123 456 7890

SJK:n uutena päävalmentajana kaudelle 2018 aloittaa Tommi Kautonen, joka on ollut jo mukana rakentamassa ensi kauden joukkuetta sekä omaa taustaryhmäänsä noin kuukauden ajan. Kaikki valmentajat ja taustaryhmän jäsenet on päävalmentaja Kautosen valitsemia ja hän vastaa siihen tulevista tehtävien muutoksista tai lisäyksistä.

Jokapäiväinen prosessi pelaajien kanssa kiehtoo minua. Liiton pestien heikkous on se, että pelaajien kanssa pääsee päivittäiseen prosessiin harvoin, kommentoi Tommi Kautonen paluutaan seuravalmennukseen maajoukkuetehtävistä.

Tämän seuran ensimmäinen pieni notkahdus tapahtui viime kaudella. On selvää, mihin haluamme palata. Isossa kuvassa tästä ympäristöstä ja ihmisistä välittyy minulle intohimoa ja halua. On sitä toki muuallakin, mutta täällä aistin sen koko ajan, kommentoi Kautonen seuraa.

Pelillisesti lähdemme hakemaan jatkuvuuttaa siihen miten SJK pelasi viime kauden lopulla. Lisää aggressiivisuutta ja puolustupeliä aktiivisemmaksi. Ajoittain myös korkeampaa prässipelaamista. Siihen suuntaan haluan meidän peliä kehitettävän. Tärkeimpänä asiana haluan kuitenkin että me olemme joukkue. Että me teemme asiat tiiviinä yhdessä joukkueena, kuvailee Kautonen pelillistä suuntaa

Kautosen apuna jatkaa loppukauden 2017 vastuuvalmentajana toiminut Brian Page, joka tuo toimintaan jatkuvuutta. Hän tuntee pelaajat edustusjoukkueesta Akatemiaan sekä koko seuran. Hän on siten pelillisestikin mukana luomassa jatkumoa SJK:n historian ja tulevaisuuden välille. Page jättää tehtävänsä SJK Akatemiassa ja keskittyy täysipäiväisesti tehtäviin edustusjoukkueen valmentajana. Pagen apurina tähän asti toiminut Toni Lehtinen, jatkaa niin ikään edustusjoukkueessa hyökkääjävalmentajana, mutta toimii valmennustehtävissä myös Akatemian puolella.

Viime kausi oli haastava kausi, ja meidän täytyy oppia siitä ja mennä eteenpäin. Haluamme eurokentille. Koko seura halua pokaaleja ja palkintoja, ja on hienoa olla auttamassa siinä, kommentoi Brian Page.

Viime vuodesta jäi hampaankoloon. Tavoite on päästä takaisin sinne, minne kuulumme. Haluamme pitää tämän pienen notkahduksen vain vuoden mittaisena. Odotan innolla ensi kautta, Toni Lehtinen jatkaa.

Uutena valmennusryhmään tulee mukaan Paraisilta kotoisin oleva 49-vuotias Stefan Strömborg. Hän on UEFA Pro -koulutuksen saanut jalkapallovalmentaja, joka on erikoistunut fysiikkapuoleen. Strömborg on toiminut Suomen Palloliiton fysioterapian ja fyysiikkavalmennuksen kouluttajana. Hän on ollut muun muassa päävalmentajana Ykkösessä EIF:ssä ja Kakkosessa ÅIFK:ssa sekä apuvalmentajana Veikkausliigassa IFK Mariehamnissa, TPS:ssä ja juniorivalmennuksessa FC Interissä. Peliurallaan hän pelasi ammattilaisena Veikkausliigassa ja Ruotsissa GIF Sundsvallin paidassa.

Pidän hyvästä ja suorasta keskustelusta. Tässä tiimissä on hyvä
meininki. Tommi soitti ja pyysi mukaa, pari päivää piti perheen kanssa
miettiä
, kommentoi uutena valmennusryhmässä aloittava Stefan Strömborg.

