123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaina Jyväskylään ja siellä tarkemmin Vaajakoskelle, missä se kohtaa Veikkausliigan ottelussa isäntäjoukkue JJK:n. Ottelu alkaa klo 18:30.

Europettymyksen jälkeen SJK palaa nyt Veikkauslliigan otteluohjelmaan ja se on saanut ajaa rauhassa sisään kuvioita nyt reilun viikon ajan. Samalla uudet pelaajat on saatu mukaan ja pelaajia on palannut riveihin sairastuvalta. Odotukset sunnuntain otteluun on SJK-leirissä kovat.

Tämä viikko on ollut meille tärkeä. Ei pelkästään harjoituksien kannalta, vaan myös mentaalisesti. Olemme saaneet kerätä itseluottamustamme takaisin, sillä pelaajat olivat luonnollisesti pettyneitä europelien loputtua. Viikko on ollut tärkeä myös siksi, että nyt olemme voineet kunnolla keskittyä Veikkausliigaan. Meillä on nyt ajatukset ainoastaan siinä, miten nousemme mahdollisimman korkealle sarjataulukossa, kertoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Meidän yhteinen alku ei ollut helppo, mutta nyt meillä on edelleen puoli kautta jäljellä tätä sarjaa. Nämä vapaaksi jääneet viikot antavat meille aikaa kehittää peliämme. Meillä on ollut joitain asioita, jotka eivät ole toimineet, ja mitkä meidän täytyy ratkaista, jatkaa Roca.

Tämä on uskomattoman tasainen sarja ja meidän täytyy keskittyä todella kovaa sarjapeleihin. Ei ajatella europelejä tai cup-finaalia, vaan keskittyä Veikkausliigapeleihin. Tässä sarjassa ei ole yhtään semmoista joukkuetta, joka olisi liian vahva voitettavaksi muille. HJK on toki tällä hetkellä kärjessä, mutta jopa he voivat menettää pisteitä ja pelata heikompia otteluita. Täällä ei ole, kuten monessa muussa sarjassa, missä muiden joukkueiden on käytännössä mahdotonta voittaa kolmea tai neljää kovinta joukkuetta. Mielestäni tämä on hyvä ja pidän tästä sarjasta juuri sen vuoksi. Jokaisella joukkueella on täällä mahdollisuus hyvään sarjasijoitukseen, kommentoi Roca tasaista Veikkausliigaa, jossa parilla voitolla voi nousta kärkikolmikkoon.

SJK on saanut mukaan uusia pelaajia, Suomen nuorisomaajoukkueiden puolustaja Joel Mero palasi Suomeen Bundesliga-seura Borussia Mönchengladbachista ja espanjalainen Sergi Arimany tuo uuden vaihtoehdon SJK:n hyökkäykseen.

Mero oli ollut Saksassa pitkään loukkaantuneena ja hän on palaamassa niiden jälkeen takaisin huippukuntoon. Hänellä on selvästi paljon todella hyviä ominaisuuksia, joista meille tulee olemaan vielä paljon hyötyä. Haluan kuitenkin antaa hänelle aikaa palata takaisin tosipeleihin ja hänen ei tarvitse murehtia jos hän ei heti ole kokoonpanossa. Luotan hänen kykyihinsä ja uskon, että hänellä on hyvä tulevaisuus tässä seurassa. Sergi on target-pelaaja ja hän pystyy tarvittaessa olemaan myös Aristote Mbomalle korvaajana. Me tarvitsemme tällaisiä pelaajia. Me luomme paljon paikkoja, mutta meillä ei ole tarpeeksi miehiä boksissa. Sekä Mboma että Sergi ovat tällaisiä ja he pystyvät viimeistelemään luomiamme tilanteita, päättää Roca.

SJK:n ja JJK:n ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi SJK:n 1-0 voittoon OmaSp Stadionilla Erfan Zenelin maalilla. Yli kaksisataa Veikkausliigapeliä urallaan pelanneen Zenelin maali oli ikimuistoinen, sillä se oli hänen uransa ensimmäinen puskumaali. SJK saa tähän otteluun mukaan taas lisää tulivoimaa Aristote Mboman muodossa, kun pitkään loukkaantuneena ollut nuori hyökkääjä on jälleen iskussa.

Tuttu jengi vastassa. He pyrkivät pelaamaan futista, vaikka heillä ei nyt olekaan oikein tulosta ollut. He pyrkivät kuitenkin pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja pitämään palloa sekä yrittävät liikuttaa jengiä. Toivottavasti saadaan pelin heti hyvä lähtö, sillä vaikka he yrittävätkin pelata, niin kun vastustaja on saanut sen yhden tai kaksi maalia, niin kyllä he aika nopeasti siinä sitten hiipuvat. Eli meille on todella tärkeää saada heti alkuun maali, niin peli lähtisi siitä hyvin kulkemaan, arvioi SJK:n hyökkääjä Aristote ”Totti” Mboma, joka pelasi viime kaudelle JJK:ta vastaan Ykkösessä AC Oulun paidassa.

