123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaiksi Kuopioon, missä se kohtaa harjoitusottelussa KuPS:n Savon Sanomat Areenalla klo 14.00. Ottelu pelataan ulkona ja se näkyy suorana livestreaminä KuPS-TV:n kanavalta ilmaiseksi.

Kun kauden alkuun on tasan kaksi viikkoa, pelaa SJK sunnuntain ottelu mukaan luettuna vielä kaksi harjoituspeliä. Ensi viikolla kohdataan kenraaliharjoituksessa Ykkösessä pelaava TPV kotikentällä. SJK pääsikin harjoittelemaan ensimmäistä kertaa ulkona ja OmaSp Stadionilla juuri tänään torstaina.

Tänään oli onnenpäivä, sillä viimein pääsimme ulos harjoittelemaan. Erinomaiset olosuhteet, aurinko paistoi, oli lämmin ja pelaajat olivat hyvällä tuulella. Meillä oli eilen fyysisesti aika rankat harjoitukset, ja tämä teki nyt hyvää kaikille ja treeneissä oli todella hyvä tunnelma, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Tämä sunnuntain peli oli sovittu jo pidemmän aikaa sitten ja se on meidän toiseksi viimeinen harjoituspeli ennen kauden alkua. Se on myös meidän toinen ulkopeli ja pääsemme nyt harjoittelemaan tänään ja vielä huomenna ulkona ennen sitä. Saamme siten hieman paremman tuntuman, Eremenko jatkaa.

Meillä on jonkin verran pelaajia poissa, mutta niin on myös KuPS:lla. Mutta pelaamme niillä pelaajilla, joita meillä on käytettävissä ja valitsemme taktiikan sen mukaan, millaisia pelaajia saamme mukaan sunnuntaiksi. Tietenkin, kun on enää muutama peli ennen kauden alkua, koitamme hioa taktiikkaamme aiemmista peleistä paremmaksi. Haluamme pitää nollan omassa päässä ja haluamme tehdä itse maaleja, toteaa Eremenko vielä lopuksi.

Kauden ensimmäiset ulkoharjoitukset maistuivat myös pelaajille

Tänään ensimmäinen treeni ulkona meidän stadikallamme ja jengillä oli hymy herkässä. Hyvä fiilis. Kiva päästä Kuopiossakin pelaamaan ulkona ja toivottavasti ei sada lunta sunnuntaina. Ei sekään toki haittaisi, on kuitenkin niin kiva päästä ulos ja lähestytään jo kauden alkua, sanoo SJK:n puolustaja Joel Mero.

Täällä pelattiin heitä vastaan cupissa 2-2-tulos ja se vähän jäi kaivelemaan. Kaksi pilkkua heille. Se tuntui vähän jopa tappiolta. Se oli kuitenkin solidi peli meiltä ja olisimme mielestäni ansainneet siitä voiton. Pelattiin kuitenkin hyvin ja varmaan vielä katsotaan sitä videolta ennen reissua ja otetaan siitä hyvät asiat mukaan, Mero arvelee.

Viime kaudellakin meillä oli tiukkoja pelejä heitä vastaan. Heillä on hyvä jengi ja se on hyvä mittari meille muutama viikko ennen kauden alkua, Mero päättää.

Sunnuntaina vastaan tuleva KuPS sijoittui viime kaudella kolmanneksi, ja joukkuetta on pidetty yhtenä HJK:n suurimpana haastajana mestaruuskamppailussa. Suomen Cup meni heillä SJK:n tapaan penkin alle. KuPS jäi karsintalohkossa SJK:n taakse viimeiseksi. Viime kauden mitalisijan myötä KuPS pelaa tänä kesänä myös europelejä.

Harjoitusottelu KuPS – SJK sunnuntaina 24.3. klo 14.00 Kuopion Savon Sanomat Areenalla.

Mestarin haastaja KuPS vastassa

Kaikkein vahvimmin HJK:n haastajaksi istutettu KuPS on hakenut tänä talvena peliään ja tulokset eivät ole varsinaisesti mairitelleet ennakkosuosikkia. KuPS jäi Suomen Cupissa SJK:n taakse karsintalohkossa ja siten SJK:n tapaan ulos varsinaisesta Suomen Cupista.

KuPS-leirissä voidaan käyttää yhtenä syynä huonoja harjoitusolosuhteita, sillä KuPS:n kotihallissa ei ole pystynyt kunnolla harjoittelemaan, ja se on ollut käyttökiellossakin. Kaikki pelitkin se pelasi vieraissa. Toisaalta KuPS jatkaa saman valmennuksen alaisuudessa jo kolmatta vuotta ja se pystyi pitämään viime kauden avainpelaajansa. KuPS myös jatkoi harjoittelua kauden jälkeen ulkona niin pitkään kuin säät sen sallivat ja joukkue oli rungoltaan ajoissa kasassa. Siihen nähden pelin siis olisi pitänyt olla Suomen Cupissa hieman paremmin kasassa.

