123 456 7890

SJK vahvisti hyökkäystään kahdella uudella pelaajalla, argentiinalaisella Emmanuel Ledesmalla ja englantilaisella Jake Jervisillä. Molempien sopimus kattaa kauden 2020 ja pelaajat ovat parhaillaan Covid19-epidemian vuoksi maahantulokaranteenissa. Voit lukea SJK:n julkistusuutisen tästä linkistä.

Ledesma on vasenjalkainen, erittäin monipuolinen pelaaja ja pystyy johtamaan peliä. Hän lukee peliä hyvin ja liikkuu laajalla säteellä. Monipuolisuus tulee jo ihan vain siitäkin, että hän on yksinkertaisesti hyvä futaaja, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara Ledesmaa.

Hän ei ole yhden tempun hevonen todellakaan. Olen myös siinä käsityksessä, että hän on myös aika kollektiivinen pelaaja, joka pelaa hyvin yhdessä muiden kanssa sekä tekee muista pelaajista myös parempia,  

Jervis taas on todella nopea ja iso pelaaja. Kun hän pääsee kääntymään, niin häntä on tosi vaikea pysäyttää. Todistetusti hän pystyy myös tekemään maaleja ja syöttämään niitä. Hän tietää taatusti miten mennään nopeasti eteenpäin, ja tietää mistä on kakkospalloissa kysymys. Tykkään erityisesti hänessä siitä, että hän näyttää tietävän milloin pelata yhdellä tatsilla eteenpäin ja milloin taas pitää palloa, arvioi Honkavaara Jervisia.

Hän olisi saanut varmasti Englannistakin sopimuksen, mutta hän halusi uusia kokemuksia urallaan. Ja mielestäni me taas kaivataan tuonne meidän yläpäähän tuommoista tietynlaista fyysisyyttä. Siten uskon, että Jervis on sitä mitä tarvitsemme joukkueeseen, päättää Honkavaara.

Pelaajat itse ovat olleet Seinäjoella jo jonkin aikaa ja he ovat ehtineet tutustua karanteeniolosuhteissa hieman kaupunkiin ja sitä enemmän joukkueeseen sekä joukkueen pelitapaan.

Ihastuin myös heti tähän kaupunkiin kun tulin. Tämä on pieni, mutta kaunis kaupunki. En todellakaan tykkää isoista kaupungeista, vaikka olen asunut semmoisissa suuren osan elämästäni. En poistunut niissä asunnostani, kun vihasin sitä meteliä ja liikennettä, sanoo uransa aikana muun muassa Buenos Airesissa, Lontoossa ja New Yorkissa, miljoonakaupungeissa, asunut Emmanuel Ledesma.

Täällä on niin uskomattoman rauhallista ja hiljaista. Näen kuinka lapset leikkii asuntoni lähellä puistossa. Nautin siitä.

Odotan innolla, että pääsen tapaamaan joukkuekaverini ja pelaamaan heidän kanssaan. Tiedän, mitä tämä seura on saavuttanut aiemmin ja tiedän, että haluamme mennä eteenpäin. Tulen auttamaan siinä parhaan kykyni mukaan, päättää Ledesma.

Englantilaishyökkääjä on hänen kanssaan samoilla linjoilla.

Haluan vain päästä nauttimaan jalkapallosta taas. Ja pelata kunnon futista. Se on se juttu mitä varten olen tullut tänne, sanoo Jake Jervis.

En aseta itselleni mitään maalitavoitteita, vaan haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon ja samalla nauttia itse jalkapallosta. Uskon, että jos minä nautin jalkapallosta, niin silloin nauttii myös kaikki muut ympärilläni ja se on hyvä asia seuralle sekä joukkueelle.

En rehellisesti sanottuna tiennyt mitään Suomen futiksesta aiemmin, mutta olen nyt etsinyt paljon tietoa ja katsellut videoita. Olen alkanut saada kuvaa millaista futista täällä pelataan ja miten SJK pelaa.

Pelasin suomalaisen Teemu Tainion kanssa lyhyesti vuosia siten Birminghamissa, kun olin vielä nuori poika. Ja muistan hänet kyllä. En tosin tiennyt, että hän on päätynyt nyt valmentajaksi. Odotan mielenkiinnolla heidän kohtaamistaan, muistelee Jervis lopuksi entistä pelikaveriaan ja nykyistä FC Hakan päävalmentajaa.

