123 456 7890

SJK jatkaa mestaruus- ja mitalitaistelua ensi sunnuntaina, kun se isännöi Seinäjoen Keskuskentällä Keith Armstrongin valmentamaa Tampereen Ilvestä.

Ilves on sarjassa jo turvallisesti keskikastissa ja sarjapaikka ensi kaudelle on pientä silausta vaille varma. SJK puolestaan pelaa edelleen Suomen mestaruudesta ja on tällä hetkellä Veikkausliigassa toisena, vain kahden pisteen päässä kärjessä olevasta RoPS:sta. Voitolla SJK nousisi puolestaan sarjakärkeen ja sen jälkeen olisi enää kaksi ottelua pelaamatta.

Viime maanantaina SJK:lla oli paikka mennä pienelle karkumatkalle HIFK:n vieraana, mutta HIFK pelasi upeasti sarjapaikastaan ja kaatoi 1-0 tuloksella vaisusti ensimmäisellä puoliajalla esiintyneen SJK:n.

Tietenkin odotan pelaajilta jonkinlaista reaktiota HIFK-pelin jälkeen, sanoo SJK:n valmentaja Chris Cleaver.

Vastassa on myös Keke (Armstrong), joka kyllä tietää miten me pelaamme. Hän oli täällä viime vuonna ja se näkyi hyvin meidän viime kohtaamisessa. Viidellä heidän pelaajallaan on Suomen mestaruus, joten Ilveksellä on paljon kokemusta. He ovat vahvoja vastahyökkäyksissä, tulevat kovaa boksiin ja heillä on paljon pelaajia jotka voivat ratkaista otteluita, joten meillä pitää olla oman hyökkäyksen jälkeen myös hyvä kenttätasapaino, muistuttaa Cleaver.

Myös pelaajat tietävät että vastaan tulee kokenut vastustaja.

Isossa kuvassa tärkeintä on mielestäni, että kaikki pelaajat pysyvät yksilöinä ja yhdessä rauhallisina. Niin nyt sunnuntaina, kuin kahdessa viimeisessä pelissäkin. Tunnereaktioihin tarttuminen ja niiden mukana elämäminen, vie keskittymistä sekä energiaa vääriin asioihin. Keskitytään valmistautumaan maksimaalisen hyvin, ei laskelmoida taulukkoa tai mietitä liikaa vastustajaa. Paitsi tietenkin taktisesta perspektiivistä. Eli kuinka hienosäädetään omaa pelisuunnitelmaa ottelukohtaisesti, painottaa SJK puolustaja Henri Aalto.

Uskon että voitamme mestaruuden, vastaa puolestaan Johannes Laaksonen hymy huulillaan, kysyttäessä miten mies näkee SJK:n loppukauden. Nopeasti hän kuitenkin vakavoituu ja jatkaa sunnuntain ottelusta.

Vaikka Ilveksellä onkin vähän semmoisia vanhempia liigajyriä joukkueessaan, osaamista sieltä löytyy ja se on paha vastus. Mielestäni he ovat jopa yllättäneet monet tässä kauden aikana. Ovat paljon korkeammalla sarjataulukossa, mitä moni arvioi ennen kautta. Heillä on hyviä pelaajia ja Keke osaa sytyttää heidät, Laaksonen sanoo.

Meidän ptää pelata omaa peliämme. Ei aliarvioida heitä yhtään, eikä lähdetä peliin takki auki. Ehkä HIFK-pelissä maanantaina vähän kävi ensimmäisellä puoliajalla näin ja siinä tuli sitten turpaan, myöntää Laaksonen.

HIFK-pelistä kuitenkin opimme ja se on jo takana. Nyt keskitymme Ilves peliin. Omalla pelillä kolme pistettä tulee, päättää Laaksonen lopuksi.

Sunnuntaille on luvattu kaunista syyssäätä ja paikalle odotetaan jälleen suurta yleisömäärää. Myös Ilveksen kannattajia on tulossa paikalle omiaan kannustamaan. SJK:n edellinen kotiottelu keräsi jopa yli 4000 katsojaa, joten paikalle on tuotu taas lisäkatsomoita ja katsomotilaa löytyy siten runsaasti.

SJK – Ilves sunnuntaina 4.10. klo 15.00. Portit ja palvelut aukeavat klo 13.30. Ennakkoliput kätevästi netistä: www.seamchip.fi/sjk

Johannes Laaksonen aikoo ottaa kolme pistettä sunnuntaina.

Ilves on jo käytännössä varmistanut sarjapaikkansa

Nousijajoukkueena kauteen lähtenyt Ilves, saa lähteä otteluun melko paineettomassa tilassa – sarjapaikka on heillä jo käytännössä varma. Teoriassa on vielä kuitenkin mahdollista, että täydellisellä romahduksella ja takana olevien täydellisellä onnistumisella, voisi Ilves vielä pudota karsijan paikalle. Piste-ero karsijana tällä hetkellä olevaan Jaroon on yhdeksän pistettä, kun pelejä heillä on jäljellä vielä neljä. Tähän tuskin uskoo kukaan ja todennäköisempää olisikin Ilveksen top 6 sijoitus kauden päätteeksi.

