123 456 7890

Kaikki jutun kuvat Mika Alavesa, luvaton käyttö kielletty

SJK:n järjestämä Sunrise Avenuen ensimmäinen stadionkeikka Suomessa oli loppuunmyyty. Noin 10 000 katsojaa rokkasi perjantai-iltana 10.8. Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Sunrise Avenuen lisäksi lavalla nähtiin lämmittelijöinä Leo Stillman ja Jonne Aaron.

Pitkän suunnitteluprosessin jälkeen, oman konsertin toteuttaminen oli mahtavaa. Olen onnellinen, että se saatiin toteutettua ja vielä loppuunmyydyksi, iloitsee SJK:n toimitusjohtaja Teemu Virtanen, joka oli konsertin päätoimijoita SJK:n puolelta.

Illan aikana ja sen jälkeen, fiilis oli todella hyvä ja OmaSp Stadion toimii hyvin konserteille. Se näyttää hyvältä, ihmiset viihtyy siellä, elokuun iltahämärä ja tunnelmavalaistus tekee siitä todella kauniin. Alusta toimii yleisölle ja se on myös muuteltavissa nopeasti, sillä jo sunnuntaina siellä pelattiin junioriturnauksen loppuottelu, kertoo Virtanen.

Sunrise Avenue sai SJK:lta pelipaidat omilla nimillä ja bändin johtaja Samu Haber, joka on tunnettu Helsingin IFK:n kannattaja, kertoi lavalla yleisölle kannattavansa Veikkausliigassa SJK:ta, niin kauan kuin HIFK ei pelaa siellä. Paitansa Haber lahjoitti kuitenkin eturivissä olleelle fanille. Bändi tuntui olevan tyytyväinen ensimmäiseen stadionkeikkaansa Suomessa ja Haber kertoi lavalla Seinäjoen olevan heille muutenkin tärkeä paikka. Haberin sanojen mukaan bändin aivan ensimmäinen kiertue koskaan, päättyi aikoinaan Seinäjoen Rytmikorjaamolle ja rumpali Sami Osala, on syntyisin Seinäjoelta. Maailmalla Sunrise Avenue esiintyy loppuunmyydyille areenoille ja stadioneille lähes viikottain. Nyt bändin loppuunmyytyihin stadionkeikkoihin voi ensimmäistä kertaa laskea myös Suomen ja Seinäjoen OmaSp Stadionin.

Konsertti lähetettiin suorana nettistriiminä Ilta-Sanomien ISTV:n kautta ympäri maailman ja striimi keräsi katsojia myös Suomen ulkopuolelta, erityisesti Saksasta, missä bändi on kenties suosituin. Myös konserttiin oli tullut ihmisiä ympäri maailman. Innokkaimmat fanit viettivät yönsä ennen keikkaa OmaSp Stadionin liepeillä ja jonottivat saadakseen parhaat paikat eturivistä.

Ensi alkuun Sunrise Avenuen pojat olivat luulleet konserttia vitsiksi, kun heidän keikkamyyjänsä oli soittanut siitä. He epäilivät, että mahtaako stadionia saada täyteen. Illan jälkeen he olivat sitten todella ylpeitä ja kiittelivät kovasti tapahtumaa, kehuen stadionia Suomen hienoimmaksi, kertoo Virtanen.

Konserttipäivän aamuna, tulin itse paikalle jo vähän ennen kahdeksaa ja näin porttien edessä kaksi saksalaistyttöä, jotka olivat olleet koko yön jonottamassa. He pitivät paikkaa muille kavereilleen, jotka olivat välillä nukkumassa. Tarjosin heille kahvit ja juteltiin hiukan. Toinen oli odottamassa jo 73:tta Sunrise Avenuen keikkaansa ja toinen 38:tta. Kävimme myöhemmin vielä lahjoittamassa koko porukalle SJK-huivit myyntipäällikkö Matias Lampisen kanssa. Sosiaalisessa mediassa onkin tullut myöhemmin monilta paikalla olleilta kiitoksia, Virtanen jatkaa.

Ennen illan keikkaa, bändi tapasi yhden suomalaisfaneistaan, Ilona Soinisen, jonka koskettavaa toivetta tapaamisesta, jakoi ihmiset ympäri sosiaalista mediaa. SJK ja Sunrise Avenue kuuli toiveen ja järjesti tapaamisen hänen kanssaan.

SJK:lle ensimmäinen itse järjestetty konsertti oli niin ikään menestys myös taloudellisesti.

Tämä on meille hyvää varainhankintaa ja loppuunmyyty stadion on sitä merkittävästi. Vielä on osa tuotoista laskematta ihmisten palaillessa lomilta, mutta joka tapauksessa voitollinen tulos on tulossa. Näen tämän jatkossakin yhtenä SJK:n tulomuotona, koska meillä on tämmöinen mahdollisuus oman stadionin myötä, arvioi Teemu Virtanen konsertin taloudellista puolta.

Artistivalinnalla on kuitenkin tärkeä osa tässä ja jos tämä olisi näin helppoa, niin kaikkihan sitä tekisi, muistuttaa Virtanen.

OmaSp Stadion sai kiitoksia yleisöltä ja bändeiltä sekä bändien taustavoimilta.

Halusimme panostaa asiakkaiden viitymiseen, myyntipisteiden toimivuuteen, vessojen määrään ja siihen että konsertin asiakkaat näkevät OmaSp Stadionin erinomaisena konserttipaikkana. Se auttaa tulevaisuudessa konserttien kiinnostavuutta kaikkien tahojen osalta, Virtanen sanoo.

Olen saanyt kehuja asiakkailta, jotka käyvät paljon konserteissa ja festareilta, siitä miten tapahtuma oli järjestetty. Minnekään ei tullut jonoja ja ihmisillä oli hyvä olla. Jatkossa kenties soittoaika voisi olla myöhempi, jolloin lavan valot ja stadionin tunnelmavalaistus näyttää entistä paremmalta. Silloin ihmiset viihtyy entistä paremmin sekä viettää aikaa kenties pidempäänkin stadionilla, pohtii Virtanen.

Lipunmyynnin kohdalla meillä oli pieniä ongelmia, jotka johtuivat monen tekijän summasta, olemme näistä pahoillamme, mutta toisaalta tämän mittaluokan tapahtumassa kaikkia ongelmia ei pysty täysin poistamaan. Tämä oli myös ensimmäinen kerta meille ja OmaSp Stadionille, kun järjestimme itse tämmöisen tapahtuman. Otamme kaikista palautteista onkeemme ja parannamme entisestään tulevaisuudessa. Näistä on hyötyä myös meidän päätuotteen, eli jalkapallo-otteluiden ja niiden ympärille rakennettavien tapahtumien järjestämisessä, muistuttaa Virtanen.

Ensi elokuussa sitten uusin eväin, kohti mahdollista uutta konserttia, sanoo Virtanen vielä lopuksi hymyillen.

Lisää Mika Alavesan ottamia kuvia löytyy Facebookista, tästä linkistä.