SJK kohtaa perjantaina 21.8. klo 18:30 OmaSp Stadionilla FC Hongan, mutta uusi kaksikko seuraa pelin vielä karanteeniolosuhteista. Liput peliin SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. SJK matkaa ensi viikolla ensin HJK:n vieraaksi Helsinkiin keskiviikkona ja lauantaina 29.8. klo 17:00 kohdataan OmaSp Stadionilla RoPS. Myös tuon ottelun liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Shopissa.

Emmanuel Ledesma USL:ssa kaudella 2018 pelanneen FC Cincinnatin paidassa. Kuva: Hayden Schiff


Emmanuel Ledesma

Argentiinan Quilmesissa, 24. toukokuuta vuonna 1988 syntynyt Emmanuel Jorge Ledesma, on 180-senttinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja tai hyökkääjä. Hän pystyy pelamaan kaikkia hyökkäyspään pelipaikkoja, molemmilla laidoilla ja keskellä. Argentiinan lisäksi hänellä on Italian kansalaisuus. Etunimi lyhentyy kutsuttaessa muotoon Manu.

Koko ammattilaisurallaan Ledesma on pelannut yhteensä 286 ottelua, tehnyt niissä 71 maalia ja antanut 44 maaliin johtanutta syöttöä. Hän on pelannut jalkapalloa ammatikseen Argentiinassa, Italiassa, Englannissa, Kreikassa ja USA:ssa.

Ledesma on naimisissa ja hänellä on kaksi alle kouluikäistä lasta. Koko perhe muuttaa hänen mukanaan Suomeen. Koska he tulevat USA:sta, joutuivat he ensin maailmanlaajuisen Covid-19 pandemian vuoksi kahden viikon karanteeniin. Sen jälkeen Ledesma on valmis liittymään SJK:n harjoitusvahvuuteen ja pelaamaan Veikkausliigassa. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2020 loppuun.

Jalkapalloilun Ledesma aloitti kotiseudullaan, Buenos Airesin alueella ja ja pelasi Argentiinan nuorten pääsarjoja vuosina 2005 ja 2006, paikallisen Defencia y Justician riveissä. Nopeasti hänen kyvyt kuitenkin huomattiin Euroopassa, ja muutto Italiaan tapahtui vuonna 2006, kun hän teki viiden vuoden sopimuksen Italian pääsarjaseura Genoan Primavera nuorisoakatemiaan. Italiaan muuttaessaan Ledesma oli vain 18-vuotias.

Genoassa hän oli kirjoilla aina vuoteen 2011 asti, käyden lainasopimuksilla useammassa seurassa. Kaudella 2008-2009 hän pelasi Englannin Championshipissä pelanneessa Queens Park Rangerissa. Siitä seuraavina vuosina Italian Serie B:ssa, Salernitanan riveissä ja mukana nostamassa Italian Novaraa Serie C:sta Serie B:hen. Lisäksi hän pelasi vielä viimeisen vuoden sopimuksestaan Serie B:ssä, Italiassa hyvin tyypillisen pelaajan kaksoisomistajuuden kautta, FC Crotonen riveissä kaudella 2011.

Kausi QPR:ssa oli kuitenkin hänelle läpimurto miesten sarjoihin ja tuolloin vasta 20-vuotias Ledesma ihastutti Englannissa cupit mukaan lukien 23 pelin verran, joissa hän teki 4 maalia ja antoi 3 maaliin johtanutta syöttöä. Maali Championshipissa syntyi Doncasteria vastaan elokuussa 2008 ja saman kuukauden aikana pelatussa Liigacupin ottelussa, Ledesma teki hattutempun sekä syötti yhden maalin Carlisle Unitedia vastaan. QPR voitti ottelun 4-0, joten Ledesma oli ottelun todellinen sankari ja QPR-kannattajat painattivat hänen kuvallaan varustettuja paitojakin tuon ottelun muistoksi. QPR-kannattajien harmiksi, nuori Ledesma palasi kuitenkin sopimusseuraansa Genoaan, ja jatkoi vielä samalla kaudella lainasopimuksella Salernitanan riveihin.

Sopimus Genoan kanssa loppui tammikuussa 2011, ilman otteluita seuran edustusjoukkueessa. Ledesma pelasi kuitenkin Genoan Primavera joukkueessa yhteensä 22 ottelua ja teki niissä 8 maalia. Lisäksi lainasopimuksilla tuli ensin 23 peliä Englannissa ja yhteensä 31 peliä Italiassa Serie B:ssa sekä Serie C:ssa, Salernitanan, Crotonen ja Novaran riveissä.

