123 456 7890

Tänä lauantaina, kun koko kaupunki juhlii Tangokuninkaita ja -kuningattaria, isännöi Seinäjoen Jalkapallokerho AC Oulua Ykkösen ottelussa Keskuskentällä.

Joukkueiden kohtaamisista on lyhyessä ajassa tullut eräänlaisia klassikoita ja niissä on nähty melkoisia maalikarkeloitakin.

SJK ja AC Oulu ovat kohdanneet toisensa Ykkösessä neljästi ja tuon lisäksi harjoitusotteluissa kuudesti. Eli vain vajaassa kahdessa vuodessa pelejä vastakkain on ollut yhteensä kymmenen ja tämän kauden jälkeen niitä on kasassa jo kaksitoista. AC Oulu on näissä kohtaamisissa hienokseltaan niskan päällä, sillä he ovat voittaneet kamppailuista neljä, kolmasti on pelattu tasan ja SJK on voittanut niin ikään kolmasti. Maalit ovat sen sijaan tasan 19 – 19.

AC Oulu oli tällä kaudella myös ensimmäinen joukkue, joka onnistui kaatamaan SJK:n, kun toukokuun puolessa välissä Oulussa pelattu ottelu päättyi isäntäjoukkueen 2-1 voittoon. Tuolloin SJK pelasi vajaalla koko toisen puolikkaan, kun sekä Matti Lähitie että Toni Lehtinen katselivat punakorttia ottelussa. Silti SJK onnistui hallitsemaan toista puoliaikaa, mutta tasoitukseen asti eivät voimat vajaamiehisenä riittäneet.

SJK ei ole tuon jälkeen hävinnyt kuin edellisessä ottelussaan Ilvekselle ja Kerho johtaakin siten sarjaa. AC Oulun kausi on sujunut myös hienosti ja joukkue pitää neljättä paikkaa, pyrkimyksenään nousta vähintään kiusaamaan kärkijoukkueita parhaansa mukaan.

Näiden kahden kohtaamisessa on aina erityistä sähköä ja se näkyy niin kentällä kuin katsomossa. Molemmat joukkueet myös pyrkivät nimenomaan pelaamaan palloa, jolloin yleisöllä on lupa odottaa vauhdikasta hyökkäävää jalkapalloa, josta tilanteita ei tule puuttumaan. Ja jos edellisten pelien tulokset jotain kertoo, myös maaleja tullaan Keskuskentällä lauantaina näkemään.

Edellisessä kotiottelussa tehtiin SJK:n uusi sarjapelien yleisöennätys, noin 2300 katsojaa ja säiden suosiessa tähänkin peliin odotetaan lähes samanlaisia katsojamääriä. Jalkapallo on todellakin noussut Seinäjoella suureksi lajiksi.

Tervetuloa aloittamaan Tangolauantain juhlinta Seinäjoen Keskuskentälle, huippufutiksen pariin.

SJK on tämän kauden Ykkösessä tehnyt yhteensä jo 30 maalia.

Nurmela edelleen kentän kingi

AC Oulun pelaajista on aina pakko nostaa yksi pelaaja ylitse muiden ja se on kokenut maajoukkuetähti, Mika Nurmela.

Nurmela on Suomen viimeisiä ns. kultaisen sukupolven pelaajia, joka edelleen jatkaa huipputasolla ja on joukkueelleen muutakin kuin vain nimi jolla tuodaan toimintaan uskottavuutta.

Peliruransa lisäksi seuran urheilutoimenjohtajan titteliä kantava Nurmela, johtaa koko joukkueen pelaamista kentällä. Hän piiskaa oman joukkueensa pelaamaan, vaatii kanssapelaajiltaan parasta ja edelleen miehen tavaramerkkinä jo aikoinaan Hollannin Heerenveenissä olleet vapaapotkut ja keskitykset, lähtee millintarkasti omille pelaajile tai maalipuiden väliin.

Jos Nurmela on pelipäällä, on AC Oulu vaarallinen joukkue ketä vastaan tahansa.

Joukkue ei kuitenkaan ole yksin Nurmelan varassa. Laidoilta löytyy nopeutta ja nuorta voimaa, sillä varsinkin Aapo Heikkilä oikealla laidalla, on todella hankala pidettävä ja nuorimies onnistui nöyryyttämään talvella pariinkin kertaan SJK puolustusta. Toisella laidalla viilettää tämän hetkisten tietojen mukaan SJK kasvatti Tommi Haanpää, jonka ura on SJK:n jälkeen kulkenut liigajoukkue Jaron kautta Ouluun.

Nurmelan vieressä, keskikentän keskellä, oppia ammentaa Suomen kenttien lupaavimmaksi junioriksi julistettu Matias Ojala, jonka ura oli ennen tätä kautta vahvasti menossa kohti ulkomaan kenttiäkin. Ainakaan toistaiseksi ei näille lupauksille vielä ole tullut suurempaa katetta, mutta varmaa on että ainakin miehen nimi kannattaa laittaa mieleen.

