123 456 7890

Vaikka SJK pelasi vasta torstai-iltana, matkustaa joukkue jo lauantaina Kemiin, missä se kohtaa sunnuntaina 15.10. klo 15:00 alkavassa ottelussa isäntäjoukkue PS Kemin. Ottelu on samalla osa Nelosen Futiskierrosta, jossa seurataan kaikkia sunnuntaina pelattavia otteluita. Kokonaisuudessaan ottelun näkee ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista. Seinäjoella peliä katsotaan yhdessä SJK-kannattajien kanssa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, minne kaikilla on vapaa pääsy.

SJK hävisi torstaina kotiottelun HJK:ta vastaan, mutta koska samalla muut edellä olevat joukkueet pelasivat sopivasti ristiin, on SJK:lla saumat edelleen jopa mitaliin tai vähintään neljänteen sijaan. Neljäs sija oikeuttaisi europaikkaan ensi vuodeksi. Piste-eroa on vain neljä pistettä ja pelejä on sunnuntain ottelu mukaan laskettuna kolme. Lisäksi muut joukkueet kohtaavat vielä toisiaan jäljellä olevissa otteluissa ja ainakin silloin ne varmuudella menettävät pisteitä. SJK:n haaveet on siten elossa, vaikka omissa käsissä ne ei enää suoranaisesti ole.

Meidän täytyy palata voittokantaan sunnuntaina pitääksemme haaveet elossa. Itse uskon, että kärkijoukkueet tulevat vielä menettämään pisteitä. Meidän tehtävänä on saada lopuista otteluista täydet pisteet, sanoo SJK:n vastuuvalmentajana toimiva Brian Page.

HJK on kova joukkue ja meillä oli vaikea ilta torstaina, mutta menemme silti Kemiin hyvällä asenteella. Uskomme pelitapaamme ja pyrimme saamaan itsemme pelissä kuskin paikalle. HJK:ta vastaan olimme alakynnessä, kun he kontrolloivat ottelua ja tilanteemme olivat siten vain vastahyökkäyksiä tai nopeita hyökkäyksiä. Kemissä me koitamme hallita palloa enemmän, pidämme pelin kontrollissa ja pystymme siten noudattamaan taktiikkaamme paremmin. Eli menemme sinne positiivisin mielin, Page jatkaa.

Me tiedämme, että meidän pitää voittaa. On edelleen mahdollista päästä Eurooppaan ensi kaudella ja annamme siihen kaiken, mitä meillä joukkueessamme on, Page vahvistaa.

Ottelu pelataan Kemissä luonnonnurmella, joka tähän vuoden aikaan saattaa olla pehmeä ja raskas. SJK on tottunut pelaamaan tekonurmella, joka on periaatteessa aina parhaassa kunnossa. Vastuuvalmentaja Page ei näe tätä kuitenkaan ongelmana.

Tiedämme, että kenttä saattaa olla pehmeä, mutta he ovat pelanneet kentällään vain kerran tässä kuussa ja sen pitäisi olla silloin kunnossa. Meidän ei pidä välittää kentästä, vaan mennä pelaamaan sinne vain omaa peliämme. Jos kentän kunto heikkenee pelin aikana, niin meidän täytyy vain sopeutua siihen. Menemme sinne hakemaan ne tarvittavat kolme pistettä, päättää Page.

Myös PS Kemillä oli vaikea ilta torstaina, kun se kohtasi elintärkeässä vierasottelussa Helsingin IFK:n. HIFK koittaa nousta karsijan paikalta suoraan säilymiseen oikeuttavalle kymmenennelle sijalle, jota pitää hallussaan tällä hetkellä juuri PS Kemi. Peli oli siten todellinen kuuden pisteen ottelu ja se päättyi PS Kemin kannalta pettymykseen 0-4-tappiolla.

Tiedettiin ottelun panokset ja tiedettiin, että tämä on kauden tärkein ottelu, mutta siitä tulikin katastrofi. Lopputulos on järkyttävä. Loppupeleihin meidän on saatava aikaan hemmetinmoinen parannus, kommentoi PS Kemin keskikenttäpelaaja Matias Ojala ottelun jälkeen ISTV:n haastattelussa.

Kemi on edelleen turvassa kymmenennellä sijalla, mutta HIFK nousi voitolla hengittämään heidän niskaansa. Molemmat joukkueet tarvitsevat siten sunnuntaina pisteitä ja kummallakin on tappiollinen ottelu alla. Pelistä tulee varmasti viihdyttävä ja kiihkeä kamppailu. Tervetuloa katsomaan ottelua yhdessä muun SJK-väen kanssa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bariin.

