123 456 7890

SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve jatkaa Seinäjoella YkkösLiiga-joukkueen valmentajana myös kaudella 2024. Grieve allekirjoitti jatkosopimuksen viime viikolla.

Joulukuussa 37 vuotta täyttävä skotlantilainen Stevie Grieve, aloitti Seinäjoella viime huhtikuussa, ja kausi SJK Akatemian kanssa Ykkösessä ja Kolmosessa on ollut menestyksekäs. Ykkösen joukkue on jo varmistanut paikan ensi vuonna alkavassa uudessa YkkösLiigassa, ja joukkue kamppailee jopa Ykkösen mitalisijoista. Kolmosessa SJK Akatemia voitti oman lohkonsa ja sarjanousun Kakkoseen kaudeksi 2024. Myös akatemian alaisuudessa toimiva SJK U17 varmisti paikan ensi talven ja kevään B-nuorten pääsarjaan, eli SM-karsintasarjaan.

Olen tietenkin iloinen, että pääsimme sopimukseen, ja olemme puhuneet tästä jo kesästä alkaen. Saimme kuitenkin kauteen todella hienon startin, vaikka en päässytkään joukkueen mukaan vielä pre-seasonilla. Mika Ojala oli siinä vaiheessa isona apuna, sitten sain Arttu Aromaan ja Mikko Kujalan vielä avukseni. Muutenkin meillä on ollut todella hyvät välit koko staffin kesken heti alusta alkaen. Asiat alkoivat rullaamaan hyvin, ja samalla vielä Kolmosessa pelannut joukkue aloitti kauden hienosti, kommentoi ensi kaudella SJK Akatemiaa YkkösLiigassa luotsaava Stevie Grieve

Varmasti tämä kokonaisuus ja määrätietoisuus kaikessa tekemisessä, vakuutti myös seuran, että menemme näin oikeaan suuntaan. Ja todellakin olen itse erittäin iloinen, että saan jatkaa täällä vielä pidempään. Menemme vuosi kerrallaan, mutta koko ajan pidemmälle tulevaisuuteen jo ajatellen, Grieve jatkaa.

Tietenkin tässä tosiaan auttaa se, että kausi on ollut menestyksekäs, kun koitamme toistaa menestyksen taas ensi kaudella. Akatemian pelaajakehitysryhmä on saanut pelata ylemmässä loppusarjassa jo nyt todella kovia pelejä. Tällä viikolla kohtaamme vielä HIFK:n. Viime viikolla kohtasimme EIF:n ja Gnistanin, ja pärjäsimme niitä vastaan hyvin, vaikka molemmat kamppailivat noususta ylemmäs. Nämä pelit toimivat hyvänä lähtökohtana jo ensi kaudelle, kun haluamme jälleen voittaa. Osa minusta tavallaan laskee nämä ottelut jo valmistautumisena ensi kauteen, Grieve pohtii.

SJK:n seurajohdossa ollaan myös hyvin mielissään Grieven jatkosta.

Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, miten hyvin Stevie pääsi sisään SJK:hon ja toi vaikutuksensa pelaajakehitykseen, tehden siitä entistä vahvempaa. Ensi kaudelle jatkuvuus on tärkeää, kun jatkamme pelaajapolkumme vahvistamista, ja annamme tulevaisuudessakin nuorille lupaaville pelaajille mahdollisuuksia tulla ammattilaisjalkapalloilijoiksi. Joko edustusjoukkueessamme, tai jopa vielä pidemmälle, ammattilaiseksi maailmalle, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Meidän akatemiamme menestys alkaa viimein tuottaa tulosta, ja se on merkki meidän valmentajiemme korkeasta tasosta, tietämyksestä ja kovasta päivittäisestä työstä, Dorman jatkaa.

Stevie Grieve opastamassa SJK Akatemian keskikenttäpelaaja Oliver Günesia.

Ensi kaudella SJK Akatemialla on myös joukkue Kakkosessa, mikä valmistaa entistä nuorempia pelaajia kovalla tasolla kohti YkkösLiigaa.

Se mikä siinä tietenkin tulee vastaan, että moni niistä pelaajista, jotka olivat nostamassa joukkuetta Kolmosesta Kakkoseen, tulee pelaamaan nyt tulevalla kaudella jo isossa roolissa YkkösLiigassa, sanoo Stevie Grieve.

Seuralle on tietenkin valtavan hieno asia, että saamme nuoria pelaajia pelaamaan jo toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Mutta meidän tulee myös miettiä, miten olemme kilpailukykyisiä myös Kakkosessa. Tämä on asia mikä meidän tulee ottaa huomioon, kun rakennamme joukkueita ensi kaudelle.

Meillä on kuitenkin niin paljon lahjakkaita nuoria pelaajia seurassa, ja meidän pitää saada heidät kaikki pelaamaan oikealle tasolle. Samalla jotkut pelaajat, jotka jäivät vähemmälle peliajalle Ykkösessä, mutta olivat kuitenkin mukana jo ryhmässä, voivat nyt saada paljon paremmalla tasolla pelejä Kakkosessa, kuin tällä kaudella Kolmosessa, pohtii Grieve vielä lopuksi.

Stevie Grieve on urallaan ennen SJK Akatemiaa toiminut valmentajana Skotlannissa, Kanadassa, Sveitsissä sekä Intiassa, ja hänellä on UEFA A-valmentajalisenssi. Valmennuksen lisäksi hän on toiminut -valmennuskonsulttina sekä valmentajien kouluttajana taktisella puolella. Viime vuosina Grieve on vastannut Skotlannin pääsarjaseura St. Johnstonen ja League One-seura Forest Green Roversin pelaaja-analysoinnista, sekä toiminut taktisena analyytikkona Skotlannin pääsarjan Dundee Unitedissa.

SJK Akatemian kausi jatkuu tämän viikon lauantaina 7.10. klo 16:00 pelattavalla SJK Akatemia – HIFK ottelulla, Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Tuo ottelu on myös Ykkösen ylemmän loppusarjan päätösottelu, ja jos nyt viidentenä oleva SJK Akatemia sijoittuu taulukossa neljän parhaan joukkoon, jatkuu pelit vielä nousukarsintojen karsintaotteluissa. Jos SJK Akatemia jää viidenneksi, jo nyt menestyksekäs kausi päättyy 7.10.