123 456 7890

Keskikenttäpelaaja Oliver Günes sekä maalivahti Topi Säilynoja jatkavat Seinäjoella kauden 2023 ja sopimuksissa on optiot kaudesta 2024.

Viime kaudella Veikkausliigadebyytin tehnyt 19-vuotias Günes aloittaa Seinäjoella jo kolmannen kautensa.

Tuntuu oikealta jatkaa tätä projektia vielä. Paljon on kehitytty, mutta sitäkin enemmän kehitettävää jäljellä. Nyt vaan nöyränä paiskitaan hommia lisää näissä mahtavissa olosuhteissa, sanoo Günes.

Tavoitteena on totta kai murtautua pelaavaan kokoonpanoon edustuksessa, ja auttaa tätä seuraa saavuttamaan sen potentiaali, Günes lisää.

Mikkelissä syntynyt mutta Espoossa kasvanut Oliver Günes pelasi SJK Akatemiassa jo kaudella 2021 Kakkosessa, siirryttyään mukaan tammikuussa 2021 FC Espoon riveistä. Günes jatkoi sarjanousun jälkeen Ykkösessä, ja päättyneellä kaudella hän pelasi 23 Ykkösen ottelua. Hän teki niissä yhden maalin ja antoi kuusi maalisyöttöä. Günes teki myös Veikkausliigadebyyttinsä päättyneellä kaudella, kun hän tuli vaihdosta kentälle Helsingin IFK:a vastaan pelatussa vierasottelussa. Pelipaikaltaan Günes on hyökkäävä keskikenttäpelaaja tai pelintekijä, ja hän pystyy pelaamaan useissa eri rooleissa hyökkäyspäässä. Kaikkiaan kahdessa kaudessa Oliver Günes on nyt pelannut SJK Akatemiassa 53 ottelua, tehnyt niissä kuusi maalia ja antanut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä.

 

Oliver Günes SJK Akatemia–PEPO-ottelussa kesäkuussa 2022

19-vuotias Sievistä kotoisin oleva Topi Säilynoja siirtyi Seinäjoelle loppukesällä 2018 FC Ylivieskasta. Kerhon väreissä Säilynoja on viettänyt siten jo useamman vuoden.

–Hyvä fiilis! Olen neljä vuotta ollut jo SJK:ssa, joten tunnen oloni kotoisaksi täällä tutussa ympäristössä. Tulevan kauden tavoitteina on pysyä ensisijaisesti kunnossa, koska viime kausi kului pienempien tai suurempien vammojen kanssa. Sitten mahdollisimman suuri rooli omassa joukkueessa ja toivottavasti myös siitä eteenpäin, kommentoi Säilynoja jatkosopimustaan.

Säilynoja on pelannut SJK Akatemiassa A-poikien SM-sarjaa, Kakkosta ja Ykköstä. Veikkausliigadebyytti odottaa vielä tulevaisuudessa, mutta Säilynoja pelasi edustusjoukkueessa Suomen Cupissa keväällä 2021, kun hänet otettiin kentälle Walter Viitalan loukkaannuttua ottelussa FC Interiä vastaan. Ykkösen debyytissään toukokuussa 2022 Säilynoja pelasi nollapelin.

SJK Akatemia varmisti viime kaudella jatkon Ykkösessä myös kaudella 2023 ja joukkue valmistautuu siten ensimmäistä kertaa toiseen perättäiseen Ykkösen kauteensa. Joukkue palasi harjoituksiin viime viikolla, ja pelaa talvella harjoitusotteluita sekä osallistuu cup-kilpailuihin. Lisätietoa sovituista otteluista tulee SJK:n nettisivuille sitä mukaa, kun pelejä varmistuu.

 

Topi Säilynoja SJK Akatemia–PEPO-ottelussa kesäkuussa 2022