123 456 7890

Kakkosen C-lohkon ottelu SJK U23 – Hercules pelataan OmaSp Stadionilla sunnuntaina klo 15:00. Otteluun pääsee SJK:n kausikortilla ja liput ovelta käteisellä 5€. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella sekä C-lohkon kärkipään kamppailu.

SJK U23:n kaksi edellistä ottelu on päättynyt 2-2 tasapeliin. Molemmat olivat vierasotteluita ja nyt sunnuntaina joukkue pääsee taas kotikentälle. Edellisessä kotiottelussa kaatui tuolloinen lohkokärki TPV 1-0 luvuin. Nyt uusi lohkokärki on juuri sunnuntaina vastaan tuleva JS Hercules. Se on voittanut 10:stä pelaamastaan ottelusta seitsemän ja johtaa lohkoa pisteen erolla TPV:hin nähden. Eroa viidentenä olevaan SJK U23:een on kuitenkin vain kolme pistettä, joten marginaalit ovat kärjessä todella pienet.

JS Hercules pelaa tällä kaudella kolmatta kauttaan Kakkosessa. Avauskaudella joukkue sijoittui kahdeksanneksi, ja viime kaudella sijoitus parani viidenneksi. Oulun yliopiston opiskelijoiden perustama seura täyttä tänä vuonna 20 vuotta. Jalkapalloseura Hercules ei ole vain jalkapalloseura, vaan yhteiskuntavastuu, yhteisöllisyys, aloittelevat yritykset ja kotouttaminen kulkevat käsikkäin urheilun kanssa. JS Hercules kuuluu espanjalaisen Baskonia Alavésin seuraverkostoon. Yhteistyöseura Deportivo Alavés pelaa La Ligassa.

Joukkueen päävalmentaja on espanjalainen Ismael Galán, joka on ennen Herculesta valmentanut useita Espanjan neljän ylimmän sarjan joukkueita, nimekkäimpinä kenties vuonna 1997 Malaga ja vuonna 1998 Cadiz CF. Hän on lisäksi toiminut apuvalmentajana Kazakstanin pääsarjassa Kairat Almatyn joukkueessa.

Herculesin urheilujohtajana on legendaarinen Daniel Amokachi, joka on toiminut myös joukkueen valmennuksessa. Nigerialaisen Amokachin pelaajauralta löytyy hurjia meriittejä, kuten esimerkiksi FA Cupin voitto vuodelta 1995 Evertonin riveissä. Amokachi on pelannut kaksissa MM-kisoissa, ja hän onnistui maalinteossa vuoden 1996 olympiafinaalissa, kun Nigeria kaatoi Argentiinan. Amokachi teki myös UEFA Champions Leaguen historian ensimmäisen maalin.

Daniel Amokachin lisäksi kaksospojat Nazim ja Kalim pelaavat Herculesissa. Lisäksi joukkueessa on viisi espanjalaispelaajaa sekä useita suomalaistuneita maahanmuuttajia tai maahanmuuttajaperheiden jälkikasvuja. Hyökkäyspään pelaajista nigerialainen Paul Obi teki viime kaudella 12 maalia 14 ottelussa. 21-vuotias Obi kiinnostanee myös ylempien sarjojen joukkueita Suomessa.

SJK U23 joukkueen kapteeni Ville Pajula, on parhaillaan edustamassa Suomea Poliisien EM-lopputurnauksessa, eikä siten ole käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Myös muiden joukkueiden ottelut vaikuttavat SJK U23:n kokoonpanoon jonkin verran.

SJK edustus matkaa lauantaiksi Kuopioon, SJK U20 pelaa A-nuorten SM-sarjaa lauantaina Helsingissä HJK:n vieraana ja SJK U17 matkaa B-nuorten Ykkösessä TP-47:n vieraaksi. B-nuorten ottelu pelataan lauantaina poikkeuksellisesti Haaparannassa, Ruotsin puolella.

Kakkosen C-lohkoa SJK U23 vs. JS Hercules OmaSp Stadionilla sunnuntaina 1.7. klo 15:00.