PS Kemillä paljon poissaoloja

Meri-Lapin ylpeys joutuu sunnuntain otteluun ilman useampaa pelikiellossa olevaa pelaajaa. Yksi tärkeimmistä on Abdoulie Mansally, joka ihastutti pitkin kesää otteillaan. Mansally tuli Kemiin Yhdysvaltain ja Kanadan pääsarja MLS:stä. Hänen lisäkseen pelikieltoa kärsii paljon pelannut Julian Guevara, jonka korttitili täyttyi viime ottelussa. Helsingissä myös vaihdosta sisään tullut Edwar Salazar hölmöili itsensä suihkuun kahdella keltaisella, eikä ole siten sunnuntaina PS Kemin päävalmentaja Jari Åhmanin käytettävissä.

Torstaina tuli vaihtoon jo ensimmäisellä puoliajalla joukkueen paras maalintekijä, kahdeksan maalia tällä kaudella iskenyt Rasmus Karjalainen. Vielä ei ole tiedossa onko Karjalainen käytettävissä sunnuntaina, mutta toisaalta toipumisaikaa on vain kaksi päivää ja siihen matkustus Helsingistä Kemiin päälle. SJK:n reservijoukkueessa aikonaan pelannut Karjalainen oli myös mukana Suomen U21-maajoukkueessa ja pelasi siellä alkuviikosta. Torstain ottelusta oli sivussa myös Interistä lainalla oleva Albion Ademi sekä virolaispuolustaja Marek Kaljumäe.

PS Kemin tilanne sarjassa on toistaiseksi vielä turvallinen säilymisen suhteen, sillä se on kymmenentenä, kolme pistettä edellä karsijan paikalla olevaa Helsingin IFK:ta. Suoran tippujan paikka viimeisenä ei ole enää mahdollinen, kun eroa on jo 11 pistettä viimeisenä olevaan JJK:hon. Kemissä tilanne on kuitenkin nostanut luonnollisesti huolta, eikä viime torstain tappio HIFK:lle ainakaan vähentänyt sitä. Jo aiemmin Åhman peräänkuulutti joukkueeltaan ammattiylpeyttä ja halua pelata joukkueelle. Samaa vaatii PS Kemin kannattajat. Jos SJK menee ottelussa sunnuntaina johtoon, voi paineet kasvaa kemiläisten riveissä entisestään.

Pitää muistaa että SJK hävisi Kemissä pelatun kauden ensimmäisen kohtaamisen 1-3-luvuin. Silloin toki SJK oli ottelussa selvästi niskan päällä, jyräten hyökkäyksiä jatkuvalla tahdilla, onnistumatta kuitenkaan viimeistelyissään. Seinäjoella pelatun ottelun SJK voitti. Kahdessa aiemmassa kohtaamisessa PS Kemin riveissä tosin pelasi vielä Filip Valencic, joka tavoittelee koko Veikkausliigan maalikuninkuutta nykyään HJK:n riveissä.

Hetemaj ja Ions jälleen mukana

Mehmet Hetemaj vapautuu pelikiellosta tähän otteluun ja pääsee tuoreilla jaloilla mukaan. Samoin edellisen ottelun loukkaantumisen vuoksi huilannut Billy Ions on jälleen käytettävissä ja näin hän pääsee kohtaamaan entisen seuransa. Ions kantoi PS Kemin kapteeninnauhaa vielä alkukaudella 2016, ennen siirtoaan Seinäjoelle.

Pelikieltoa kärsii tässä ottelussa kuitenkin puolustaja Jarkko Hurme ja keskikenttäpelaaja Matti Klinga, joiden korttitilit täyttyivät HJK-ottelussa. Lisäksi Obed Malolon mukana olo on vielä epävarmaa, sillä mies on kipeänä. Loukkaantumistilanteeseen ei ole muuten tullut muutoksia edellisen ottelun jälkeen. Näillä näkymin Matej Hradecky, Marc Vales ja Richie Dorman eivät ole käytettävissä kauden lopuissa otteluissa, sillä kauden päätös tulee kuntoutumisen kannalta liian nopeasti.

Tämän ottelun jälkeen SJK saa huilata ensi viikon perjantaihin asti, kun se kohtaa silloin vierasottelussa Helsingin IFK:n. Kausi loppuu 28.10. klo 14.00 pelattavassa kotiottelussa FC Interiä vastaan. Tuon ottelun jälkeen vietetään myös kaudenpäätösjuhlaa OmaSp Stadionilla.