123 456 7890

Sunnuntaina 13.5. voi OmaSp Stadionilla nähdä A-nuorten SM-sarjaa ja miesten Kakkosta, kun SJK U20 ja SJK U23 pelaavat siellä kotiottelut. Klo 13.00 alkavassa A-nuorten SM-sarjan ottelussa SJK U20 kohtaa FC Interin U20 joukkueen ja klo 18:30 SJK U23 isännöi Pohjanmaan derbyssä VasaIFK:ta.

Äitienpäivän kunniaksi, äidit pääsevät iltaotteluun ilmaiseksi. Sisään myös SJK:n kausikorteilla. Ilman kausikorttia liput käteisellä ovelta 5 euroa. SJK U20 joukkueen peliin on vapaa pääsy. Carlsberg Sports Bar palvelee iltaottelussa, pääkatsomon toisessa kerroksessa.

Pohjanmaan derby SJK U23 vs. VIFK

Mainiosti Kakkosen aloittanut SJK U23, joutui maistamaan tappion kitkerää kalkkia viime torstaina, kun se hävisi kotiottelussa KuPS:n farmiseura KuFu-98:lle 1-2. Tuossakin ottelussa SJK U23 pelasi hyvin, loi tilanteita ja hallitsi palloa, joskin KuFu pelasi myös erittäin hyvin ja ratkaisi ottelun vastahyökkäyksellä. Sunnuntaina vastaan tulee tutumpi joukkue, sillä vaikka VIFK ja SJK U23 eivät olekaan kohdanneet toisiaan vielä tämän vuoden puolella kertaakaan, on seurat kohdanneet toisiaan nuoremmissa ikäluokissa ja SJK:n edustus pelasi VIFK:n kanssa harjoitusottelun tammikuussa. VIFK:n valmentajana toimii entinen SJK U23:n edeltäjä Kerho 07:n valmentaja Max Peltonen ja SJK U23 joukkueen nykyvalmennus on nähnyt VIFK:n livenä muutamaankin kertaan.

Aika pitkältti tiedetään mitä sieltä on tulossa vastaan. Tietenkin pelisuunnitelma saattaa jokaisesta pelistä ja valmentajasta riippuen vaihdella, periaatteessa aina vastaan voi tulla siten mitä vaan. Mutta jonkinainen oletus on joka tapauksessa mitä sieltä tulee, kommentoi SJK U23 vastuuvalmentaja ja SJK:n akatemian johtaja Jani Uotinen.

Tärkeämpää on kuitenkin että me jatketaan siitä miten pelattiin toinen jakso viime ottelusta torstaina KuFu:a vastaan. Siten saamme hyvän pelin aikaiseksi ja jatketaan mihin jäätiin. Tänään kävimme muutaman jutun läpi vielä siitä ottelusta ja vedettiin hyvä valmistava harjoitus. Uskon että olemme huomenna valmiina ja siitä tulee hyvä peli, päättää Uotinen.

Vasa IFK on pelannut Kakkosessa vuodesta 2009 lähtien, lukuun ottamatta yhden vuoden mittaista visiittiä Ykkösessä kaudella 2015. Viime kaudella VIFK sijoittui kolmanneksi. Tämän talven harjoitusottelu SJK edustuksen kanssa päättyi 2-1 SJK:n voittoon. Tuolloin SJK:n riveissä pelasi akatemian pelaajista Nicolas Kotamäki, Alex Kivimäki ja Juuso Takanen.

Ottelusta tulee kuuman Pohjanmaan derbyn lisäksi kärkikamppailu, sillä VIFK johtaa parhaillaan lohkoa seitsemällä pisteellä. SJK U23 puolestaan on kerännyt kuusi pistettä ja on kolmantena. SJK U23:n riveistä on sivussa kapteeni Ville Pajula, joka loukkantui vierasottelussa Tampere Unitedia vastaan. Sivussa on edelleen myös pitkäaikaisloukkaantunut Tuomas Rintamäki. Muutenkin joukkue pelaa nyt jo kolmannen ottelunsa viikon sisään ja siten pientä kierrätystä voidaan nähdä.

Kakkosen SJK U23 – VIFK alkaa sunnuntaina 13.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Äidit pääsevät otteluun kunniavieraina ilmaiseksi. Sisään myös SJK:n kausikorteilla. Liput ovelta käteisellä 5€. Carlsberg Sports Bar on auki koko ottelun ajan.

SJK U20 kehittää pelaajia

SJK U20 on kolmen ottelun jälkeen vielä ilman voittoa A-nuorten SM-sarjassa. Kahdesti on pelattu tasan ja tappio tuli avausottelussa TPS:n vieraana. Joukkueen SM-karsinnat sujuivat kuitenkin erinomaisesti ja siellä saalistettu toinen sija toi mukaan kaksi lähtöpistettä tähän varsinaiseen SM-sarjaan. Sarjasijoituksilla tai pisteilä ei tässä vaiheessa kuitenkaan suuremmin ole merkitystä, sillä tärkein tehtävä on kehittää omaa peliä ja omia pelaajia. Karsintojen jälkeen joukkueen pelaajistosta suuri osa siirtyi pelaamaan Kakkosta SJK U23:n riveissä, joten täydennystä joukkueeseen on otettu B-nuorista. Tämä taas palvelee heidän kehittymistään tuleville vuosille, aina edustusjoukkueeseen saakka.

Vastaan tuleva FC Interkään ei ole selvittänyt SM-sarjaa ilman pistemenetyksiä, sillä kahden voiton lisäksi, se pelasi juuri torstaina 1-1 tasapelin kotonaan PK-35:n kanssa. Sarjassa se on silti jaetulla kärkisijalla FC Espoon kanssa. SM-sarja onkin huipputasainen, sillä yksikään joukkueista ei ole vielä erottunut toisistaan merkittävästi ja kaikki joukkueet ovat kokeneet pistemenetyksiä ensimmäisissä otteluissa.

Itse en ole edes katsonut sarjataulukkoa. Se ei minulle merkkaa mitään. Me lähdetään pelaamaan kotona ja vieraissa samalla tavalla. Me saamme joka kerta kentälle pelaajat, jotka ovat niin sanotusti päivän paras kokoonpano. Pelaajat katsotaan sen mukaan kuinka samalle päivälle on seuran joukkueilla pelejä ja mennään niiden tarpeiden mukaan. B-junnujen ja SJK U23:n välillä jätkät liikkuu, kertoo SJK U20 joukkueen vastuuvalmentaja Rauno Ojanen.

Nytkin meillä on huomenna neljä B-junioria huomenna mukana, joista kaksi pelaa ensimmäisen kerran A-nuorten mukana. Eli kyllä pelaajakehitys tässä on se tärkein juttu mikä meillä on. Tulokset tulee sitten sen mukaan. Me lähdetään kehittämään pelaajia ja sillä tiellä ollaan, Ojanen jatkaa.

Katsotaan nyt miten nuoremmat pelaajat pärjäävät Interiä vastaan, joka on kova testi. Tonin (Lehtinen, B-nuorten vastuuvalmentaja), olemme näin suunnitelleet ja siitä tulee mielenkiintoinen juttu. Meillä on heidän ympärillään sitten kokeneempiä jätkiä ja toivotaan että pojat pärjäävät, toteaa Ojanen vielä lopuksi.

A-nuorten SM-sarjan SJK U20 – FC Inter U20 alkaa sunnuntaina 13.5. klo 13:00 OmaSp Stadionilla. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!