kuin edellisessä kohtaamisessa. Kiva päästä pelaamaan kotona heitä vastaan ja vielä ensimmäinen peli stadikalla, sanoo Laaksonen lopuksi.

Joukkueiden välillä on nähty vuosien saatossa myös pelaajaliikennettä. Nykyisistä SJK-pelaajista Hongassa ovat pelanneet Mehmet Hetemaj, Dani Hatakka, Aristote Mboma ja Maximo Tolonen. Hongassa puolestaan on tuttuina miehinä nyt Youness Rahimi ja SJK:ssa Suomen mestaruuden voittanut Zeljko Savic.

Olen erittäin tyytyväinen ollessani taas takaisin Suomessa ja Veikkausliigassa. Asiat ovat myös hyvin Hongan kanssa. Tämä on hyvä joukkue ja joukkue on näyttänyt olevansa valmis Veikkausliigaan. Meillä on hyvä tunnelma pelaajien kesken ja olemme sitoutuneet tekemään töitä, kertoo FC Honkaa nyt edustava Zeljko Savic.

SJK on seura, jossa aloitin pelaamisen ulkomailla ja siellä kasvoin pelaajana siksi mikä nyt olen. Olen ikuisesti kiitollinen SJK:lle siitä mahdollisuudesta minkä siellä sain. On aina nautinto päästä pelaamaan Seinäjoella. Odotan siitä hienoa ottelua ja uskon, että siellä on paljon kannattajia paikalla, kuten aina Seinäjoella on, kehuu Savic lopuksi.

Suomen Cupin puolivälierä SJK vs. FC Honka torstaina 29.3. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana lisäksi maksullisista Ruutu+ ja ISTV-palveluista. Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 16:30. Lisää infoa tapahtuman järjestelyistä tämän otteluennakon alaosassa.

FC Honka vieraaksi

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan paluun tekevä FC Honka tulee Seinäjoelle torstaina. SJK ja Honka kohtasivat toisensa viime kaudella Suomen Cupim välierissä. Peli pelattiin tuolloin Espoossa, todella hyisissä olosuhteissa. Itse peli oli tasainen ja se ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Nyt FC Honka on taas Veikkausliigassa muutaman vuoden tauon jälkeen. Talven Suomen Cupissa he voittivat oman lohkonsa ja kaatoivat samalla hallitsevan mestarin HJK:n, joten Honka on joukkue, jota ei taatusi pidä aliarvioida. Heillä on hyviä pelaajia, joilla on paljon kokemusta Suomen pääsarjasta ja ulkomailta. SJK:ssa pelannut Zeljko Savic, Valioliigan Manchester Citya edustanut liberialainen Alex Nimely, kokeneet keskikenttäpelaajat Duarte Tammilehto ja Joel Perovuo sekä puolustaja Konsta Rasimus ovat varmasti tuttuja nimiä jalkapalloväelle. Yksi merkittävin hankinta alkavalle kaudelle on kuitenkin espanjalainen Javi Hervás, jolla on jopa 12 ottelua Espanjan La Liga-seura Sevilla FC:n riveissä. 28-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyi Honkaan Australian pääsarjasta. Talven viidessä ottelussa hän on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt kaksi.

Honka ei siten ole mikään tavallinen sarjanousija. Entisen HJK:n kakkosvalmentaja Vesa Vasaran komennossa Honkaa voi pitää pelaajamateriaalinsa myötä jopa potentiaalisena yllättäjänä alkavaan Veikkausliigaan. Entisenä Hongan pelaajana, päävalmentaja Vasaran sydän sykkii seuralle ja hän aloitti valmentajauransakin Hongassa vuonna 2009. Hän oli ensin seuran akatemiajoukkueen valmentaja ja sitten kaudella 2011 Mika Lehkosuon apuvalmentajana. Lehkosuo vei Vasaran mukanaan HJK:hon, mutta viime talvena hän päätti kuitenkin lähteä kokeilemaan omia siipiään päävalmentajana. Ensimmäinen kausi Hongan peräsimessä oli menestys ja Honka nousi Veikkausliigaan täksi kaudeksi.

