123 456 7890

SJK:n 27-vuotias yhdysvaltalainen laitapuolustaja Macario Hing-Glover siirtyy Kiinan pääsarjassa pelaavan Shanghai Shenhua FC:n riveihin merkittävällä siirtosummalla, eikä Macario jatka kauteen 2023 valmistautumista SJK:n kanssa. Sopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan.

Macario on ollut aiemminkin peliurallaan kiinalaisseuran kiikarissa, mutta siirto ei tuolloin tapahtunut. Hänet on myös rekisteröity aiemman kiinnostuksen yhteydessä Kiinan passin hakuprosessiin. Nyt Shanghai Shenhua FC haluaa pelaajan riveihinsä, ja SJK on valmis myymään hänet sopivalla hinnalla.

Tämä siirto tulee vähän yllätyksenä niin meille kuin hänelle itselleenkin, mutta me katsomme tässä isompaa kuvaa ja sitä mitä haluamme tehdä pelaajiemme kanssa pitkällä tähtäimellä. Macariolla on ollut mahdollisuus siirtyä Kiinaan jo aiemminkin, mutta siirto ei ole silloin toteutunut. Ja tällaisia tilaisuuksia ei tule pelaajalle kovin usein, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Olemme tietenkin surullisia, että menetämme hänenlaisensa pelaajan, mutta samalla olemme onnellisia hänen puolestaan. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Hän tietää, että hän voi palata tänne koska tahansa hän vain haluaa. 

Vaikka tämä tulikin hieman yllättäen, niin meillä on hyvät suunnitelmat hänen lähtönsä varalle. Meillä on hyviä pelaajia, ja ainakin kaksi nuorta lupaavaa pelaajaa, Otto Kemppainen ja Kingsley Ofori, jotka molemmat saavat tämän kautta entistä paremmat mahdollisuudet. Meidän ei siten tarvitse tehdä mitään uusia hankintoja tai erityistoimenpiteitä, kommentoi Gómez.

–Kun jotain hyvää tapahtuu toiselle, auttaa se samalla jotain muuta pelaajaa samaan mahdollisuutensa. Tämä mahdollistaa näytönpaikkoja meidän pelaajapolullamme oleville pelaajille myös SJK Akatemiassa. Nyt heidän tulee astua esiin, ja pitää huolta siitä, että heidän nimensä on seuraavien maailmalle lähtevien joukossa, päättää Gómez. 

USA:ssa vuonna 1995 syntynyt Macario Hing-Glover siirtyi SJK-paitaan tänä talvena vapaalla siirrolla, kun sopimus Helsingin IFK:n kanssa päättyi viime kauteen. Eurooppaan ja Kroatian pääsarjaan Macario saapui kotimaastaan kaudeksi 2017. Sieltä matka jatkui Slovenian pääsarjan kautta Suomeen ja HIFK-paitaan kaudeksi 2019. Viime kauden päätteeksi HIFK tippui Ykköseen ja Macarion sopimus päättyi. SJK nappasi hänet riveihinsä ja pelaajasopimus syntyi viime vuoden joulukuussa. Macario ei ehtinyt pelata SJK:ssa Liigacupin lisäksi virallisia otteluita. Kaikkiaan hänellä on Veikkausliigassa pelejä koossa yhteensä 50.