Talven 2011 siirtoikkunassa hän kävi näytillä Englannissa Brightonissa, joka pelasi tuolloin League One:ssa. Brightonissa oli tuolloin valmentajana nyt SJK:ssa vaikuttava Joaquin Gomez. Espanjankielisinä Gomez ja Ledesma toimivat toistensa apuna ja vaikka sopimusta Brightoniin ei syntynyt, syntyi yhteys, jonka kautta osin Ledesma on nyt päätynyt Seinäjoelle. Brightonissa hän pelasi seuran reserveissä ja teki siellä maalin, mikä johti kiinnostukseen toisessa League One-seura Walsallissa.

Sopimus Walsallin kanssa kattoi kauden 2010-2011 loppuun ja se päättyi kesäkuussa 2011. Ledesma pelasi kauden lopusta 10 viimeistä ottelua ja teki niissä yhden maalin. Walsall piti paikkansa sarjassa. Kesällä Ledesma kävi lapsuutensa maisemissa Argentiinassa, ja pelasi 3 ottelua Argentiinan pääsarjassa, toisen kasvattajaseuransa Defencia y Justician riveissä. Paluu Englantiin Walsallin riveihin koitti jälleen seuraavana talvena. Walsall oli putoamiskurimuksessa, mutta Ledesma auttoi joukkuetta pysymään sarjassa, pelaamalla 10 ottelua, joissa syntyi 4 maalia.

Kesällä 2012 Ledesma teki kolmen vuoden sopimuksen Englannin toisella sarjatasolla, Championshipssa pelanneen Middlesbroughin kanssa. Ensimmäiset kaudet Ledesma pelasi paljon ja hänet valittiin kertaalleen koko sarjan viikon joukkueeseen, sekä ottelun pelaajaksi. Kaudella 2014-2015 kilpailu peliajasta kuitenkin kasvoi ja Ledesma lähti lainasopimuksella ensin Rotherham Unitedin riveihin ja lopulta Brightoniin, missä hän oli ollut ensimmäisen kerran jo talvella 2011. Sopimus Middlesbroughin kanssa päättyi kesällä 2015. Kaikkiaan Ledesma pelasi Middlesbroughissa yhteensä 56 ottelua, joissa syntyi myös 8 maalia.

Aika Englannissa tuli päätökseen seuraavana kesänä, mutta vielä ennen sitä, Ledesma pelasi lyhyillä sopimuksilla Rotherhamin ja Brentfordin riveissä. Kaikkiaan Ledesma pelasi Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissa, yhteensä 90 ottelua, teki niissä 10 maalia ja antoi 9 maaliin johtanutta syöttöä. Syksyllä 2016 Ledesma teki sopimuksen Kreikan pääsarjassa pelanneen Panetolikosin kanssa. Seura oli kuitenkin pieni ja menestys vaatimatonta, joten Ledesma jatkoi matkaansa jo seuraavassa siirtoikkunassa tammikuussa 2017. Pesti Kreikassa kesti vain 9 pelin verran.

Ledesma päätyi USA:n toiseksi korkeimmaksi sarjatasoksi tuolloin rankatun NASL-ammattilaisliigan ja siellä pelanneen New York Cosmosin riveihin. Legendaarinen Cosmos, osoittautui erinomaiseksi vaihtoehdoksi Ledesmalle, missä hän sai ison roolin ja pelasi 21 ottelua, tehden niissä 10 maalia kauden 2017 lopulla. USA:n sarjajärjestelmä oli tuolloin muutoksen kourissa ja uudeksi toiseksi korkeimmaksi sarjatasoksi kruunattiin USL Championship, jota piti USA:n jalkapalloliitto. USL:ssa pelannut FC Cincinnati nappasi Ledesman riveihinsä tammikuussa 2018 ja kaudesta sekä jaksosta Cincinnatissa tuli menestys.

Ensimmäisellä kaudellaan vuonna 2018 FC Cincinnatin paidassa, hän teki USL:n sarja-ennätyksen, olemalla ensimmäinen pelaajaa koskaan, joka antoi 16 maaliin johtanutta syöttöä. Myös miehen maalit ja syötöt yhteenlaskettuna kaikkiaan 32, oli sarjan uusi ennätys. Lisäksi Ledesma sai haltuunsa tilaston, olemalla USL:n ensimmäinen pelaaja, joka teki 15 maalia ja antoi 15 syöttöä. Ledesma löi tuon ennätyksen vielä kahdella, antamalla kaikkiaan 31:ssä ottelussa 16 maalia ja 16 syöttöä. Ledesma oli noilla lukemilla seuransa paras maalintekijä ja syöttäjä. Kausi oli samalla myös hänen paras koko hänen ammattilaisurallaan. FC Cincinnati myös nousi USA:n pääsarjaan MLS:n tuon kauden päätteeksi. Hänet valittiin kahdesti koko USL:n kuukauden pelaajaksi sekä peräti 9 kertaa viikon joukkueeseen. Kauden jälkeen USL:aa seuraavat toimittajat sekä seurojen valmentajat, äänestivät hänet kauden MVP:ksi, eli joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi. Luonnollisesti Ledesmasta tuli FC Cincinnatin kannattajien suuri sankari kauden aikana.