Torstain ottelusta Hongalta puuttunee loukkaantumisen vuoksi hyökkäävä keskikenttäpelaaja Lucas Kaufmann. Muista poissaoloista ei ole tietoa.

Kauden 11. ottelu torstaina

SJK on pelannut tänä talvena jo 10 ottelua ja hävinnyt niistä vain yhden. Tuo tapahtui Espanjassa harjoitusleirillä Mjöndalenia vastaan. Tuossakin ottelussa SJK loi hyvin paikkoja ja niiden perusteella ei olisi ainakaan ollut vääryys, jos SJK olisi ottelun voittanut. Harjoitusottelussa kuitenkin hyvä esitys on tärkeämpää.

Joukkue pääsee torstain otteluun levänneenä, sillä edellinen ottelu oli Ruotsissa reilu viikko sitten pelattu Brommapojkarna – SJK -harjoitusottelu. Sen jälkeen joukkue piti pari päivää vapaata ja on nyt harjoitellut siitä lähtien OmaSp Stadionilla.

Pelaajista sivussa on varmuudella ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Obed Malolo ja Billy Ions. Kapteeni Mihkel Aksalu, Marc Vales ja Ville Tikkanen ovat olleet maajoukkueiden mukana. Tikkanen ja Aksalu palaavat Suomeen huomiseen mennessä ja molemmat ovat käytettävissä torstaina. Marc Vales palasi jo viikonloppuna.

Jos SJK voittaa Hongan torstaina, pelataan seuraava ottelu jo neljän päivän päästä maanantaina 2.4. Jos SJK ei voita, on seuraava ottelu 7.4. pelattava Veikkausliigan avausottelu OmaSp Stadionilla.


Torstain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla torstaina 29.3. kaksi tuntia ennen avauspotkua klo 16:30. Porttilipunmyynti aukeaa samaan aikaan. Ennakkoliput otteluun ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa arkisin klo 9-16. Ennakkolippu on aina edullisempi ja saat sen vaikka kännykkääsi. Kausi- ja seurakortit käyvät otteluun.

Tässä ottelussa on käytössä OmaSp Stadionilta ainoastaan Pääkatsomo ja Kannattajapääty, siten kausikorttien paikkaliput eivät ole vielä käytössä. Mahdollisesti paikalle tulevat FC Hongan kannattajat sijoitetaan Pääkatsomon ja Itäpäädyn kulmaukseen.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour ensimmäisen tunnin klo 16:30 – 17:30 ja jälleen ottelun jälkeen klo 21.30 – 22:30. Atria-Loungessa ei ole osakkaiden ruokatarjoilua tässä ottelussa. Kannattajapäädyn anniskelualue palvelee normaalisti. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa on luvassa pelaajahaastatteluita ja DJ viihdyttämässä ihmisiä . Ovet ovat auki siellä myöhään yöhön ottelun jälkeen. Tälle kaudelle uutuutena SJK:n ottelutapahtumiin tuleva katsomoanniskelu, ei ole vielä tässä pelissä käytössä, sillä luvat alkavat vasta Veikkausliigaotteluissa.

Pysäköinti OmaSp Stadionin alueella on varattu ainoastaan otteluun töihin tulevalle väelle, stadionosakkaille ja pelaajille. Asiakaspysäköinti on Wallsport Areenan parkkipaikalla ja Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilla. Stadionbussit eivät kulje tähän otteluun, mutta Veikkausliigassa ne ovat taas käytössä.

Sään suhteen OmaSp Stadion on huoleton paikka. Kaikki katsomot ovat katettuja, varustettu istumapaikoilla ja jokaisen katsomon takaseinä on umpinainen. Siten sään vaihtelut eivät vaikuta otteluun. Kenttä on lämmitetty tekonurmi ja torstain säätiedotus lupaa aurinkoa koko päivälle. Lisätietoa ottelutapahtumassa kielletyistä esineistä ja asioista löytyy Palloliiton nettisivujen ohjeistuksesta: TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille.

Ottelu näkyy suorana maksullisista Ruutu+ ja ISTV-palveluista.