123 456 7890

SJK nimitti tiistaina uudeksi päävalmentajakseen 54-vuotiaan Alexei Eremenko seniorin. Eremenko aloitti uudessa tehtävässään tiistaina ja korvasi maanantai-iltana tehtävistään vapautetun Tommi Kautosen. SJK esitteli Eremenkon medialle torstaina tiedotustilaisuudessa.

Eremenko toi mukanaan oman kakkosvalmentajan, Umar Marhievin, ja he aloittivat tehtävässään välittömästi. Eremenko on vastuussa jo ensi lauantaina, kun SJK kohtaa OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin. Toni Lehtinen ja Brian Page jatkavat seurassa muissa valmennustehtävissä. Alexei Eremenkon sopimus kestää kauden 2020 loppuun saakka.

Minulla oli muitakin tarjouksia, mutta ne eivät kiinnostaneet. Kun tämä tarjous tuli, otin sen heti vastaan. Täällä olosuhteet ja toiminta aidosti kestää vertailun mihin tahansa Euroopan seuraan. Olen tyytyväinen ollessani nyt täällä, sanoi Alexei Eremenko mediatilaisuuden alussa.

Alkuun on tärkeä saada hyviä tuoksia ja onnistumisia. Saada sitä kautta tunnelma joukkueessa paremmaksi. Saada tulos kerrallaan peliä paremmaksi. Turha on miettiä menneitä tai loukkaantumistilannetta, kun siihen ei voi vaikuttaa. Täytyy keskittyä niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa, muistuttaa Eremenko.

Eremenkon ja SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärven kommentteja tulossa lisää lehdistötilaisuuden taltioinnilla.

Venäjällä syntynyt mutta Suomen kansalaisuuden vuonna 2003 ottanut Alexei Eremenko senior, on entinen jalkapalloilija ja nykyinen jalkapallovalmentaja. Pelaajaurallaan keskikentällä pelannut Eremenko teki mittavan uran Veikkausliigassa, ja häntä pidetään yhtenä sarjan kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Valmentajana hän aloitti vuonna 2004 Pietarsaaren JBK:ssa ja vuonna 2009 hänestä tehtiin Jaron päävalmentaja. Hän valmensi Jaroa aina vuoteen 2016 asti. Sen jälkeen hän on toiminut Suomen U18-maajoukkueen päävalmentajana, Kazakstanin pääsarjan Shakhter Karagandyn päävalmentaja ja Armenian pääsarjassa pelaavan FC Pyunik Jerevanin päävalmentajana.

Pelaajaurallaan Eremenko on voittanut Neuvostoliiton mestaruuden kertaalleen, Suomen mestaruuden kahdesti ja kaksi kertaa Suomen Cupin. Hän edusti mittavalla peliurallaan Suomessa pääasiassa FF Jaroa ja HJK:ta, pelasi ulkomailla Venäjän lisäksi Kreikassa ja Norjassa. Eremenkolla on kolme poikaa, jotka kaikki ovat tai ovat olleet ammattilaispelaajia. Vanhin poika, Alexei junior, edusti SJK:ta kaudella 2016.

SJK kohtaa lauantaina Veikkausliigassa OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa klo 15:00 ja se on osa Kotijoukkue-päivän ohjelmaa. Voit lukea lisää Kotijoukkue-päivästä tästä linkistä.Alexei Eremenko

Rostovissa, Neuvostoliitossa, tammikuun 17. päivä vuonna 1964 syntynyt Alexei Borisovits Eremenko, on venäläissyntyinen entinen jalkapalloilija ja nykyinen jalkapallovalmentaja. Hän on ottanut Suomen kansalaisuuden vuonna 2003, asuttuaan Suomessa perheineen jo vuodesta 1990. Perhe, johon tuolloin kuului vaimo Nelia, alle kouluikäinen poika Alexei Aleksejevits ja kolmevuotias Roman, muuttivat Suomessa Pietarsaareen ja Eremenko teki sopimuksen Pietarsaaren Jaron kanssa. Vaimo Nelia on entinen maajoukkuetason voimistelija. Jarolla oli kuitenkin tuolloin ulkomaalaiskiintiö täynnä ja Eremenko pelasi ensimmäiset pelinsä Suomessa lainasopimuksella OLS:n paidassa Kakkosessa. Vuodesta 1991 lähtien hän edusti Jaroa.

