123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaiksi Savon pääkaupunkiin Kuopioon ja kohtaa klo 18:30 alkavassa ottelussa KuPS:n Savon Sanomat Areenalla. Ottelu on JIM TV-kanavan Futiskierros-ohjelman pääottelu ja lähetys käynnistyy studio-osuudella Kuopiosta klo 18:00. Lähetyksessä mennään aina välillä muiden käynnissä olevien otteluiden pariin. Ilman katkoja peli näkyy maksullisesta Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sen näkee ilmaiseksi OmSp Stadionilla, Carlsberg Sports Barin Vierasmatsi Live -tapahtumassa. Ovet siellä aukeaa klo 17:30 ja ensin katsotaan JIM:n studio-osuus ja peli kokonaisuudessaan Ruudun lähetyksestä. Tervetuloa!

Paikalle Kuopioon lähtevät SJK-kannattajat sijoittuvat Savon Sanomat Areenan Aurinkokatsomoon, kentältä katsoen sen oikeaan laitaan ja siellä on heille omat palvelut. Sisäänkäynti on Aurinkokatsomon portista.

Itse otteluun SJK lähtee neljän ottelun voitottomassa putkessa. Viime viikolla pelattu vierasottelu Rovaniemellä, kääntyi jälleen kerran johtoasemasta tasapeliin. Kaikissa neljässä viime ottelussa, on SJK ensin johtanut peliä, mutta vastustaja on onnistunut nousemaan tasoihin ottelun loppupuolella. Honka nousi jopa voittoon vain kolme minuuttia ennen loppua. SJK:n edellinen voitto on kuukausi sitten pelatusta KPV-ottelusta. Näistä neljästä ottelusta kuitenkin kolme on ollut vaikeita vieraspelejä, joista etukäteen ajatellen tasuri olisi hyvä tulos. Tämän kauden ennätystasaisessa Veikkausliigassa, voitoilla pääsisi kuitenkin nopeasti kärkeen ja karkumatkalle. Sunnuntain kierroksen jälkeen Veikkausliiga jää parin viikon maajoukkuetauolle.

Uskon, että molemmissa joukkueissa ymmärretään tämän pelin tärkeys. Se on myös tärkeä ottelu siksi, että se pelataan juuri ennen maajoukkuetaukoa ja runkosarjasta on sen jälkeen pelattu puolet. Me haluamme olla tauolle mennessä kuuden parhaan joukossa ja se on meidän tavoitteemme, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Pelistä itsestään tulee varmasti vaikea, sillä KuPS on hyvä joukkue varsinkin kotonaan. Mutta mielestäni mekin olemme aika hyvässä iskussa tällä hetkellä. Kun pelaamme kurinalaisesti ja organisoidusti, silloin heille tulee meidän kanssamme vaikeaa. KuPS on ollut kasassa samalla joukkueella jo pitkään ja he ymmärtävät toisiaan kentällä. Mutta mielestäni meidänkään joukkueella ei ole ollut ongelmia toistemme liikkeiden tunnistamisessa. Siksi luulenkin, että siitä tulee varmasti erittäin hyvä ja kiinnostava ottelu. Ja kuten sanoin, on meidän tavoitteenamme olla kuuden parhaan joukossa, ja tämä ottelu on erittäin tärkeä siinä tavoitteessa, päättää Eremenko.

Viime viikonlopun RoPS-ottelussa, SJK joutui tekemään vähän ennen ottelun alkua vaihdon puolustukseen, kun José Nadson loukkasi itseään lämmittelyssä ja alkukaudesta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Joel Mero komennettiin pikavauhtia kentälle. Mero sai samalla kauden ensimmäiset liigaminuutit.

Tottakai kauden ensimmäiset minuutit tuntuivat hyvältä, vaikka ne tulivatkin hieman yllättäen. 22 minuuttia ennen ottelun alkua sain kuulla, että hyppään avaukseen. Mutta tosi hyvältä pelaaminen tuntui, kun aiemmin minulla oli nivusessa pieni repeämä ja se vei oman aikansa kuntoutua siitä. Sain hyvän viikon siinä kokonaisuutena, kun pelasin ensin maanantaina akatemian kanssa 45 minuuttia ja sitten lauantaina koko pelin. Joten tuntuu hyvältä nyt, kertoo SJK-puolustaja Joel Mero.