Tällä hetkellä kokeneen Keith Armstrongin valmentama Ilves, on sijalla seitsemän ja eroa edellä olevaan IFK Mariehamniin on vain kaksi pistettä. Top 6 sijoitus tarkoittaisi ensi kaudelle yhtä lisäkotipeliä ja tuo on taatusti Ilveksen loppukauden tavoitteena.

Viime sunnuntaina Ilves isännöi Tampereen Tammelassa FC Lahtea ja hävisi tuon ottelun niukasti 1-2 luvuin. Lahdelle tulos oli merkittävä, sillä sen myötä heillä säilyi mahdollisuus olla mukana mitalikamppailussa.

Ilveksen joukkue on kokenut ryhmä ja he pääsevät Seinäjoelle lähes parhaalla kokoonpanollaan. Pelikieltoja ei ole. Antti Koskinen ja Samu Nieminen ovat todennäköisesti ainoat vielä epävarmoina olevat pelaajat. Henry Chidozie Ugwunna palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen jo viime vikolla.

Joukkueen suurin tähti on tällä kaudella ollut kenties maalivahti Mika Hilander, joka on valittu peräti kahdesti Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi. Joukkueen paras maalintekijä on Mika Lahtinen, joka on osunut jo 7 kertaa. Hänen perässään on Tomi Petrescu, jolla on kasassa neljä maalia ja neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Keith Armstrong tullaan näkemään vasta toista kertaa urallaan Keskuskentän vierasaitiossa.

SJK ei luovuta koskaan

SJK on seura, joka lähtee aina voittamaan jokaista kilpailua mihin se osallistuu ja se myös ilmoittaa tavoitteensa rohkeasti. SJK on myös seura joka ei luovuta koskaan. Tämä näkyy jo SJK:n lyhyessä historiassa ja jokapäiväisessä tekemisessä. SJK on aina näyttänyt epäilijöille omalla tekemisellään mihin se pystyy.

Nyt joukkue lähtee kauden kolmeen viimeiseen peliin sarjan toiselta sijalta ja joukkue ei aio luovuttaa tai edes vilkuilla mitä muut tekee. Kaikki tietävät mitä lopuista peleistä vaaditaan ja jokainen pelaaja on sitoutunut omaan tekemiseensä. Ilves saa vastaansa sunnuntaina entisestään sisuuntuneen SJK:n.

Ryhmä on myös täysin terveenä, sillä ainoastaan Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen juuri valittu puolustaja Timo Tahvanainen, on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Pitkäaikaisloukkaantuneena ja sivussa koko loppukauden, on puolustaja Richie Dorman. Muita loukkaantumisia tai pelikieltoja ei ole.

Ilves ja SJK ovat kohdanneet toisena tällä kaudella Veikkausliigassa kahdesti ja kertaalleen harjoitusottelussa viime talvena. Talvella SJK voitti Wallsport Areenassa 1-0 ja toukokuussa Keskuskentällä peräti 3-0 luvuin. Tampereen Tammelassa pisteet tasattiin 0-0 tuloksella.

Ykkösessä kaudella 2013, joukkueet kohtasivat kolmasti ja SJK voitti noista kohtaamisista kaksi ja Ilves yhden. Maalit menivät silloin SJK:n hyväksi luvuin 8-5.

SJK:n paras maalintekijä on Akseli Pelvas, jolla on kasassa 11 maalia.

Liput ja ennakkoliput

Vältä jonot ja osta ennakkolippusi ottelutapahtumaan etukäteen. Liput ovat myynnissä verkossa, sekä ennakkolipunmyyntipisteissä. Ennakkoliput saat myös halvemmalla.

Ennakkolipunmyynti verkossa: www.seamchip.fi/sjk

Muut Ennakkolipunmyyntipisteet:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport

Liput portilta:
15 � (normaali)
10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

SJK:n edellinen kotiottelu keräsi yli 4100 katsojaa Keskuskentälle.

Sunnuntain järjestelyt ja palvelut

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Sunnuntaina 4.10. klo 13.30. DJ Josio aloittaa samalla kellonlyömällä tunnelman nostatuksen anniskelualueella.

Ottelun tauolla yleisölle esitellään Lapuan Virkiän naisten Superpesisjoukkue, joka voitti jo historiallisen viidennen Suomen mestaruutensa.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3500 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10. Huom! Otteluun ei saa tuoda sateenvarjoja. Tarvittaessa stadionin porteilla myydään edullisesti kertakäyttösadetakkeja.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Ennakkolipuilla pääsee kaikista porteista ja omista väylistä. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä. Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Anniskelualue palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Anniskelualueella on DJ, joka huolehtii asiakkaiden tunnelmasta ennen ottelua.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajille on paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä


Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen. ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra