123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue johtaa SM-karsintasarjan pohjoislohkoa kahden pisteen erolla toisena olevaan Valkeakosken Hakaan. SJK:lla on myös ottelu enemmän pelattuna.
Nyt joukkueet kohtaavat Valkeakoskella, Saharan ulkotekonurmella lauantaina klo 13.00.

SJK pelaajista neljä oli kuluneella viikolla maajoukkuetehtävissä ja siellä tuli myös paljon vastuuta sekä onnistumisia. Näillä näkymin pelaajat ovat kuitenkin rivissä jo lauantaina.

Maajoukkuemiehet on kunnossa ja tulevat mukaan. Toki vielä perjantaina iltapäivällä juttelen heidän kanssa ja katsotaan, missä kunnossa ovat. Ei kuitenkaan aleta ketään kuormittamaan liikaa. Osalla pelaajista on myös pientä flunssaa ja lähtöpäivän aamuna katsotaan että otetaanko mukaan. Hyvällä ryhmällä ja asenteella joka tapauksessa peliin lähdetään, kertoo SJK U19 vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Lohkossa kolmantena on Tampereen Ilves, joka on vain kahden pisteen päässä Hakasta ja kolmen SJK:sta. Neljännen sijan jakaa tasapisteissä KuPS ja VIFK, jotka ovat kuitenkin viisi pistettä jo takana. Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä ja lauantaisen kamppailun jälkeen ollaan vasta SM-karsinnan puolessa välissä.

Lohkon neljä parasta selviää suoraan kesällä pelattavaan SM-sarjaan. Viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet pelaavat etelälohkon kanssa ristiin jatkokarsinnan kahdesta jäljellä olevasta paikasta.


SJK U19 joukkueen Paavo Valakari (vas.), Niko Laaksonen ja Jaakko Vihanta (oik.) valmiina kärkikamppailuun

Haka haluaa SM-sarjaan

Viime syksynä oman Ykkösen lohkonsa vakuuttavasti voittanut ja siten paikan karsintasarjaan varmistaunut Valkeakosken Haka, on kovassa valmennuksessa. Joukkueen päävalmentajana toimii palkittu juniorivalmentaja Ismo Oksanen ja hänen aisaparinaan yksi Suomen kenttien legendaarisimmista pelimiehistä, Haka-ikoni Valeri Popovitch.

Valmentajakaksikko luotsaa Hakaa tosissaan kohti kesällä pelattavaa SM-sarjaa.

Totta kai sitä tavoitellaan. Ei tälle kannata uhrata kuutta iltaa viikossa, jos ei ole mitään tavotteita. Pojatkin sen ymmärtää, Oksanen totesi viime syksynä Valkeakosken Sanomien haastattelussa.

Vallun (Popovitch) panostus on hurja, mutta lopulta kyse on poikien omasta motivaatiosta. He päättävät itse, miten haluavat pelata. Motivaatio on muutenkin tämän ikäisillä iso asia, kun elämässä on paljon muitakin tekijöitä, Oksanen toteaa samaisessa haastattelussa.

Peliin Haka lähtee ilman omaa maalivahtiaan ja kotijoukkueen maalia vartioi Härmästä lainattu? Tommi Vainio. Erikoiseen järjestelyyn jouduttiin, kun Hakan maalivahti ja kapteeni Mikko Ananin mursi sormensa, eivätkä muut maalivahdit, Eeli Arola ja Elmeri Mäkelä ole käytettävissä.

Hakallakin on yksi maajoukkuemies kentällä, sillä Suomen U18 maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Wiss otti Juho Pirttijoen Haka-puolustuksesta mukaan maajoukkueeseen, joka matkusti Latvian Fedarations Cupiin. Pirttijoki oli siten mukana samassa joukkueessa SJK:n Elias Ahteen ja Tuomas Lähdesmäen kanssa, pelaten molemmat ottelut alusta loppuun.

Hakan Juho Pirttimäki oli mukana Suomen U18 maajoukkueessa, joka haki pronssimitalit Latviassa järjestetyssä Fedarations Cupissa

Joona Ala-Hukkala sivuun kuukausiksi

Puolustaja Joona Ala-Hukkala joutuu polvileikkaukseen ja huilia on luvassa muutama kuukausi. Ennen loukkaantumistaan Joona nousi mukaan SJK:n edustusjoukkueen rinkiinkin ja hän pelasi isossa roolissa SJK U19 joukkueen puolustuksessa, yhdessä Suomen U19 maajoukkueessa täydet minuutit viime viikolla pelanneen Joona Lautamajan kanssa. Toivotaan että leikkaus ja kuntoutus sujuu hyvin ja mies palaa entistä ehompana kesällä mukaan.

Viikolla pelatuissa maajoukkueotteluissa saatiin iloisempia uutisia, kun Suomen U18 maajoukkueessa Elias Ahde ja Tuomas Lähdesmäki saivat paljon minuutteja ja molemmat onnistuivat maalinteossakin. Ahde on ollut tehokkaan myös SJK U19 paidassa, sillä kauden neljässä ottelussa nuorimies on iskenyt jo seitsemän täysosumaa ja johtaa tuolla maalisaldolla lohkon maalipörssiä.

Hienoa maajoukkueviiikkoa säestää puolustaja Joona Lautamaja ja maalivahti Ville Viljala, jotka pelasivat Suomen U19 maajoukkueen paidassa kun Suomi kohtasi Unkarissa kahdesti isäntämaan. Joona pelasi molemmat ottelut alusta loppuun ja Ville oli jälkimmäisessä ottelussa avauskokoonpanossa.

Vielä kerran onnittelut kaikille maajoukkuemiehille.

U19 SM-karsintasarjan kärkikamppailu, Haka U19 vs. SJK U19, lauantaina 8.3. klo 13.00 Valkeakosken Saharan kentällä.

SJK U19 joukkueen kapteeni, Joona Lautamaja Unkarin Telkissä maajoukkuepaidassa