Joka tapauksessa, kukaan ei taatusti usko huippupelaajia vilisevän ja päävalmentaja Jani Honkavaaran luotsauksessa olevan KuPS:n kadottaneen iskukykyään. KuPS on edelleen ykkössuosikki haastamaan HJK mestaruustaistelussa. KuPS on myös vahvistunut entisestään muutamalla täsmähankinnalla ja joukkue leireili ulkomailla hyvissä olosuhteissa, minkä jälkeen se on päässyt myös ulos kotistadionilleen harjoittelemaan.

Yksi tärkeimmistä palasista Honkavaaran paletissa on kuitenkin joukkueessa jatkava kapteeni ja keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen. Pennanen on syntynyt Kuopiossa ja pelannut urallaan Hollannissa ja Puolassa. Pelejä Veikkausliigassa on jo yli 200, vaikka hän on vasta 28-vuotias. Kaudella 2018 hän iski KuPS:lle 12 maalia ja syötti kuusi.

Uusina vahvistuksina joukkueeseen liittyi tänä talvena muun muassa paluumuuttaja Babacar Diallo, Ilveksessä hyvin esiintynyt keskikenttäpelaaja Issa Thiaw ja viimeisimpänä tällä viikolla Kroatian nuorten maajoukkueessa pelannut puolustaja Vinko Soldo. KuPS:n ryhmässä on laatua ja leveyttä, eikä joukkue ole paljoa muuttunut viime kaudesta.

SJK-laisittain mielenkiintoiset pelaajat ovat Reuben Ayarna ja Rasmus Karjalainen, joista kuitenkin jälkimmäinen on parhaillaan Suomen maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa. Myös Kalle Taimi on harjoitellut pitkään KuPS:n kanssa, mutta hänen mahdollista sopimusta ei ainakaan vielä ole julkistettu.

Talvella SJK ja KuPS pelasivat Suomen Cupin karsintalohkossa 2-2-tasapelin ja viime kaudella kolmessa kohtaamisessa tasattiin pisteet kerran 1-1-tuloksella ja kahdesti KuPS oli vahvempi maalein 2-1 ja 3-1. Historiassa joukkueiden kohtaamiset ovat olleet aina melko tasaisia.

Pienellä ryhmällä Kuopioon

SJK lähtee KuPS:aa vastaan melko pienellä ryhmällä, sillä useampi pelaaja on maajoukkueiden mukana ja muutama vielä toipuu aiemmista kolhuista tai pidetään sivussa varmuuden vuoksi kauden alla. Toisaalta tilanne on varmasti hieman samanlainen KuPS-leirissä.

Maajoukkuetehtävissä on hyökkääjät Jere Streng ja Maximo Tolonen, puolustaja Joonas Sundman ja maalivahti Mihkel Aksalu. Daniel Håkansilla on parhaillaan ylioppilaskirjoitukset ja pienempien kolhujen vuoksi sivussa on todennäköisesti Jesse Sarajärvi, Denys Oliinyk, Mehmet Hetemaj ja operaatiosta edelleen toipuva Jarkko Hurme. Billy Ions on jo mukana harjoitusvahvuudessa, mutta todennäköisesti hänen ensiminuuttinsa tälle harjoitusjaksolle jätetään vielä lähemmäs kauden alkua tai varsinaiselle Veikkausliig-akaudelle. Sergei Eremenko oli sivussa edellisestä harjoitusottelusta ja hän on todennäköisesti mukana taas Kuopiossa.

SJK pyrkii ottamaan mukaan pelaajia akatemiasta, mutta heilläkin on omat pelinsä tänä viikonloppuna. SJK U20 pelaa A-nuorten SM-jatkokarsintaa lauantaina klo 1300 Wallsport Areenalla ja Akatemian edustusjoukkue, SJK U23 pelaa OmaSp Stadionilla harjoitusottelun TPV:ta vastaan klo 16.30. B-nuorilla ei ole peliä tänä viikonloppuna. SJK lähtee kohti Kuopiota vasta A-nuorten pelin jälkeen.

Mukana on ainakin yksi testipelaaja, vasemman laidan puolustaja, jonka SJK haluaa nähdä tositoimissa ottelussa.

SJK pelaa vielä ennen Veikkausliigan avausta ainakin yhden harjoitusottelun tämän jälkeenkin, kun se kohtaa TPV:n OmaSp Stadionilla lauantaina 30.3. klo 14.00. Otteluun on vapaa pääsy.

Veikkausliigakausi alkaa lauantaina 6.4. klo 15.00 pelattavalla SJK – HIFK -ottelulla. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Kausikortteja saa vielä numeroimattomiin katsomonosiin. Numeroitujen paikkojen kausikorttimyynti on jo loppunut.