123 456 7890

Veikkausliigan puolustava mestari SJK, matkustaa perjantaina Rovaniemelle, missä se kohtaa lauantaina klo 16.00 alkavassa Veikkausliigan avausottelussa PS Kemin. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Rovaniemellä, koska Kemin oma kenttä ei täytä vielä kaikilta osin Veikkausliigan vaatimuksia.

Joukkueet kohtaavat tällä viikolla jo toistamiseen, kun SJK haki jo tiistaina Kemistä voiton ja Suomen cupin jatkopaikan.

Hienoa päästä aloittamaan Veikkausliiga. Kilpailulliset pelithän aloitettiin jo viikolla, joten siinä mielessä alkujännitykset on molempien osalta nyt poissa. Edellisessä kohtaamisessamme pystyimme kontrolloidusti rytmittämään peliämme koko ottelun ajan, mutta PS Kemin kanssa pitää olla tarkkana. Se on hyvä joukkue ja osaa iskeä nopeasti jollei ole hereillä, muistuttaa SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Veikkausliigan nousijajoukkue PS Kemi ja SJK pelasivatkin tiistaina Suomen cupissa pitkän kaavan mukaan, kun varsinainen peliaika päättyi ensin maalittomana. Ottelun kuparisen rikkoi lopulta kotijoukkueen kapteeni Billy Ions, kun oli pelattu jo 116 minuuttia. SJK:n maalitykki Roope Riski kuittasi kuitenkin lähes välittömästi ja ratkaisua haettiin lopulta rangaistuspilkulta. SJK voitti rp-kisan 5-4-numeroin ja ratkaisevan maalin iski Youness Rahimi.

Ei vain pystytty pitämään loppuun asti ottelupalloista kiinni. Mutta esitystämme meidän ei tarvitse hävetä, enkä olisi pelaajilta enempää voinut vaatia. Kaikki laittoivat itsensä likoon, kommentoi tiistain ottelun jälkeen PS Kemin päävalmentaja Jari Å;hman omiensa otteita.

Pystyimme pelaamaan hyvällä tasolla ja näytimme, että kuulumme Veikkausliigaan. Hyvillä mielin voimme lähteä kohti liiga-avausta, jatkoi Å;hman seuransa nettisivuilla.

Lauantain Veikkausliigan ottelu on samalla osa Nelosen ja Jimin suorana televisioitavaa Futiskierrosta, eli parhaat palat pelistä näkee pääotteluna toimivan PK-35 Vantaa – HIFK ohella. Ottelun näkee kokonaisuudessaan suorana maksullisista Ruutu+ ja IS Extra -palveluista. Seinäjoella peli näkyy suorana myös Carlsberg Sports Barissa.

PS Kemi – SJK lauantaina 9.4. klo 16.00, Rovaniemen Keskuskentällä.

Lauantain ottelu pelataan uusitulla Rovaniemen keskuskentällä. Kuva kaudelta 2014.

Nousijajoukkue PS Kemi Kings

PS Kemi voitti Kakkosen Pohjoislohkon kahdesti peräkkäin ja nousi toisella yrittämällä suoraan Ykköseen. PS Kemi ei kuulunut viime kauden Ykkösen suosikkeihin ja sarjanousijalle povattiin vaikeaa kautta. Mutta toisin kävi ja Ykkönen olikin vain välietappi matkalla Veikkausliigaan. Nyt kemiläisille povataan jälleen vaikeaa kautta. Eikä sitä ainakaan helpota, että nousija joutuu pelaamaan ensimmäiset kotiottelunsa Rovaniemellä ja Oulussa. Kemin stadion ei varsinaisesti näytä liigapelipaikalta.

Kemin hyökkääjät Christian Eissele, Sasa Jovovic ja Billy Ions ovat takoneet Kakkosessa ja Ykkösessä valtavia maalimääriä. PS Kemi osti, nimenomaan osti, Englannin 3. ja 4. korkeimmilla sarjatasoilla pelanneen Ryan Gilliganin Ruotsista ja Joona Vetelin FF Jarosta. Mielenkiintoinen hankinta oli myös Matias Ojala, jonka lupaavasti alkanut ura on jäänyt hiukan polkemaan paikoilleen.

Maaliskuun alussa jysähti siirtopommi, kun SJK:n mestarijoukkueen avainpelaajiin kuulunut Zeljko Savic siirtyi PS Kemiin. Kemiin ei ole helppo houkutella kovia suomalaisnimiä. Seinäjokelaisittain, ja miksei muutenkin, yksi mielenkiintoisimmista on liigadebytantti Kalle Taimi. Myös Saku Kvist tekee liigadebyyttinsä. Tuomo Könönen ja Janne Turpeenniemi ovat joukkueen ainoat kokeneet suomalaispelaajat.

Viime kauden ykkösmolari Daniel Kollar lähti PK-35 Vantaahan. Maalivahtiosasto onkin suurin kysymysmerkki. Juhani Pennasella ja Jusa Impiöllä ei ole Veikkausliigakokemusta, eikä liikaa kokemusta Ykkösestäkään. Kemiläiset ovat pelanneet talvikaudella tuloksellisesti varsin hyvin. Yhden lisämausteen tuo myös derbyt RoPSia vastaan. Pohjois-Suomessa ei ole viime vuosina derbyjä pelattu liigatasolla.

Lauantain ottelusta PS Kemiltä puuttuu pitkäaikaisloukkaantuneena oleva Cornelius Stewart, sekä SJK-kasvatti Kalle Taimi. Cup-ottelussa eivät olleet mukana uudet hankinnat, keskikenttäpelaaja Ryan Gilligan ja puolustaja Muller Pereira Roque, koska heidän pelilupansa eivät olleet vielä tulleet. Lauantaina kaksikko on oletettavasti kuitenkin jo mukana.

Puolustaja Zeljko Savic pelaa nyt PS Kemin paidassa.

SJK saa miehiä sairastuvalta

Loukkaantuneena olleita miehiä alkaa tulla takaisin riveihin ja muun muassa keskikenttäpelaaja Matej Hradecky on jälleen käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Sivussa on kuitenkin pitkäaikaisloukkaantuneet Richie Dorman ja Emil Lidman, sekä Mehmet Hetemaj ja Toni Lehtinen. Hetemaj ja Lehtinen ovat todennäköisesti mukana jo parin viikon sisään.

Viime tiistain ottelussa SJK myös lepuutti muutamia pelimiehiä, eikä loukkaantumisia pitkästä ottelusta huolimatta tullut. Lauantain sarja-avaukseen lähdetään siten vahvalla ryhmällä.

SJK:lle Rovaniemen Keskuskenttä on jo tullut hyvin tutuksi ja siellä on pelattu viime vuosina useita kertoja. Kakkosen aikana siellä kohdattiin useampaan kertaan FC Santa Claus, Ykkösessä ja Veikkausligassa puolestaan RoPS. SJK:n saldo kaikkiaan seitsemästä siellä pelatusta ottelusta on neljä voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. PS Kemiä SJK ei ole kohdannut ennen viime tiistain Suomen cup ottelua koskaan virallisissa otteluissa, mutta talvella pelattu Liigacupin ottelu päättyi SJK:n voittoon 1-0-luvuin.

Lauantain ottelun jälkeen SJK pääsee ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen, kun torstaina 14.4. SJK pelaa Veikkausliigan kotiavauksessa IFK Mariehamnia vastaan. Tuo ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella ja sen ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.