123 456 7890

SJK kohtaa sunnuntaina 14.3. klo 12:00 IFK Mariehamnin harjoitusottelussa. Ottelu pelataan ilman yleisöä Wallsport Areenassa. Alunperin se oli tarkoitus pelata ulkona OmaSp Stadionilla, mutta viime päivien kovat pakkaset ja lumisateet toivat takapakkia. SJK pääsee näillä näkymin ulos kuitenkin jo ensi viikon alusta. Sunnuntain ottelusta ei ole livestreamia, mutta pelin tilanteita seurataan SJK:n Twitter-kanavalla.

Sunnuntain harjoitusottelussa SJK pääsee ottamaan mukaan uutena mukaan liittyneen Pyry Hannolan, sekä kokeilemaan pelillisiä juttuja ja pelaajia vapaasti, ilman Suomen cupin virallisten otteluiden asettamia rajoituksia.

Pelillä on kaksi tavoitetta: valmistautua viikon päästä pelattavaan cupin peliin, mutta myös toisaalta saada peliaikaa myös niille, joiden vastuu on jäänyt cupissa vähemmälle, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä FC Interin viikon päästä lauantaina 20.3. klo 14:00 Turussa, Kupittaan ulkotekonurmella. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta siitä on suora lähetys Ruutu-palvelussa. Peli pelataan ratkaisuun saakka ja voittaja etenee Suomen Cupin välieriin, neljän parhaan joukkoon.

Veikkausliigan kausi alkaa kuukauden päästä, lauantaina 10.4. klo 17:00, kun Tampereen Ilves saapuu OmaSp Stadionille. SJK:n kausikortit myynissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa.

IFK Mariehamn vastassa sunnuntaina

Vastaantuleva IFK Mariehamn jatkaa tällä kaudella ruotsalais-puolalaisen Luka Syberyjskin komennossa. Joukkue on vielä sen valmennusjohdon mukaan rakennusvaihessa ja 2-3 vahvistusta etsitään.

Talven Suomen Cupin karsinnoissa IFK Mariehamn jäi karsintalohkon viimeiseksi, saalistaen ainoastaan yhden tasapelipisteen 2-2 kotitasapelillä FC Hongasta. FC Inter voitti IFK:n 2-0 ja FC Haka voitti heidät 3-0 luvuin. Viime maanantaina IFK Mariehamn pelasi harjoitusottelun sarjanousija KTP:ta vastaan ja ottelu päättyi 1-1 tulokseen. IFK:n maalin teki täksi kaudeksi Grönvittin riveihin siirtynyt Emile Paul Tendeng, joka pelasi SJK:ssa kausilla 2017-2018. Joukkueessa pelaa myös toinen entinen SJK-pelaaja, hyökkääjä Vahid Hambo, joka nähtiin Seinäjoella Tendengin kanssa samoilla kausilla. Myös Hambo siirtyi Ahvenanmaalle tänä talvena.

Kaikkiaan IFK on saanut yhdeksän uutta pelaajaa talven aikana joukkueeseen. Lähtijöitä on yhteensä kaksitoista. Lähtijäpuolella kaikkein suurin menetys on Ruotsin pääsarjan Djurgårdeniin siirtynyt Albion Ademi, joka oli viime kaudella koko sarjan entien laukonut pelaaja, ja onnistui maalinteossa 14 kertaa. Ademin edellä oli ainoastaan Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Roope Riski 16 maalillaan.

SJK:n paitaan IFK Mariehamnista siirtyi Gustaf Backaliden, joka monipuolisena pelaajana vahvisti useampaa eri pelipaikkaa IFK:n ryhmässä. SJK:n riveissä myös Robin Sid ja Walter Viitala ovat edustaneet urallaan aiemmin IFK Mariehamnia.

Mielenkiintoisimmat nimet IFK Mariehamnin riveissä ovat uusina mukaan liittyneet Elias Mastokangas sekä Tehe Olawale. Mastokangas on lainalla FC Interistä ja Tehe siirtyi Maarianhaminaan TPS:n riveistä. IFK:n maalissa palloja torjuu kokenut Oskari Forsman.