MLS:ssa hän pelasi FC Cincinnatin paidassa kaudella 2019 yhteensä 26 peliä ja teki niissä 6 maalia sekä antoi 4 maaliin johtanutta syöttöä. Hän oli edelleen kannattajien suuri sankari. FC Cincinnati tarjosi Ledesman omien sanojen mukaan kuitenkin arvoltaan merkittävästi pienempää jatkosopimusta kaudesta 2020. Eikä sopimusta syntynyt. Hänet vapautettiin sopimuksesta tammikuussa 2020. FC Cincinnati myös hommasi uusia pelaajia hänen paikalleen. FC Cincinnatin kannattajat aloittivat kauden jälkeen kampanjan, jonka tarkoituksena oli saada Ledesma takaisin seuraan, mutta se ei tuottanut tulosta ja niin Ledesma on vapaa siirtymään SJK:n paitaan kesän 2020 siirtoikkunassa.

Ledesman pelinumero SJK:ssa on 9.

Jake Jervis

Englanissa, Wolverhamptonissa 17. syyskuuta vuonna 1991 syntynyt Jake Mario Jervis, on 191-senttinen keskus- tai laitahyökkääjä. Lapsuutensa hän vietti Telfordissa.

Jalkapallon Jervis aloitti ensin Wolverhampton Wanderersin ja sitten Shewsbury Townin riveissä, ennen siirtoa Birmingham Cityn junioriakatemiaan vuonna 2006.

Jervisin ensimmäinen ammattilaissopimus syntyi Valioliigassa tuolloin pelanneen Birminghamin kanssa kesällä 2009 ja hän pelasi seuran U18-joukkueessa. Lopulta noustuaan seuran edustusjoukkueeseen, Jervis pelasi kahden seuraavan kauden aikana lyhyillä lainasopimuksilla Hereford Unitedissa, Notts Countyssa, Swindonissa, Prestonissa, Carlislessa, Tranmeressa sekä Portsmouthissa. Peliaikaa tuli noina vuosina miesten sarjoissa peräti 61 ottelua eri kilpailuissa ja niissä syntyi 14 maalia. Korkeimmillaan sarjataso lainapesteillä oli League One, Englannin kolmanneksi korkein taso.

Lisäksi Jervis pelasi Birminghamin reservijoukkueessa 10 ottelua ja teki niissä 3 maalia. Hänen kanssaan siellä pelasi myös nykyinen FC Hakan päävalmentaja ja Suomen entinen maajoukkuepelaaja Teemu Tainio. Tainio ja Jervis olivat myös kertaalleen yhdessä Birminghamin vaihtopenkillä Valioliigassa kaudella 2009-2010. Lopulta Jervis teki debyyttinsä Birminghamin edustusjoukkueessa kaudella 2012-2013, kun seura pelasi Championshipissa, Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Debyytti Birminghamissa syntyi joulukuussa 2012 Championshipin ottelussa Boltonia vastaan 21-vuotiaana. Hän pelasi myös tammikuussa 2013 Cardiffia vastaan. Sarjapelien lisäksi Jervis pelasi jo ennen tätä seuran paidassa FA Cupissa ja tuli vaihdosta sisään Birminghamin UEFA Europa Leaguen ottelussa portugalilaista Nacionalia vastaan elokuussa 2011.

Tammikuussa 2013, tehtyään debyyttinsä Championshipissa Birminghamin paidassa, Turkin pääsarjaseura Elazigspor osti hänet 50 tuhannen punnan hinnalla. Jervis teki Elazigsporin kanssa kolmen ja puolen vuoden sopimuksen. Jervis pelasi heti avauksessa kolmessa ensimmäisessä pelissä ja teki debyytissään maalin Turkin suurseura Fenerbachen verkkoon vierasottelussa. Pieni loukkaantuminen pilasi kuitenkin koko helmikuun, ja kun hän palasi kentälle maaliskuussa, iski uusi loukkaantuminen ja Turkin pääsarjan pelit jäivät vain neljään. Tippumista vastaan taistellut Elazigspor keskeytti hänen palkanmaksunsa ja Jervis oli vapaa purkamaan sopimuksen turkkilaisseuran kanssa. Jervis palasi takaisin Englantiin ja teki siellä tammikuussa 2014 loppukauden mittaisen sopimuksen Portsmouthin kanssa.