Tuossa näytin juuri viimeistelyharjoituksissa jätkille mallia minne se pallo oikein pistetään, eli pussiin sisälle. Joten kunnossa ollaan, virnuilee Totti vielä lopuksi.

Sunnuntain ottelu pelataan Harjun Stadionin sijaan poikkeuksellisesti Vaajakosken stadionilla, JJK:n varsinaisen kotiareenan ollessa remontissa. SJK:lle Vaajakosken kenttä on ennestään tuttu Kakkosen ajoilta ja viimeisin siellä pelattu ottelu päättyi SJK:n komeaan 5-0-voittoon. Huomioitavaa on että tuosta ottelusta tulee sunnuntaina kuluneeksi tasan kuusi vuotta, sillä ottelu pelattiin Vaajakoskella 16.7. 2011. Petter Meyer teki kaksi maalia, ja Teemu Penninkangas, Aki Sipilä ja Arttu Seppälä tekivät yhden maalin. SJK:n riveissä oli silloin nykyään JJK:ta edustava Matti Lähitie. Harjun Stadionilla SJK ei puolestaan ole vieraillut vielä koskaan. Eikä sitä tapahdu vielä tälläkään kaudella, kun joukkueiden kolmas kohtaaminen pelataan loppukesästä Seinäjoella.

Peliin matkustaa mukana myös SJK:n epävirallinen kannattajaryhmä Klopit, joka järjestää peliin kaikile 18 vuotta täyttäneille avoimen bussimatkan. Reissuun lähdetään Seinäjoelta klo 14.30 ja bussi on takaisin kotona puolen yön tietämillä. Vaajakosken stadionilla kaikki paikalle tulevat SJK-kannattajat sijoitetaan Aurinkokatsomoon, missä heille on varattuna omat paikat. Sunnuntaille on luvattu kaunista hellepäivää, joten ainakaan säiden puolesta ei ole valittamista. Voit lukea lisää bussireissusta ja muista järjestelyistä SJK Kannattajat -Facebook sivustolta. Myös matkaan ilmoittautuminen tapahtuu sen kautta.

Peli näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista. Seinäjoella lähetystä voi katsoa yhdessä muiden SJK-kannattajien kanssa OmaSp Stadionilla Carlsberg Sports Barissa, missä ovet aukeavat tunti ennen avauspotkua. Tervetuloa!

JJK – SJK sunnuntaina 16.7. klo 18:30 Vaajakosken Stadionilla.

Sarjanousija JJK vastassa

Viime kauden päätteeksi hieman yllättäen Veikkausliigaan noussut JJK on ollut pääsarjassa vaikeuksissa. Tällä hetkellä Juha Pasojan valmentama JJK on sarjassa viimeisenä ja jo seitsemän ottelun voitottomassa putkessa. Näistä viisi viimeisintä ottelua on ollut tappioita murheellisella 2-16-maalisaldolla. JJK:n kauden ainoa voitto tuli toukokuussa Ilveksestä 3-1-lukemin.

Joukkue on kärsinyt koko kauden hyökkääjäpulasta ja tuota pulaa helpottamaan SJK lainasi alkukaudesta nuoren hyökkääjänsä Elias Ahteen JJK:lle. Ahde tekikin uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin juuri JJK-paidassa ja se syntyi maukkaasti HJK:n verkkoon huhtikuisessa kotiottelussa. Ahde tuli otteluun vaihdosta sisään ja iski JJK:n 1-1 shokkitasoituksen. HJK kuitenkin sisuuntui takaiskusta ja latoi loppunumeroiksi 1-5. Ahde palasi SJK:n riveihin kesäkuun alusta, kun puolestaan SJK poti akuuttia hyökkääjäpulaa.

JJK-pesti oli hyvä kokemus. Sain paljon peliaikaa ja sitä sieltä haettiin. Kova joukkue meillä on sunnuntaina vastassa, vaikka heillä ei ole pelit niin hyvin sujuneet. Heillä on ollut loukkaantumisia ja ovat kärsineet siitä liikaakin. Se on todella tiivis nippu ja taisteleva joukkue, kertoo lainalla JJK:ssa ollut SJK-hyökkääjä Elias Ahde.

Joukkue oli sen 70-minuuttia joka joukkuetta vastaan hyvin mukana pelissä. HJK:takin vastaan olimme 1-1 tilanteessa vielä noin tunnin jälkeen. Sitten alkoi näkymään hiukan tasoero, muistelee Ahde lopuksi.

