123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaiksi Lahteen ja kohtaa isäntäjoukkue FC Lahden Kisapuistossa klo 18.30. Ottelu näkyy Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vieraspeli-Live -tapahtumassa, OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Tapahtuma on ilmainen ja ovet aukeavat klo 17.30. Tervetuloa!

Sunnuntain peli on SJK:lle jo seitsemäs kuukauden sisään ja pelejä on ollut hurjalla tahdilla. Siitä huolimatta SJK on onnistunut napsimaan tärkeitä pisteitä ja vappuaattona otetulla 1–0-voitolla KPV:sta, SJK nousi jopa Veikkausliigan kärkeen. Tuo kärkipaikka menee kuitenkin perjantaina illalla, kun Ilves ja HJK kohtaavat. SJK tippuu varmuudella sarjassa toiseksi, kävi pelissä miten vain. Voittamalla FC Lahden sunnuntaina, palaisi SJK kuitenkin takaisin kärkeen. Takana on kuitenkin vielä joukkueita, joilla on vähemmän pelejä pelattuna ja piste-erot kärjessä ovat pienet. Joka tapauksessa SJK:n kausi on alkanut hienosti, kun ensimmäinen kuukausi on takana.

SJK ei ole kuulemma koskaan voittanut Lahdessa, joten on viimein aika tehdä se sunnuntaina, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Tietenkin me menemme sinne hakemaan pisteitä. Haluamme jatkaa taulukossa siellä missä olemme nyt ja siihen tarvitsemme koko joukkueelta yhtenäisen esityksen. Me teemme todennäköisesti joitain muutoksia, kierrätämme hieman, sillä meillä on rankka jakso takana ja ryhmässämme on kuitenkin paljon tuoreita jalkoja ja hyviä pelaajia, jotka ovat valmiita hyppäämään mukaan. Tarvitsemme heitä kaikkia hyviin tuloksiin. Ei ole väliä keitä pelaajiamme on kentällä, sillä kaikki ovat olleet täällä jo jonkin aikaa ja kaikki tietävät mitä tehdä. Me haluamme pelistä tuloksen, saamme sen kurinalaisella ja voitontahtoisella esityksellä, jatkaa Eremenko.

Tämän pelin jälkeen meillä on peräti kuusi päivää aikaa valmistautua seuraavaan peliin. Saamme siinä mielessä hieman kevyemmän aikataulun. Olen tyytyväinen, että selvisimme kauden alun ruuhkasta lähes ilman loukkaantumisia, jotain pieniä oli, mutta ei mitään vakavaa. Ja pisteiden valossakin sarjan alku oli ihan hyvä. Olemme nyt kärjessä, mutta meillä ei ole aikaa tai halua miettiä semmoisia. Meillä ei tietenkään ole aikomusta tulla sieltä alas, mutta me valmistaudumme ja keskitymme vain jokaiseen peliin peli kerrallaan, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

KPV-pelissä Suomen nuorten maajoukkueissa esiintynyt Serge Atakayi merkitsi itselleen ensimmäisen maalisyötön SJK-paidassa. Maali oli samalla hyökkääjä Batistan debyyttimaali ja voittomaali Pohjanmaan derbyssa.

Kyllä tuntuu hyvältä. Meidän oli pakko voittaa se peli. Koko joukkue halusi siitä voiton, sillä meitä jäi harmittamaan se yksi piste Vepsun vieraana. Silloin puhuimme jo puoliajalla, että meidän täytyy haluta voittaa ja meidän pitää pelata paremmin. Me näytettiin silloin toisella puoliajalla ja sitten taas KPV-pelissä. Olimme hyvällä energialla pelissä ja tiesimme, että se maali vielä tulee ja se tietenkin tuli, kertoo SJK:ssa lainalla Glasgow Rangersista oleva Serge Atakayi.

On myös hauska huomata miten nämä derbypelit vaikuttavat. Olemme puhuneet siitä muiden pelaajien kanssa. VPS ja KPV pelaavat ihan toisella asenteella muita joukkueita vastaan ja sitten antavat kaikkensa meitä vastaan. Se ei ole tietenkään helppoa meille, mutta me näytettiin niille, että me oltiin silti parempia. VPS-pelissä he olivat parempia ekan puoliajan, mutta näytimme sitten toisella puoliajalla, Atakayi sanoo.

