123 456 7890

SJK matkusti jo perjantaina Turkuun, mistä se jatkoi lauantaina lautalla Ahvenanmaalle ja Maarianhaminaan. Sunnuntaina SJK kohtaa siellä isäntäjoukkue IFK Mariehamnin klo 13.30 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

Maarianhaminassa meitä odottaa hyvässä iskussa oleva IFK Mariehamn, joka on löytänyt itselleen hyvin sopivan pelitavan ja kovan joukkuehengen, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sunnuntain vastusta lyhyesti.

IFK Mariehamn onkin parhaillaan sarjassa toisena ja kausi on heidän osaltaan alkanut ulkopuolisen silmin jopa yli odotusten. Kovassa vireessä on kuitenkin myös SJK juuri nyt, sillä se on noussut kuntopuntarin kärkeen, voittamalla kolme edellistä ottelua putkeen, keräten viimeisessä viidessä ottelussa 13 pistettä. Sarjassa Kerho on kuudentena, tasapisteissä PS Kemin ja KuPS:n kanssa. Edellä kolmantena oleva Ilves on vain pisteen päässä.

Viime ottelussa SJK otti 1-0-voiton Keskuskentän viimeisessä ottelussa PS Kemistä ja samalla SJK:n maalivahti sekä kapteeni Mihkel Aksalu, pelasi sadannen sarjapelinsä SJK:n paidassa.

Olen erittäin iloinen, että minun sadas otteluni SJK:ssa tuli voittamalla Keskuskentällä ja samalla pitäen maalin puhtaana, sanoo Aksalu.

Nollapeli oli niin ikään historiallinen. Se oli nimittäin miehelle jo viideskymmenes. Aksalu on siten pitänyt nollan joka toisessa pelaamassaan SJK-ottelussa ja tällä kaudella nolla on pysynyt kuudessa ottelussa. Kolme niistä viimeisissä viidessä ottelussa.

Joukkueemme on pelannut todella hyvin viime viikkoina ja olemme saaneet kasaan tärkeitä pisteitä. Tämä antaa meille lisää itseluottamusta matkustaa kohtaamaan IFK Mariehamn, joka on todella vahva ja hyvin organisoitu joukkue, kommentoi Aksalu viime aikojen tuloksia.

Aksalun lisäksi sataan otteluun SJK-paidassa pääsi viime ottelussa myös keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen. Kaksikon edellä enemmän pelejä pelanneena on vain hyökkääjä Toni Lehtinen, jolla on 103 peliä vyöllään Kerhossa. Nykypelaajista seuraavana sataa ottelua SJK:ssa lähestyy puolustaja Richie Dorman, jolta niitä puuttuu enää kolme.

Sunnuntain ottelu näkyy suorana ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisissa palveluissa. Seinäjoella ottelun näkee suorana myös Carlsberg Sports Barissa.

IFK Mariehamn vs. SJK sunnuntaina 12.6. klo 13.30.

Mihkel Aksalu ja Johannes Laaksonen sai viime ottelussa sata peliä SJK:ssa täyteen.

IFK Mariehamn kauden yllättäjä joukkueena

Peter Lundbergin ja Kari Virtasen valmennukseen tälle kaudelle siirtynyt IFK Mariehamn, on voittanut tällä kaudella jo seitsemän ottelua, pelannut neljä kertaa tasan ja hävinnyt vain kahdesti. Maaleja on syntynyt 13 ja omiin niitä on mennyt 8. Päästettyjen maalien osalta IFK on sarjan paras joukkue. Tilastoissa ainoastaan PS Kemillä on vähemmän päästettyjä maaleja, mutta tilasto valehtelee tuolta osin, sillä kemiläisiltä katosi alkukauden kabinettipäätöksen myötä kaksi päästettyä maalia taulukosta.

Saarelaisten hyvän vireen takana on pitävän puolustuksen lisäksi erinomainen hyökkäyskaksikko, Dever Orgill ja Diego Assis, jotka tuntuvat olevan varsin pitelemättömiä yhdessä muille Veikkausliigan joukkueille. Kuudella maalillaan Veikkausliigan maalipörssiä johtava Orgill on ollut jopa niin kovassa iskussa, että hänet kutsuttiin Amerikan mantereiden mestaruusturnaukseen, Copa Americaan edustamaan kotimaataan Jamaikaa. Siten Orgill ei ole mukana kohtaamassa SJK:ta sunnuntaina. Joukkueensa maalipörssissä toisena oleva Assis on osunut tällä kaudella kolme kertaa.

Joukkueen kapteeni Jani Lyyski pelaa pelikiellosta sunnuntain otteluun ja joukkueensa puolustukseen. Viime kaudella ikävästi loukkaantunut, mutta sitä ennen kovassa iskussa ollut Albin Granlund teki paluun loukkaantumisen jälkeen viime ottelussa.

SJK ja IFK Mariehamn kohtasivat jo kauden alussa Seinäjoella, Jouppilanvuoren tekonurmella ja tuolloin Saarelaiset voittivat juuri Dever Orgillin upeasta yksilösuorituksesta tulleella maalilla. Viime kaudella joukkueet pelasivat kerran tasan 1-1 ja SJK voitti kaksi muuta kohtaamista suurinumeroisesti. Ensimmäisen Maarianhaminassa pelatun ottelun 3-0 ja Seinäjoen Keskuskentällä luvuin 4-0.

IFK Mariehamn ei onnistunut viime kaudella kaatamaan SJK:ta kertaakaan.

Tuco ja Laaksonen pelikiellossa

SJK:n pelaajistosta on miehet terveinä ja siten vapaita valittaviksi sunnuntain kokoonpanoon. Ainoastaan hyökkääjä Ariel Tuco Ngueukam ja keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen ovat sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sivussa on myös pitkäaikaisloukkaantunut Emil Lidman.

Pelikiellossa oleva kaksikkokin matkusti kuitenkin joukkueen mukana Ahvenanmaalle, sillä SJK jatkaa sieltä ottelun jälkeen maanantaina Vantaalle, missä se kohtaa keskiviikkona Suomen Cupin puolivälierässä PK-35 Vantaan. Siten SJK viettää yhteensä kuusi päivää tienpäällä.

Joukkue palaa kotiin keskiviikkoiltana ja aloittaa valmistautumisen ensi lauantaina 18.6. pelattavaan OmaSp Stadionin avajaisotteluun HJK:ta vastaan. Joukkue pääsi jo perjantaiaamuna ottamaan tuntumaa uuteen kotiareenaansa harjoitusten muodossa.

Sunnuntain ottelu on SJK:lle kauden kolmastoista ja alkukauden takeltelun jälkeen vauhti on ollut huimaa. SJK on noussut mukaan mitalitaistoon ja kuntopuntarin kärkeen. Samaan aikaan edellä olevat ovat pelanneet pelejä sopivasti ristiin. Voitolla SJK nousisi jo 20 pisteeseen ja olisi toisena sarjassa olevaa IFK Mariehamnia enää viisi pistettä perässä. IFK on kuitenkin pelannut SJK:ta pelin enemmän ja siten rästipelin voittamalla tuo ero olisi entistä pienempi. Sunnuntain kamppailulla on siten suuri merkitys kauden toisen kolmanneksen vääntöihin. Samalla otettaisiin kiinni myös kärjessä olevaa HJK:ta ja asetelmat seuraavaan kotiotteluun olisivat entistä kutkuttavammat.


SJK harjoitteli ensimmäistä kertaa uudella OmaSp Stadionilla perjantaina.