Brian ja Toni edustavat jatkumoa viime kauteen. Halusin heidän jatkavan, sillä näin pelillisen muutoksen kun he ottivat edustusjoukkueen haltuunsa. Heidän pallonhallintapelinsä miellytti minun silmääni. Olemme keskustelleet nyt paljon asioista ja olemme aika pitkältä samoilla linjoilla pelillisistä asioista. Stefan Strömborgin tunnen jo entuudestaan pitkältä ajalta, kommentoi päävalmentaja Tommi Kautonen valmennusryhmäänsä.

SJK:ssa Strömborg ottaa vastuulleen erityisesti kunto- ja fysiikkavalmennuksen sekä osallistuu päivittäiseen valmennustyöhön valmennusryhmän osana. Hän vastaa kunto- ja fysiikkavalmennuksesta myös SJK Akatemian osalta. Koulukunnaltaan hän edustaa kuuluisan hollantilaisvalmentaja Raymond Verheijenin näkemyksiä, joihin luottaa modernissa kuntovalmennuksessa ja loukkaantumisten ehkäisemisessä myös monet maailman suurseurat.

Ei minun tarvitse keksiä kaikkea uudestaan. Pystyn rakentamaan vanhan päälle omaani. Vastuualueeni on se, miten saadaan yhdistettyä taktinen, tekninen ja fyysinen harjoittelu. Olen varma, että saamme hyvätempoisen joukkueen kentälle ja pelaajat ovat terveenä, uskoo Strömborg.

Tommi Kautosen johtamaan edustusjoukkueen valmennusryhmään kuuluu lisäksi maalivahtivalmentaja Luis Fernando da Silva sekä joukkueenjohtaja ja huoltaja Pekka Lehtinen. Pidempiaikaisesta fysioterapiasta vastaa DBC Seinäjoki ja joukkueen lääkäripalveluista Terveystalo. Urheilutoiminnan ja seurajohdon välissä toimii sports managerina Christoffer Kloo. Luis Fernando ja Pekka Lehtinen on parhaillaan lomamatkalla, eikä kaksikko ollut mukana tilaisuudessa.

Olemme Tommin kanssa keskustelleet uusista pelaajahankinnoista jo pari kuukautta. Olemme pelanneet yhdessä, ja tiedän, että Kautonen on kunnianhimoinen. Hän sanoo asiat suoraan, kommentoi Christoffer Kloo yhteistyötään Kautosen kanssa.

SJK Akatemian johtajaksi ja vastuuvalmentajaksi tulee uusi ihminen, jolla on mukanaan uusia valmentajia. Koko seuran valmennusryhmä toimii yhteistyössä kaikkien joukkueiden parhaaksi ja edustusjoukkue on seuran lippulaiva.

Akatemiaan liittyy jatkossa myös SJK-junioreiden alaisuudessa tähän asti toiminut B-junioreiden joukkue. Siten tänä talvena ja ensi kaudella SJK Akatemian alaisuudessa, on Kakkosen edustusjoukkue, joka toimii Veikkausliigajoukkueen reservijoukkueena sekä SM-karsinnoissa pelaavat A- ja B-juniorit. Ensi syksyllä alkavasta jalkapallolukiosta ja SJK Akatemiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

SJK-juniorit pyörittää muuta junioritoimintaa SnadiKerhon 3-5-vuotiaiden parista aina C-junioreihin asti. Seuraan kuuluu noin 600 junioria. Junioreiden valmennuspäällikkönä toimii Jyri Hietaharju ja urheilutoimenjohtajana Kari Kiviluoma.

SJK palaa harjoituksiin joulukuussa ja aloittaa valmistautumisen kauteen 2018. Kausikortit kaudelle 2018 ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä OmaSp Stadionin SJK Shopissa. SJK Shop on avoinna arkisin klo 9-16.SJK TV:llä lisäksi yksittäiset haastattelut urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäen, päävalmentaja Tommi Kautosen sekä valmentajien Brian Page ja Stefan Strömborg kanssa.