123 456 7890

SJK matkusti kohti Ahvenamaata tänään ja kohtaa siellä sunnuntaina IFK Mariehamnin klo 15:00 alkavassa ottelussa. Viime kauden Suomen mestari on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä, kahden pisteen päässä neljäntenä olevasta SJK:sta. Sarja on erittäin tasainen ja voitolla SJK entistä paremmin mitalikamppailuun.

En halua viestiä pelaajilleni, että olemme voittoputkessa, sillä minulle kaikkein tärkeintä on vain esitys, mitä joukkue antaa seuraavassa ottelussa. Itseluottamus on tietenkin tärkeää ja luotto omaan pelitapaan. Mutta tärkeintä on se intensiteetti, miten taistelemme seuraavassa ottelussa Siten minulla on vain yksi viesti pelaajilleni – haluan, että he antavat kaikkensa tässä seuraavassa ottelussa, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Heinäkuun siirtoikkunassa SJK vahvisti rivejään useammalla pelaajalla ja yksi heistä on australialais-englantilainen hyökkääjä Kaine ”Dingle” Sheppard. 23-vuotias Sheppard on ehtinyt pelata kahdessa ottelussa ja saalistaa niissä yhden syötön.

Minut on otettu todella hyvin vastaan täällä ja pelaajat ovat olleet mukavia minua kohtaan. Kaikki on hoidettu erittäin ammattimaisesti ja olen viihtynyt mainiosti. Pääsin tekemään debyytin vaihdosta, kun matkustimme Lappiin ja sitten pääsin heti seuraavassa ottelussa avaukseen kotikentällämme. Sain siinä syötön ja yleisö oli aivan mahtava, kertoo Sheppard.

Mielestäni täällä pelin tempo on paljon nopeampi kuin Australiassa. Täällä prässätään ylempää ja täällä pitää olla selvästi paljon kovemmassa kunnossa kuin siellä. Peli on myös hiukan teknisempää ja syötellään enemmän, joten sanoisin että täällä on kovempi taso yleisesti, arvioi Sheppard lopuksi Suomen ja Australian jalkapalloilun eroja.

Sunnuntain ottelua voi seurata suorana Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä ovet aukeaa tuntia ennen ottelua. Peli näkyy kotikoneilla ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista.

Viime kauden mestari IFK Mariehamn vastassa sunnuntaina

Kauden 2016 Suomen mestari IFK Mariehamn, on hieman yskähdellyt tällä kaudella. Sijoitus on tällä hetkellä seitsemäntenä ja 19 ottelusta se on voittanut kuusi, pelannut kahdeksan kertaa tasan ja hävinnyt viidesti. Kotikentällään se on kuitenkin ollut edelleen äärimmäisen vahva ja kymmenestä ottelusta vain yksi on päättynyt tappioon Maarianhaminassa.

SJK ja IFK Mariehamn kohtasivat tällä kaudella jo kerran aiemmin Seinäjoella ja tuolloin pisteet tasattiin 1-1-tuloksella. Vierailijat menivät silloin johtoon vartin pelin jälkeen, mutta SJK:n Mehmet Hetemaj iski tasoituksen toisella puoliskolla. IFK:n maalin iski Aleksei Kangaskolkka, joka onkin heidän paras maalintekijänsä kymmenellä maalilla. Sillä maalimäärällä Kangaskolkka on Veikkausliigan maalipörssissä toisena, vain maalin päässä jo Skotlantiin siirtyneen Alfredo Morelosin takana.

Viime kaudella IFK Mariehamn ja päävalmentaja Peter Lundberg pääsivät yllättämään kaikki. Joukkue pelasi tehokasta jalkapalloa ja kärjessä kaksikko Dever Orgill ja Diego Assis olivat lähes pitelemättömiä. Kaksikon siirto kauden päätteeksi muualle, onkin näkynyt joukkueen pelissä. Heitä korvaamaan hankittu Robbin Sellin on väläytellyt hetkittäin ja tehojakin on tullut mukavasti 5+5 18 pelatussa ottelussa.

Edellisessä ottelussa IFK romahti pahasti FC Lahden vieraana, häviten peräti 6-2 luvuin. Tuon ottelun jälkeen Lundberg oli luonnollisesti erittäin pettynyt omiensa esitykseen ja SJK saanee vastaansa sisuuntuneen kotijoukkueen.

Laitahyökkääjä Brian Span on sunnuntain ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi.

SJK on purkanut kolumbialaisen Cristian Echavarrian sopimuksen

SJK matkusti Ahvenanmaalle jo perjantaina ja valmistautui tulevaan otteluun harjoittelemalla viikolla nurmella pelaamista Seinäjoen Prunttimäessä.

Viime ottelusta sivussa ollut Johannes Laaksonen on jälleen kunnossa, mutta Matej Hradecky, Richie Dorman, Timo Tahvanainen ja Billy Ions ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Pelikieltoja ei ole.

Nuoren kolumbialaisen keskikenttäpelaajan, Cristian Echavarrian, sopimus on purettu ja hän ei ole enää SJK:n vahvuudessa. 20-vuotias kolumbialainen Echavarria tuli Suomeen ja Seinäjoelle tämän vuoden kesäkuun alussa. SJK teki hänen kanssaan kauden loppuun asti kestävän pelaajasopimuksen, jossa oli optiot tulevista vuosista. SJK:ssa hänen oli tarkoitus pelata SJK Akatemiassa ja antaa näyttöjä tulevaisuutta varten. Pelilupaa ei kuitenkaan koskaan tullut, sillä miehen siirtopapereita ei koskaan saatu Kolumbiasta Suomeen. Lopulta sopimus purettiin torstaina 3.8.

Aiemmin viikolla SJK ilmoitti nuoren hyökkääjän, Elias Ahteen, lainasopimuksesta Ykkösessä pelaavan KPV:n kanssa.

Seuraava kotiottelu on torstaina 10.8. klo 20:00. Silloin OmaSp Stadionilla kohtaavat SJK ja HJK. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Kaikkien verkosta ennakkoon lippunsa ostavien sekä peliin kausikortilla tulevien kesken, arvotaan 11.8. SJK kapteeni Mihkel Aksalun maalivahtihanskat nimikirjoituksilla. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.