Toivottavasti me pelaamme omaa peliämme FC Lahtea vastaan, siten kuten pelasimme KPV:ta vastaan, hallitaan peliä, uskalletaan pelata ja tehdä kaikki mitä valmentaja antaa meille ohjeita. Silloin siitä tulee hyvä. Me tiedömme missä me nyt olemme ja miltä taulukko näyttää, mutta haluamme vain nauttia pelistä ja koittaa voittaa peli kerrallaan. Jos emme voi voittaa, niin yksikin piste on meille tärkeä, Atakayi päättää.

Sunnuntaina 5.5. klo 18.30 Lahden Kisapuiston tekonurmella, FC Lahti – SJK. Peli näkyy Seinäjoella suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, sekä maksullisesta Ruutu-palvelusta. Peli on myös vedonlyönnin kohteena ja kaikki Veikkauksen kertoimet löytyy tästä linkistä.

SJK pelaajat juhlimassa Batistan voittomaalia KPV-ottelussa. Kuva Studio Street / Marko Koivuporras.

FC Lahdessa pelaa useita tuttuja

SJK saa sunnuntaina vastaan FC Lahden, jossa pelaa isoissa rooleissa kolme tuttua pelaajaa.

Joukkueen kapteenistoon kuuluu Matti Klinga, joka siirtyi tälle kaudelle kotikaupunkiinsa ja kasvattajaseuraansa, pelattuaan kolme kautta SJK:ssa. SJK:ssa Klinga pelasi kaikkiaan 93 peliä, teki niissä kahdeksan maalia ja oli mukana voittamassa Suomen Cupin sekä pronssimitalit kaudella 2016. Klinga on Lahdessa päässyt paremmin siihen rooliin, missä hän on parhaimmillaan, eli keskikentän keskustaan. SJK:ssa hän joutui pelaamaan paljon laidassa, koska keskikentän keskustaa miehitti pääosin Mehmet Hetemaj ja Johannes Laaksonen.

Puolustuksesta löytyy SJK:n oma kasvatti, Teemu Penninkangas, joka liittyi Klingan tapaan tälle kaudelle FC Lahteen. Penninkangas pelasi viimeksi SJK:ssa kaudella 2016 ja siirtyi ensin Ilvekseen, sitten FC Interiin ja nyt Lahteen. Penninkangas on pelannut SJK:ssa 107 kilpailullista ottelua ja oli mukana nousemassa ensin Kakkosesta Ykköseen, Ykkösestä Veikkausliigaan, voittamassa SJK:n kanssa Liigacupia, Suomen Mestaruutta, Suomen Cupia ja hopeisia sekä pronssisia mitaleita. Penninkangas onkin urallaan voittanut jokaisella pelaamallaan kaudella jotain, kun Ilveksen kanssa he ottivat mitalit ja Interin kanssa voittivat Suomen Cupin. Nyt jää nähtäväksi, jatkuuko Penninkankaan putki tällä kaudella?

Kolmas tälle kaudelle FC Lahden paitaan liittynyt entinen SJK-pelaaja, on espanjalainen keskikenttätaituri Josué Currais Prieto, tutummin Josu. Vasta 26-vuotias pelintekijä tai laitapelaaja, on FC Lahdessa jo uransa kymmenennessä seurassa. Ja välissä hän edusti Kerala Blastersia kahdella eri periodilla. SJK oli kuitenkin kaudella 2013 hänen uransa ensimmäinen ulkomaalaisseura ja FC Barcelonan maailmankuulun La Masia -junioriakatemian läpikäynyt Josu, oli Suomessa välittömästi tähtipelaaja. SJK on edelleen myös hänen urallaan seura, jossa hän on pelannut eniten otteluita, sillä hän pelasi kahdella kaudella kaikkiaan 34 ottelua ja teki niissä kymmenen maalia. Myös maalimäärä on miehen uralla suurin missään joukkueessa. Josu oli mukana nostamassa SJK:ta Veikkausliigaan ja voittamassa Liigacupia, mutta Veikkausliiga-kausi 2014 jäi kesken, SJK:n purettua Josun sopimuksen yksipuolisesti, pelaajan siviilielämän hölmöilyjen vuoksi. Kukaan ei kuitenkaan koskaan kiistänyt Josun taitoja pelikentällä. Ja niistä on nähty väläyksiä nyt FC Lahden paidassa, upeiden kaukolaukauksilla tulleiden maalien muodossa.

