123 456 7890SJK lähtee hakemaan voittoa kauden toisessa kotiottelussaan ensi sunnuntaina, kun Tampereen Ilves vierailee Seinäjoella. Ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella ja se alkaa klo 16.00.


Otteluita on SJK:lla ollut lyhyessä ajassa paljon ja tämän viikon kahdessa ottelussa HJK:ta ja VPS:ää vastaan SJK esitti erinomaisia otteita, voittaen Suomen cupin ottelussa VPS:n vieraskentällä. HJK:ta vastaan Helsingissä SJK:n johto pysyi lähes 70 minuuttia, mutta isäntien onnistui nousta niukkaan voittoon ennen loppuvihellystä. Sunnuntain Ilves-ottelusta odotetaankin SJK-leirissä paljon.


Meidän täytyy voittaa, sillä emme ole aloittaneet kautta kovin hyvin. Siitä lähdemme, että sunnuntaina voitamme ja saamme hommamme taas kasaan, sanoo torstaina puolustuksessa verissä päin töitä paiskonut El-Hadji Kane.


Päästään taas pelaamaan Joupiskalle, joka on vähän vaikea kenttä pelata, mutta se on sama molemmille. Jos pelataan kuitenkin omalla pelisysteemillämme ja laitetaan palloa liikkeelle, niin kyllä me siitä otetaan kolme pistettä. Ei tässä oikeastaan ole muuta mielessä kuin voitto. Cup-peli on jo takana ja kaikki keskittyminen on tässä sunnuntain ottelussa, että saadaan hyvä uusi alku, kommentoi erinomaisen ottelun torstaina VPS:ää vastaan pelannut Matej Hradecky.


Ilves on puolestaan pelannut vasta yhden Veikkausliigaottelun, johtuen kahdesta ottelusiirrosta. Siinä KuPS kaatui 1-0-luvuin. Sen jälkeen Ilves onkin odotellut seuraavaa Veikkausliigaotteluaan.


Seinäjoelle on tietysti mukava palata. Meillä oli hyvä kauden avaus Kuopiossa. Saatiin sieltä pisteiden lisäksi hyvä tasapainoinen esitys mukaan. Sen jälkeen meillä valitettavasti peruuntui pari peliä kenttäolosuhteiden johdosta. Olemme nyt treenanneet hyvin pari viikkoa ja ollaan valmiita sunnuntaina. Itse pelasin jo Kuopiossa loukkaantumisen jälkeen ensimmäisen kerran, mutta nyt teki hyvää että sain pari hyvää treeniviikkoa alle, kommentoi vielä viime kaudella SJK:n kapteenistoon kuulunut Marco Matrone, joka pelaa nykyään Ilveksessä.


Ilveksen riveihin siirtyi myös SJK:n viime kauden kapteeni Pavle Milosavljevic, jolle vierailu Seinäjoelle vierasjoukkueen paidassa on erikoinen kokemus.


Odotan sitä jännittyneenä ja siitä ei varmasti tule helppoa. Nyt minun pitäisi olla voittamassa SJK:ta ja se tuntuu aika oudolta minulle. On tietenkin mukava nähdä paljon tuttuja ja tulla takaisin paikkaan, jossa niin paljon kauniita asioita on tapahtunut itselleni. Siitä tulee tavallaan eräänlainen juhla itselleni. Mutta olen kuitenkin vierasjoukkueen paidassa ja kun ottelu alkaa, niin se on vain peli muiden joukossa, jossa haluan pelata hyvin ja voittaa. Joten toivotaan että parempi joukkue on selvillä 90 minuutin jälkeen. Kaikissa muissa otteluissa olenkin sitten aina SJK-fani, kommentoi keskuspuolustaja Milosavljevic, joka toimi kapteenina SJK:ssa, ja oli mukana voittamassa SJK:lle Suomen mestaruutta, hopeamitalia, Liigacupia ja nousua Ykkösestä Veikkausliigaan.


Tule mukaan kannustamaan SJK:ta voittoon Jouppilanvuorelle sunnuntaina. Portit ja palvelut aukeavat klo 14.30 ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00. Ennakkoliput peliin on myynnissä SJK:n uudistetussa verkkokaupassa, johon pääset tutustumaan tästä linkistä.Tuco on iskenyt jo kolme maalia tällä viikolla. Jatkuuko maaliputki sunnuntaina?

Ilves Jarkko Wissin komennossa


Ilves palasi Veikkausliigaan viime kaudeksi yllättävän vahvana. Alkukausi oli vaikea, ja loppukautta sekoitti Keith Armstrongin dramaattinen lähtö. Kesällä Ilves pelasi, etenkin kotikentällään, erinomaisesti ja varmisti liigapaikkansa jo hyvissä ajoin. Ilveksen kautta vaikeutti luonnollisesti se, että pelaajat kävivät myös töissä.


Mika Lahtiselta ei juurikaan tehoja odotettu, mutta 30-vuotias hyökkääjä iski peräti 10 maalia ja sijoittui maalipörssin viidenneksi. Myös Tomi Petrescu pelasi erinomaisen kauden. Jonne Hjelmin tehot sen sijaan jäivät vaisuiksi. Ilves vahvisti hyökkäyspäätään tälle kaudelle hankkimalla Antto Hilskan JJK:sta. Hilskan riittävyys ykköshyökkääjäksi on kuitenkin kysymysmerkki. Löytyykö “Lada” Lahtiselta vielä paukkuja toiseen 10 maalin kauteen ja parantaako Jonne Hjelm?