Portsmouth pelasi pelasi Englannin neljännellä sarjatasolla League Two:ssa ja sielä Jervis teki loppukauden aikana 4 maalia, pelaamissaan 15:sta ottelussa. Kesän siirtoikkunassa, Skotlannin pääsarjaseura Ross County kiinnitti Jervisin riveihinsä. Skotlannissa hän pelasi kaikkiaan 29 ottelua ja teki niissä 4 maalia sekä antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Debyytti Skotlannin pääsarjassa tuli elokuussa 2014 ja jälleen hän teki debyytissään maalin. Se syntyi kotiottelussa St.Johnstonen verkkoon. Kausi Skotlannissa jäi kuitenkin yhteen ja Jervis palasi takaisin Englantiin.

Heinäkuussa 2015, nyt 24-vuotias Jervis, teki sopimuksen Englannin League Two:ssa pelanneen Plymouth Argylen kanssa. Pestistä tulikin toistaiseksi hänen uransa pisin, sillä Jervis edusti Plymouthia aina tammikuuhun 2018 asti. Lähes kolmen vuoden aikana, Jervis pelasi Plymouthin paidassa 127 ottelua ja iski niissä 31 maalia sekä antoi 17 maalisyöttöä. Lisäksi kausi 2016-2017 päättyi nousujuhliin, kun Plymouth Argyle nousi Englannin kolmannelle sarjatasolle League One:n.

Tammikuussa 2018 useampikin seura oli kiinnostunut Jervisin palveluksista, mutta Luton Town osti Jervisin Plymouthista summalla jota ei ole kerrottu julkisuuteen. Tiettävästi ainakin Walsall oli tarjonnut hänestä 100 000 puntaa. Jervis teki kuitenkin kahden ja puolen vuoden sopimuksen Luton Townin kanssa, joka pelasi League Two:ssa. Lutonissa oli toisena valmentajana nyt SJK:ssa työskentelevä Joaquin Gomez, ja kaksikko tutustui jo tuolloin. Luton nousi kauden päätteeksi League One:n ja kesän siirtoikkunassa Jervis lainattiin koko kauden mittaisella lainasopimuksella toiseen League One-seuraan, AFC Wimbledoniin. Wimbledonissa Jervis pelasi usealla eri pelipaikalla, jopa perinteisenä laitalinkkinä molemmilla puolilla. Hän pelasi paljon, kaikkiaan 30 ottelua, mutta maaleja tuli vain yksi ja yksi maaliin johtanut syöttö. Palattuaan takaisin sopimuseuraansa Lutoniin, oli seura noussut Nathan Jonesin ja Joaquin Gomezin valmennuksessa Englannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Championshipiin. Jervis lähti jälleen seuraavalla kaudella 2019-2020 uudelle lainalle ja nyt osoitteena oli League Two:ssa pelaava Salford City FC.

Salford Cityssa Jervis pelasi viime kaudella kaikkiaan 25 ottelua ja teki niissä 5 maalia sekä antoi 3 maaliin johtanutta syöttöä. Pelit kaudella päättyi kuitenkin jo keväällä ennen kauden päättymistä, kun maailmanlaajuinen Covid-19 pandemia iski ja kausi keskeytyi. Jervis palasi lainasopimukseltaan takaisin Lutoniin jo ennen kauden jatkumista. Kun kausi jatkui, ei Jervis saanut peliaikaa Championshipissa pelaavan Luton Townin riveissä enää tänä kesänä. Sopimus Lutonin kanssa myös päättyi tähän kesään ja hän siirtyy nyt vapaalla siirrolla SJK:n riveihin. Jervisin mukana Seinäjoelle muutti myös hänen perheensä. Suomeen tullessa he joutuivat kuitenkin karanteeniolosuhteisiin.

Kaikkiaan Jervis on ollut sopimuspelaajana kuudessa eri seurassa ja pelannut 307 ottelua, tehnyt niissä 62 maalia ja antanut 27 syöttöä. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2020 loppuun.

Jervisin pelinumero SJK:ssa on 8.