Peliurallaan hän oli Suomen kenttien ja Veikkausliigan yksi parhaita pelaajia ja hänet valittiin Veikkausliigan legendaksi vuonna 2007 ensimmäisten pelaajien joukossa. Hän oli keskikenttäpelaaja, pelinrakentaja ja -johtaja. Ennen Suomeen muuttoa, hän edusti Neuvostoliitossa Rostovin SKA:ta sekä moskovalaisia Spartakia, Torpedoa ja Dynamoa. Kasvattajaseura on Rostovin jalkapalloakatemia, joka oli 70-luvulla valtion sisäoppilaitos. Hän pelasi Neuvostoliiton nuorten maajoukkueessa ja voitti Neuvostoliiton mestaruuden Spartakin kanssa vuonna 1987. Koko ura käsittää 638 ottelua ammattilaisena. Suomen pääsarjassa hän pelasi 360 ottelua ja teki niissä 64 maalia. Neuvostoliiton U18-maajoukkueen mukana hän oli voittamassa EM-pronssia, Suomessa 1982 pidetyissä EM-kisoissa.

Eremenko edusti pelaajana Jaroa kolmeen eri otteeseen, kausilla 1991-1994, 1995-1997 ja 2003-2005. Vuonna 1995 hän pelasi Kreikan pääsarjassa Athinaikosissa ja vuonna 1998 Norjan pääsarjassa Tromsø IL:ssä. Norjasta palattuaan hän edusti HJK:ta kausilla 1999-2003. Peliuran päätyttyä Jarossa, hän oli pelaaja-valmentajana Jaron kakkosjoukkue JBK:ta.

Jaro ja Pietarsaari on koko perheelle tärkeä paikka ja koti. Siellä syntyi perheen nuorin poika Sergei ja kaikista pojista tuli Pietarsaaressa isänsä tapaan ammattilaisjalkapalloilijoita. Vanhin poika Alexei Aleksejevits Eremenko, eli Eremenko Jr., edusti SJK:ta kaudella 2016. Pietarsaaressa sijaitsee Eremenkon omistama kuntosali- ja harjoituskeskus, jossa myös perheen äiti Nelia on valmentanut voimistelijoita. Pietarsaari vahvana ruotsinkielisenä alueena, on vaikuttanut perheenkin kieleen, sillä kaikki puhuvat sujuvasti ruotsia. Myös isä Eremenko taitaa ruotsin paremmin kuin suomen. SJK:ssa valmennuskielenä on kuitenkin pääasiassa englanti.

Pietarsaaressa Eremenko aloitti myös valmentamisen Jaron reservijoukkueena toimivan JBK:n kanssa. JBK pelasi Kakkosessa ja joukkueessa oli paljon nuoria pelaajia. Kaikkiaan Eremenko oli JBK:n päävalmentajana kuuden kauden ajan ja hänen työnsä nuorten kanssa toimi erinomaisesti. Jaro palkitsi pelaajalegendansa kolmen vuoden päävalmentajasopimuksella ja tarkoitus oli aloittaa tehtävässä kaudella 2010. Päävalmentajana tuolloin ollut Mika Laurikainen kuitenkin erotettiin jo kesken kauden 2009 ja Eremenkosta tuli uusi päävalmentaja elokuussa 2009.

Ensimmäinen kokonainen kausi Jarossa oli menestys, kun pienellä budjetilla operoinut ja häntäpäähän povattu seura oli kauden 2010 päätteeksi viides. Sijoitus oli seuran paras 14 vuoteen. Kauden 2010 jälkeen Jaro ei pystynyt toteuttamaan samaa sijoitusta uudelleen ja joukkue joutui taistelemaan jokaisella kaudella keskikastin alapuolisista sijoituksista. Poikkeuksena oli kausi 2014, jolloin Jaro sijoittui kuudenneksi. Media oli povannut Jaroa tippujaksi jo useampana kautena, mutta Eremenko sai pidettyä seuran pääsarjassa aina kauden 2015 loppuun asti. Tuolloin Jaro putosi Veikkausliigasta ja dramaattinen loppu nähtiin Seinäjoen Keskuskentällä kauden viimeisessä ottelussa. SJK tarvitsi ottelusta voiton varmistaakseen Suomen mestaruuden ja Jaro voiton säilyäkseen. Kauden 2016 Jaro aloitti Ykkösessä. Eremenko oli edelleen valmentaja, mutta hän aloitti myös työnsä ohella Suomen U18-maajoukkueen päävalmentajana. Lopulta Jaro vapautti hänet tehtävistään kesken kauden 2016.

Jaron jälkeen hän siirtyi Kazakstanin pääsarjaan, Shakter Karagandyn päävalmentajaksi, missä toimi kesästä 2016 kesään 2017. Kaudella 2017 hän toimi päävalmentajana Armenian pääsarjajoukkue Pyunik Jerevanissa.

SJK nimitti hänet päävalmentajaksi kauden 2018 toukokuussa ja sopimus kestää kauden 2020 loppuun.