Klubi 04:sta tullut 17-vuotias Mikael Soisalo on pelannut erinomaisesti talvikaudella. Laiturille ei olisi ollut peliaikaa tarjolla HJK:ssa, mutta nuorukainen saattaa lyödä läpi Ilveksessä jo tällä kaudella. Maalivahti Mika Hilanderin kausi palkittiin maajoukkuekutsulla tammikuun “talvimaajoukkueeseen”. Vaikka Ilves päästikin eniten maaleja koko sarjassa, on Hilander joukkueelleen elintärkeä pelaaja. SJK:sta Ilvekseen siirtyneet Marco Matrone ja Pavle Milosavljevic tuovat joukkueeseen kovuutta ja johtajuutta. Antti Ojanperä, Jussi Kujala ja Olli Vakkala lopettivat viime kauteen.


Joukkueen päävalmentaja on Jarkko Wiss, joka on aiemmin valmentanut Suomen nuorisomaajoukkueita. Ilveksen talvikauden tulokset olivat heikkoja, mutta eivät ne häävejä olleet viime kaudellakaan. 5-1-voitto JJK:sta nostatti kuitenkin toiveita ja kauden avaus, eli toistaiseksi ainoa Veikkausliigaottelu KuPS:n vieraana oli voittoisa. Suomen cupissa Ilves kuitenkin tippui Ykkösessä pelaavalle FC Hakalle.Jarkko Wiss otti Ilveksen päävalmennustehtävät tälle kaudelle.

SJK hakee Veikkausliigakauteen uutta alkua


Kausi on lähtenyt SJK:n osalta käyntiin tuloksellisesti yskähdellen. On ollut loukkaantumisia ja Veikkausliigan kolmesta pelistä ei ole saaliina vielä pistettäkään. Olkoonkin, että SJK voitti kauden avauksensa vieraspelissä PS Kemiä vastaan, menettäen lopulta oman virheen seurauksena pisteet kabinettipäätöksellä. Kotipelissä IFK Mariehamnia vastaan tuli niukka tappio useista paikoista huolimatta ja maanantaina pelatussa vierasottelussa HJK:ta vastaan SJK johti hienosti aina lähes loppuun asti, kunnes HJK tuli ensin tasoihin ja vielä maalilla ohi.


Joukkuetta on koeteltu kovalla kädellä, mutta usko ei silti lopu ja pelaajat tietävät, että parempaa on tulossa.


Mielestäni emme ole vielä näyttäneet parastamme. Menemme kuitenkin koko ajan oikeaan suuntaan ja kehitymme joukkueena. Yksilötasolla olemme pelanneet hyvin, mutta meidän pitää vielä parantaa yhteispeliämme. Itse pystyn vielä parantamaan peliäni. Olen tietenkin vielä nuori ja minulla on paljon opittavaa, mutta tiedän että pystyn nostamaan tasoani, sanoo SJK:n puolustaja El-Hadji Kane.


On ollut aluksi hieman hankala sopeutua Suomeen, sillä tulen Mallorcalta, missä on koko ajan lämmin ja täällä on ollut tosi kylmä. Lisäksi koska en osaa kieltä, niin on ollut hankaluuksia, Kane jatkaa.


SJK:ta on koeteltu myös loukkaantumisten muodossa, kun koko talven ja kevään sivussa olleet Richie Dorman ja Emil Lidman jatkavat kuntoutumistaan ja näillä näkymin Dorman nähdään kaksikosta ensimmäisenä pelikentillä. Siihenkin menee vielä ainakin kuukausi. Helmikuun lopulla loukkaantui keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj, joka niin ikään on vielä viikkoja sivussa. Laitapuolustaja Timo Tahvanainen pelannee seuraavan kerran parin viikon päästä ja hyökkäyspään Toni Lehtistä ja Jesse Sarajärveä odotellaan mukaan kenties jo tänä viikonloppuna tai ensi viikolla. Cup-ottelussa torstaina sai korttitilinsä täyteen Teemu Penninkangas ja siten hän on sivussa sunnuntaina.


Onneksi SJK:n rinki on laaja ja laatua löytyy joka pelipaikalle loukkaantumisista huolimatta. Mitään ei ole alkukauden pisteettömyydestä huolimatta menetetty ja pelejä riittää Veikkausliigassa vielä kolmekymmentä. SJK ei luovuta koskaan ja ensimmäiset pisteet otetaan sunnuntaina.SJK otti torstaina tärkeän voiton VPS:stä Suomen cupissa.

Ottelun lipunmyynti ja muut palvelut


Ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella ja se alkaa sunnuntaina 24.4. klo 16.00. Portit ja palvelut Joupiskalla aukeavat klo 14.30 ja Wallsport Areenan parkkipaikalta ihmiset ohjataan sisään vanhan jäähallin vieressä olevasta portista, tenniskenttien läpi (kts. Kartta). Kenttäalueelle kulku tapahtuu vain OmaSp Stadionin rakennuksien puoleisesta päädystä. Keskeltä ei ole kulkua kuin joukkueelle ja toimihenkilöille. Mahdollisille vierasjoukkueen kannattajille on varattu tilaa tulostaulun puoleisesta päädystä.
Anniskelualue sijaitsee hyppyrimäen puoleisessa päädyssä, minne sijoittuu myös SJK:n Kannattajat ja Klopit. WC:t löytyvät jäähallinpuoleisen katsomon molemmista päädyistä. Alueella on myyntipisteitä ja fanituotemyyntiä. Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus medialle järjestetään jäähallin tiloissa.


Pääsyliput:


Aikuinen:

Ennakko 13�

Portilta 15�


Alennusryhmät:

Ennakko 8�

Portilta 10�


Kausikortilla ilmaiseksi.


Myös lapset alle 4 vuottta, sotaveteraanit sekä -lotat pääsevät ilmaiseksi.


Kausikortit ja ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa: SJK-SHOP


ISTV ja Ruutu+ lähettää ottelun suorana maksullisessa palvelussa.