Sunnuntaina on varmasti vaikea peli edessä, kun KuPS on nyt saanut heikon alun jälkeen vähän pelistään kiinni. He ovat ottaneet hyviä tuloksia ja tiedämme että he ovat kova ryhmä. Siitä tulee kova peli aivan varmasti. Vielä on vähän auki, että keitä loukkaantuneista kuntoutuu mukaan, mutta sillä ryhmällä mennään mitä on. Ja tottakai lähdetään hakemaan voittoa. Mutta varmasti siitä tulee vähintään yhtä vaikea peli kuin oli Rovaniemellä, sanoo Mero vielä lopuksi.

Sunnuntaina KuPS – SJK klo 18:30 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa. Ottelu näkyy Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barin Vierasmatsi Livessä ilmaiseksi ja suorana. Kotikoneelta sitä voi katsoa Ruutu-palvelusta sekä JIM TV-kanavan Futiskierros lähetyksestä. Studio-osuus alkaa klo 18.00. Peli on myös vedonlyönnin kohteena ja kaikki kierroksen kertoimet ja kohteet löytyy Veikkauksen sivuilta.

Kuopion Savon Sanomat Areena ja viime kauden KuPS – SJK ottelu käynnissä.

Jani Honkavaara ja Keith Armstrong -kaksikko vastassa

KuPS pelasi talven ja kauden alun todella heikosti, vastoin kaikkia odotuksia ja joukkueen päävalmentaja, Seinäjoella syntynyt ja kasvanut Jani Honkavaara joutui kovaan paikkaan. Seurassa päätettiin vahvistaa valmennusta, pitkälti juuri Honkavaaran itsensä toivomuksesta, ja mukaan kutsuttiin kokenut Keith Armstrong kakkosvalmentajaksi. Valmentajana viisi ja pelaajanakin kolme Suomen mestaruutta voittaneen Armstrongin paluu valmennukseen kakkosvalmentajaksi, oli monille suuri yllätys. Viimeksi Armstrong toimi FC Hakan päävalmentajana Ykkösessä kaudella 2018.

Honkavaaralla ja Armstrongilla on kuitenkin pitkä yhteys, joka alkaa jo Seinäjoelta, TP-Seinäjoen joukkueesta. Silloin Jani Honkavaara oli nuori keskikenttäpelaaja ja Armstrong antoi hänelle mahdollisuuden edustusjoukkueessa, kun TP-Seinäjoki nousi Veikkausliigaan kauden 1996 päätteeksi. Kaksikko tuntee siis hyvin toisensa ja Armstrong auttaa mielellään entistä suojattiaan. Armstrongin pesti on kuitenkin vain kahden kuukauden mittainen ja ensimäinen kuukausi siitä on jo takana. Honkavaaralle Armstrong on toiminut hyvänä apuna ja tuonut lisäsilmiä valmennusryhmään. Onkin yllättävää, että Suomen kärkijoukkueisiin kuuluva KuPS on operoinut tähän asti ilman varsinaista kakkosvalmentajaa.

KuPS:n valmennusryhmässä on muitakin SJK-tuttuja, sillä entinen SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä on toiminut KuPS:ssa samoissa tehtävissä jo pidemmän aikaa. Pelaajistossa tuttuja on SJK:n kasvatteihin kuuluva puolustaja Kalle Taimi, maajoukkuehyökkääjä Rasmus Karjalainen ja keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna. Nyt 27-vuotias Kalle Taimi, pelasi SJK:n edustusjoukkueessa vuosina 2010-2013, pelasi lisäksi SJK Akatemiassa (silloin nimellä Kerho 07), ja voitti junioreissa SM-mitaleja. SJK:sta puolestaan Dani Hatakka ja Joona Lautamaja, ovat entisiä KuPS-pelaajia. Lautamaja on SJK:n kasvatti, mutta on edustanut KuPS:a kaudella 2017. Hatakka pelasi KuPS:ssa kaudella 2016.