Valmentaja Rauno Ojasella on joka tapauksessa kova ja nuori ryhmä kasassa, joka toteuttaa hänen hyökkäävän jalkapallon taktiikkaansa hienosti. Myös SJK haluaa hyökätä ja pelaajat nauttivat tämmöisistä peleistä. Jos pelaajat nauttivat, nauttivat myös katsojatkin, eikä olekaan ihme että niin SJK kuin AC Oulu, kuuluvat molemmat katsojakeskiarvoillaan mitattuna sarjan kärkeen.

Mika Nurmela ohjeistaa pelaajien lisäksi välillä myös tuomareita.

Takaisin raiteille

SJK:n loistavasti sujunut kausi koki pienen yskähdyksen viime viikonloppuna, kun se hävisi kärkikamppailussa kotonaan Tampereen Ilvekselle 2-1 luvuin. SJK:n ainokaisesta vastasi oman kylän Jyri Hietaharju.

Tuo peli on kuitenkin nyt nollattu ja tappion jälkeenhän voitot maistuu taas paremmalta, joten paluu takaisin omille raiteille on ehdottomasti tavoitteena.

Pelikiellosta mukaan palaa SJK kapteeni Chris Cleaver, eikä Aki Sipilän ja Luis Fernandon lisäksi ole muita loukkaantuneita. SJK pääsee siten käytännössä parhaalla kokoonpanollaan AC Oulua vastaan.

Sarjatilanteeseen Ilves tappio ei vaikuttanut, sillä SJK johtaa edelleen Ykköstä. Voittamalla lauantaina, ei taakse tarvi jatkossakaan katsella, vaan voi keskittyä omaan tekemiseen.

Tervetuloa viihtymään Keskuskentälle!

SJK – AC Oulu lauantaina 13.7. klo 16.00, Seinäjoen Keskuskentällä.

Espanjalainen Josu, on ollut yhdessä Toni Lehtisen kanssa tehokkain SJK pelaaja. Josulla koossa 4 maalia ja 6 syöttöä. Toni Lehtisellä 8 maalia ja 2 syöttöä.

Puoliajalla kisataan

Ottelun puoliajalla järjestetään yhdessä toisena otteluisäntänä toimivan Ilkka-lehden kanssa leikkimielinen kilpailu katsojien kesken, kun viisi valittua katsojaa saa tehtäväkseen potkaista palloa keskiympyrästä siten, että se pysähtyy mahdollisimman lähelle maaliviivaa.

Palkintoina kisaajille luovutetaan jokaiselle uusi SJK huivi ja voittaja saa omakseen aidon Adidaksen pelipallon SJK pelaajien nimikirjoituksilla.

Ottelun toinen isäntä on Lakeuden sisäilmamestarit.

Puoliajan kilpailun voittaja saa aidon Adidaksen Brazuca nimeä kantavan pallon nimikirjoituksilla. Vastaavaa palloa käytetään myös vuoden 2014 Maailmanmestaruuskisoissa Brasiliassa.

Sisäänkäynti ja ennakkoliput

Sisäänkäynti Keskuskentälle, sekä lipunmyynnit, löytyvät pääkatsomon takaa, sekä aurinkokatsomon puolelta eteläpäädyn kulmasta, pesäpallostadionin puolelta.

Portit ja palvelut Keskuskentällä aukeavat lauantaina klo 14.30. Kentältä löytyy anniskelualueet, pomppulinna, kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut sekä fanituotemyyntivaunu, joka sijaitsee pääkatsomon takana.

Parhaat parkkipaikat löytyy pesäpallostadionin puolelta, sillä pääkatsomon takana tilaa on rajallisesti.

Kaikki paikalle mahdollisesti tulevat vieraskannattajat sijoitetaan omalle rajatulle alueelle, Keskuskentän aurikokatsomoon ja sen pohjoispäätyyn. Heille järjestetään sinne myös omat palvelut.

Kaikkien peliin tulevien on syytä kuitenkin varautua laukkujen yms. tarkistukseen tarvittaessa.

Liput:
12 � normaalihinta
8 � alle 16 vuotiaat, eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat.
Alle 12 vuotiaat ja sotaveteraanit, ilmainen sisäänpääsy.

??SJK Kannattajat-kortilla saa Wallsportin kahviosta ostetuista ennakkolipuista -20 %.?
Hospodasta, Wilsonista ja Coffee Housesta S-etukortilla ennakkolipuista -20 %??

Ennakkolipunmyynti:
?- Wallsport?
– Hospoda Korbel?
– Sport Bar Wilson
?- Coffee House
?- Etelä-Pohjanmaan Matkailu?

?HUOM! alennukset vain ennakkolipuista!