FC Lahti on muutenkin uudistunut rajusti tälle kaudelle, kun suurin osa pelaajista on uusia ja päävalmentajana aloitti vielä viime kaudella Toni Korkeakunnaksen apuvalmentajana ollut Sami Ristilä. Veikkausliiga on alkanut nihkeän tasaisesti, sillä FC Lahti on pelannut viidestä ottelustaan kolme tasan, hävinnyt kerran ja voittanut kerran. Maalitkin sillä menee tasan 6 – 6.

SJK:lle FC Lahti on ollut aina hankala vastustaja, ja varsinkin Lahdessa on ollut nihkeää, sillä SJK ei ole vielä koskaan onnistunut kaatamaan Lahtea Lahdessa. Viime kaudella Lahti kaatoi SJK:n kotonaan 1-0, SJK taas oli parempi Seinäjoella samoin 1-0luvuin ja viimeinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi 0-0 tulokseen. Olisiko nyt SJK:n aika ottaa vierasvoitto Lahdesta?

FC Lahti – SJK Lahden Kisapuistossa kaudella 2018, kuva FC Lahti / Taneli Okkonen.

Moshtagh Yaghoubi SJK:lta pelikiellossa

SJK saa tähän otteluun takaisin pelikieltonsa korttitilin täyttymisen vuoksi kärsineen Mehmet Hetemaj’n. Moshtagh Yaghoubin korttitili puolestaan täyttyi KPV:tä vastaan ja siten hän huilaa FC Lahtea vastaan. Mosa palaa mukaan taas seuraavaan otteluun, kun SJK matkaa HJK:n vieraaksi. Hänet valittiin juuri Veikkausliigan huhtikuun tähdistöjoukkueeseen yhdessä SJK:n José Nadsonin ja Denys Oliinykin kanssa. Voit lukea lisää valinnoista tästä uutisesta.

KPV-ottelussa kentällä nähtiin pitkästä aikaa talvella operaatiossa käynyt Jarkko Hurme ja mies pelasi koko ottelun kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan, kapteeninnauha hihassaan. SJK:n fysiikan ja suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujala lupaili jo viime otteluun takaisin riveihin joitain kolmikosta Joel Mero, Joonas Sundman ja Billy Ions. Kaikki kolme ovat jo palanneet treeneihin ja jos paluu ei tapahdu vielä sunnuntaina, tapahtuu se lähiviikkoina. Varsinkin Billy Ionsin paluu on lähellä, sillä mies jo veti välillä muutamat peliminuutit ja kovat harjoitusviikot, mutta varmuuden vuoksi hänen kanssaan palattiin vielä rauhallisempaan harjoitteluun, jotta palautuminen saadaan varmasti hoidettua huolella. Viime kauden Ions oli sivussa vaihtelevasti saman vamman vuoksi ja tuo vamma operoitiin viime talvena. Nyt odotuksissa on, että hän palaa täydessä iskussa mukaan, kun on siihen valmis. Dani Hatakka loukkasi itseään hieman viime ottelussa ja on nyt sivussa tämän viikonlopun ottelusta. Hatakankin pitäisi olla kuitenkin kunnossa taas ensi viikolla.

Nyt alkanut toukokuu on SJK:lle vierapelien kuukausi, sillä SJK pelaa vain yhden kotiottelun ja se on lauantaina 18.5. klo 16.00 pelattava SJK – FC Honka OmaSp Stadionilla. Tuota ottelua ei siis kannata missata missään tapauksessa ja ennakkoliput peliin saa SJK:n verkkokaupasta. Myös kesäkuulle on merkittynä vain yksi kotipeli, sillä kesäkuussa vietetään parin viikon pakollista maajoukkuetaukoa. SJK kohtaa sunnuntain FC Lahti -pelin jälkeen lauantaina 11.5. HJK:n Helsingissä sekä lauantaina 25.5. RoPS:n Rovaniemellä. Pelitahtikin hidastuu peliin per viikko, joten enää ei nähdä huhtikuun tapaan pelejä neljän päivän välein ja SJK pääsee harjoittelemaan sekä palautumaan kunnolla pelien välissä.