Myös SJK Akatemiassa kaudella 2015 pelannut Rasmus Karjalainen valittiin jälleen Markku Kanervan valmentamaan Suomen maajoukkueeseen. KuPS:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen puolestaan valittiin varalle.

KuPS on tehnyt paljon maaleja tällä kaudella, mutta samalla se on päästänyt eniten yhdessä HJK:n kanssa. Maaliero on 10 pelin jälkeen 15-14. Taulukossa se on kahden pisteen päässä SJK:n edellä.

Varmuudella KuPS:lta on sivussa keskikenttäpelaaja Issa Thiaw. Juho Pirttijoen, Saku Savolaisen sekä Lucas Rangelin pelaaminen on epävarmaa. Pelikieltoja ei kuopiolaisilla ole.

Sunnuntain ottelu on KuPS:lle sen 600. ottelu Veikkausliigassa

Rasmus Karjalainen tuulettamassa maalia Kerho 07:n (nyk. SJK Akatemia) paidassa kaudella 2015.

Viime pelistä sivussa olleet kenties mukana sunnuntaina

SJK pelasi edellisen ottelun Rovaniemellä yllättävän siipirikkoisena, kun moni pelaaja jota odotettiin mukaan, olikin sivussa. Edelleen sivussa on varmuudella Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme sekä juuri RoPS-ottelun loppuhetkillä iskun jalkaansa saanut ja kentältä pois tullut laitapuolustaja Dani Hatakka. Pelikiellossa on toinen laitapuolustaja Trevor Elhi korttitilin täyttymisen vuoksi.

Muut sivussa olleet, José Nadson, Boris Kadio, Serge Atakayi ja Dion Acoff, ovat treenanneet mukana viikolla ja päivän kunnon mukaan katsotaan ketkä pelaavat sunnuntaina. Jos Glasgow Rangersista lainalla oleva Serge Atakayi pelaa sunnuntaina, on se samalla hänen viimeinen pelinsä SJK-paidassa, ennen lainasopimuksen päättymistä ja paluuta Skotlantiin. Pelaajarinki on laaja ja kaikki mukana olevat ovat hyvässä pelikunnossa, koska minuutteja on tullut liigassa tai tarpeen vaatiessa Kakkosessa SJK Akatemian mukana.

Viime viikonloppuna sai kauden ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa loukkaantuneena olleet Joel Mero ja Ville Tikkanen. Myös Billy Ions on jo pelannut useamman minuutin ja hän aloitti ottelun Rovaniemellä ensimmäistä kertaa.

Viime torstaina SJK Akatemian riveissä minuutteja haki juuri ylioppilaaksi kirjoittanut Daniel Håkans, Jeremiah Streng, Obed Malolo ja Maximo Tolonen. Streng ja Malolo iskivät pelissä myös maalit. SJK Akatemia johtaa Kakkosen C-lohkoa puhtaalla pelillä ja kahdeksan pisteen etumatkalla toisena olevaan. Heillä alkoi juuri maajoukkuetauko, joten pelaajia saattaa olla käytettävissä myös heidän riveistään sunnuntain ottelussa, jos tarvetta on.

Tämän ottelun jälkeen SJK jää maajoukkuetauolle ja seuraava ottelu on 18.6. pelattava vierasottelu HIFK:ä vastaan. Tuo ottelu päättää samalla SJK:n kolmen perättäisen vierasottelun putken ja seuraava kotipeli on kuukauden päästä maanantaina 1.7. klo 18:30 pelattava SJK – FC Inter. KuPS-ottelun jälkeen on Veikkausliigan runkosarjasta myös puolet pelattuna.

SJK-kasvatti Joona Lautamaja saattaa pelata sunnuntaina vanhaa seuraansa vastaan.