Keskikentällä ja hyökkäyksessä operoiva Gael Etock on erittäin tärkeä pelaaja joukkueelleen ja kenties JJK:n vaarallisin pelaaja. Barcelonan legendaarisen La Masian kasvatti teki Ykkösessä keskenkuntoisenakin 11 ottelussa tehot 6+2 ja käänsi maaleillaan useita pelejä JJK:lle. Hyvän maalintekotaidon lisäksi Etock pystyy suojaamaan palloa hyvin ja jakamaan palloja muille. Tällä kaudella Etock on ollut JJK:n tehokkain maalintekijä neljällä maalillaan. Toiseksi tehokkain on ollut kokenut Tomi Petrescu kahdella maalilla ja kaksi maalia JJK-paidassa on myös SJK-pelaaja Elias Ahteella. Joukkueen kapteeni Tommi Kari on osunut vasta kerran, mutta mies on ollut usein vaarallinen varsinkin erikoistilanteiden antajana.

Arimany ja Mero pelikelpoisia – Harjoituksissa myös uusia kasvoja

SJK saa tähän otteluun ensimmäistä kertaa mukaan uudet pelaajansa, hyökkääjä Sergi Arimanyn ja puolustaja Joel Meron. Kaksikko on harjoitellut SJK:n kanssa jo pari viikkoa ja peliluvat on kunnossa sunnuntain otteluun. Kolmas uusi pelaaja, nuori kolumbialainen Cristian Echavarria, ei ole vielä saanut pelilupaansa ja joka tapauksessa hän pelaa tällä kaudella pääosin SJK Akatemiassa. Loukkaantumisista täyteen pelikuntoon on Eurotauolla toipuneet hyökkääjä Aristote Mboma ja puolustaja Chema Antón, joten joukkueen kapeana ollut rosteri on kasvanut merkittävästi.

SJK on myös suunnannut katseet joukkueen rakennuksessa tämän kauden vahvistuksen lisäksi myös tulevaisuuteen ja joukkuetta kootaan samalla tulevaisuutta ajatellen. Tällä hetkellä SJK:n mukana harjoittelee useampien omien Akatemia-pelaajien lisäksi SJK:n oma kasvatti, 19-vuotias Joonas Sundman, joka lähti 17-vuotiaana Englannin Aston Villaan. Suomen nuorisomaajoukkueissa jopa kapteeninnauhaa kantanut Sundman on pelipaikaltaan puolustaja ja Aston Villassa hän pelasi pääosin seuran nuorisojoukkueissa. Lisäksi hän pelasi Premier League 2 -nimellä kulkevassa reservisarjassa. Sopimus Aston Villan kanssa päättyi viime kauteen. Lisäksi SJK:n harjoituksissa on 23-vuotias australialaislähtöinen, Englannissa kasvanut keskushyökkääjä Kaine Sheppard. Sheppard on ollut aiemmin SJK:n kakkosvalmentaja Brian Pagen valmennuksessa Englannissa, ja edustanut muun muassa Leyton Orientia ja Histon FC:tä. Sheppard on vaikuttanut harjoitusten perusteella varsin tehokkaalta hyökkääjältä.

SJK on myös tehnyt pelaajasopimuksen nuoren virolaismaalivahti Marten Ritsonin kanssa. Ritson on 18-vuotias ja 191-senttinen Viron nuorisomaajoukkueiden maalivahti, joka on kansalaisuudestaan huolimatta on myös osittain SJK:n kasvatteja. Lupaava Ritson on pelannut SJK-junioreissa ja SJK Akatemiassa jo kaudesta 2015, ja käynyt Seinäjoella lukiota. Ritson on virolaisen SK Tääksin kasvatti. Hän on tällä kaudella pelannut Viron pääsarjassa JK Viljandissa kaksi ottelua. Sopimus SJK:n kanssa kattaa tämän kauden ja siinä on optiot kahdesta seuraavasta kaudesta.

Pelikieltoja ei SJK:lla ole ja ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Matej Hradecky ja Richie Dorman ovat varmuudella sivussa.

Sunnuntain JJK-ottelun jälkeen SJK kohtaa vierasottelussa Rovaniemen Palloseuran sunnuntaina 23.7. Seuraava kotiottelu on maanantaina 31.7. klo 19:30, kun Kuopion Palloseura saapuu OmaSp Stadionille. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK Akatemia pelaa ensi maanantaina 17.7. klo 19:00 kotiottelun Sportingia vastaan. Voitolla Akatemia nousisi sarjakärkeen. Tervetuloa kannustamaan SJK Akatemiaa kohti Kakkosta! Liput 5 euroa ja SJK:n kausikorteilla ilmaiseksi.